Какъв крем за лице използвате? – 18

• 57 434
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Във feelunique ги има. Ама да знаете, че никого не подстрекавам, даже не ползвам вече маслени почисващи 😀 Но от тези, които съм пробвала, това ми беше харесало най-много и криво-ляво не е безбожно скъпо.

# 466
Моля да ми препоръчате хубаво почистващо олио за първата стъпка на почистване вечер, което да премахва водоустойчив грим - нещо хидратиращо, че тъкмо почнах третиноин. Благодаря предварително!
Олиото не хидратира, то разтваря мастноразтворимия грим. Няма евтино, няма скъпо...  а ако сте започнала трет имате нужда от сериозна хидратация и да разчитате за това на кое да е олио не е .... хммм.... добра идея!

О, аз изобщо не разчитам само на него, не ми беше това мисълта. Хидратирам супер много с други продукти, просто използвам слънцезащита, която е леко тонирана и пада много трудно, затова си търся олио и като плюс, писах и да е хидратираща, в смисъл да не е нещо изсушаващо, тъй като така или иначе третиноинът изсушава. Това ми беше мисълта и понеже в групата за третиноин във Фейсбук се спрягат различни добри oil cleanser-и, но такива, дето ги няма тук, затова реших да питам Simple Smile

# 467
А, ОК, че формулировката ви ме стресна Simple Smile

DHC Deep Cleansing Oil Facial Cleanser (има няколко вида!) e доста гъсто и ужасно икономично и като такова си заслужава парите спрямо някои по-евтини.

# 468
Момичета, с риск да се счете не по темата, откъде поръчвате олиото на DHC и за колко време г/д го изразходвате?
Моето си го поръчах оттук, доста икономично е.
https://www.escentual.com/dhc
Това олио също много ми хареса , повече от 3 месеца го ползвах.
https://bg.loccitane.com/%D1%81%D0%BA%D1%8A%D0%BF%D0%BE%D1%86%D0 … 93142.htm#s=53184

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 09:20 от Ernestina

# 469
  • София
Моля да ми препоръчате хубаво почистващо олио за първата стъпка на почистване вечер, което да премахва водоустойчив грим - нещо хидратиращо, че тъкмо почнах третиноин. Благодаря предварително!
Ето това ми е най - най - любимото олио за първа стъпка от почистване е невероятно! Всичко пада, всякакъв грим просто изчезва:

За пяна като втора стъпка - ето това японско чудо много харесвам: Rohto Mentholatum - Hada Labo Gokujyun Hyaluronic Acid Face Foam

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 21:23 от Happythought

# 470

Може да пробвате измиващия на Youthiful  https://youthiful.eu/store/youthiful-cleanseme-jelly , не е олио, но почиства страхотно; не изсушава кожата

# 471
Дами, някой от вас има ли отзив за дневния и нощния Bioderma pigmentbio? Много им се чудя, а нямат тестер в аптеките в моя град. Гледах по състава, че няма комедогенни съставки.

Благодаря ви предварително!

# 472
Благодаря на всички с препоръките за олиото Flowers Hibiscus

Само да питам - намерих уж същото в Ибей, което е почти 2 пъти по-евтино от сайта, който е споменат по-горе за това олио - дали е същото според вас?

https://www.ebay.co.uk/itm/DHC-DEEP-CLEANSING-OIL-200-ml-BNIB-RR … &isGTR=1#shId

Има някакви орнаменти на шишето, които ги няма на другото, но сякаш марката е същата...

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 10:21 от tiriti

# 473
Момичета, да попитам и тук. Как е като състав CC крема на Лумене? Подходящ ли е за една малка тийнеджърка? Кожата ѝ е нормална, не е мазна. Тук там има някоя младежка пъпка. Не се търси сериозно покритие. Просто да си маца от време на време нещо, с което да си начеша крастата, но и да не си навреди на кожата.

# 474
Какво ще кажете за този състав

AQUA / WATER, GLYCERIN, DIMETHICONE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER, STEARYL DIMETHICONE, AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, PROPYLENE GLYCOL, SYNTHETIC WAX, ACRYLATES / C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, ACRYLONITRILE / METHYL METHACRYLATE / VINYLIDENE CHLORIDE COPOLYMER, BHT, BIOSACCHARIDE GUM-1, CAPRYLYL GLYCOL, CARRAGEENAN, CITRIC ACID, DISODIUM EDTA, GLYCERYL ISOSTEARATE, ISOBUTANE, PHENOXYETHANO, POLOXAMER 338, SODIUM HYALURONATE, SODIUM HYDROXIDE, PARFUM / FRAGRANCE. (F.I.L. B206400/2).

Какво ми дразни кожата? леко пощипване има, уж го дават за чувствителна кожа

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 09:18 от aya_2012

# 475
Възможно е да е от парфюма в него...

# 476
Възможно е да е от парфюма в него...
Иначе като състав добър ли е? Има ли алкохол? Точно как се записва алкохолът в състава?
От няколко години насам кожата ми стана адски чувствителна Sad и не мога да намеря крем който да ми харесва

# 477
Тази съставка е вредна, доколкото знам - PHENOXYETHANO.

Alcohol Denat. се изписва алкохол.

Тук може да проверявате всички съставки - копирате ги и ви дава кое какво е и колко е опасно:

https://cosdna.com/eng/ingredients.php

# 478

Има и добри алкохоли, които са мастните. И още малко информация за алкохолите.

И за да не е спам, аз също имам сериозни проблеми в откриването на подходящ крем за лице. В момента ползвам един на CeraVe с три вида серамиди, хиалуронова киселина и ниацинамид, който е БЕЗ парфюм. Много ми е трудно да открия такъв, а от кремовете с парфюми започват да ми сълзят очите и до сутринта съм подпухнала като след цяла нощ рев  Sad  Ако някоя от вас знае още по-хидратиращ крем от CeraVe без парфюм или е преборила проблем като моя - да се обади, моля Flowers Hibiscus

# 479
Да, възможно е и феноксиетанолът да дразни. Сравни с друг крем, който ти понася дали има тази съставка и колко напред е. Иначе да, има различни видове алкохоли, някои добри, други не толкова, горната картинка е супер за ориентир. Липса benzyl alcohol, който също може да дразни кожата. Обикновено го ползват като консервант, особено ако са искали да избегнат парабените.
Но не е гаранция, че крем с идеален състав ще ти стане любим, както и ако има феноксиетанол, непременно е зле.

Аlekstraza, на Авен кремовете май с анез парфюм, да не те излъжа де. Бях взела на дъщеря ми един бебешки крем за тяло на Uriage без парфюм. Много хубав състав, обаче мирише ужасно на моя нос, въпреки, че е без парфюм.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 11:53 от tuali

Общи условия

Активация на акаунт