Какъв крем за лице използвате? – 18

• 57 431
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
..... на Авен кремовете май с анез парфюм, да не те излъжа де. Бях взела на дъщеря ми един бебешки крем за тяло на Uriage без парфюм. Много хубав състав, обаче мирише ужасно на моя нос, въпреки, че е без парфюм.
Да се чете като "не са с" ли?
Авен и Ла Рош имат серии за нетолерантна кожа, които са без парфюм. Преди години съм ползвала Епителиал Н на А-дерма (малката туба 40мл, уточнявам, защото май имаха и друг продукт със същото име), който е хиалуронова киселина. Не е конкретно за лице, но става и е хипоалергенен, и е без парфюм. Скоро пак бях купувала за ръцете на дъщеря ми.

# 481
Да, грешка е, исках да напиша, че са без парфюм.

# 482
Момичета аз си взех Estee lauder advanced night reparir.Ползвам го от няколко дни и кожата ми изглежда много свежа 🤗

# 483
  • София
Момичета аз си взех Estee lauder advanced night reparir.Ползвам го от няколко дни и кожата ми изглежда много свежа 🤗
Колко мл и колко струва?

# 484
Колко мл и колко струва?
Взех го от Douglas 20ml -96 лв ,имаше и 30 и 50мл.,но не смях да взема по-голяма разфасовка,защото не знаех как ще се отрази на моята кожа)))

# 485
  • Седмото небе
Моите любими два почистващи маслени продукта са:
1) супер-мега бюджетен, не ми се смейте, добър е за тези пари и си заслужава пробата; сега го нямам, но съм изхабила 2

2) предпочитания балсам, разтваря всичко много добре, не знам обаче колко лесно се намира/купува; аз го имам от съфорумка
След него мия с този уникален за мен продукт, който дори и самостоятелно сваля всичко от лице и очи без да изсушава; как съм живяла без него не знам!!!

Друго любимо бюджетно почистващо дуо с приличен състав за няма и 10 лв и ползвам, когато кожата ми е по-зачервена и раздразнена са крема и пяната:

А като кремове в момента съм се задържала на тези:

Всичко ми харесва, като сутрин слагам на шия и деколте серума Биотен и хидратанта на Лореал, а вечер Биодерма и при нужда, когато се появи раздразване и зачервяване нанасям концентрата Авен. От него слагам понякога и сутрин под Лореал-а (тогава без серум), когато ще излизам и видя, че е по-студено. Отново в този вече захладняващ сезон ми се появи нещото средно между розацея/купероза/студова алергия, което никой не може да обясни и да повлияе за дълго.
Спрях всички механични ексфолианти и с показаните по-горе продукти засега се чувствам Ок.
За топлия сезон обмислям да взема даже и без проба тази слънцезащита и почистващата пяна от серията:

Очертава ми се много време навън и на слънце с количката, та се надявам това да ме защити. Евентуално отдолу с някой хидратиращ серум, а за нощен крем ще го мисля тогава. Може и да продължа с този от серията.

# 486
Supergirl, не е добре да използваш по време на бременност и кърмене избелващи кремове. Наблегни на слънцезащитата.

# 487
  • Седмото небе
Благодаря много за съвета! Казвали са ми го и преди момичетата тук, крема го имам от преди няколко месеца. Преди да го отворя направих консултация с дерматолог, която не е в България (близка на моя приятелка и специално за конкретния продукт) и тя ме увери, че специално тази серия мога да ползвам без проблем. Нощния крем сега и по-скоро превантивно, а този с spf без проблем за следващия слънчев сезон.

# 488
Tози Pigmentbio няма ретинол в състава, та ми се вижда ок и за бременни.

# 489
Привет, дами! Guerlain имат ли продукти, подходящи за млада кожа и ако да кои са?

# 490
  • Orihuela Costa,Spain
Здравей, на Guirlain последно ползвах дневния и нощен  крем Abeille royale,хубави са и двата, нощния обаче ми хареса малко повече. Дневния също е хубав,но фаворита ми си остава Шисейдо Bio-performance glow revival cream,ползвам вече 6-7 опаковка, 75 мл е и ми стига за доста време.

# 491
Не е въпроса в ретинола, а като цяло в избелващите продукти. От хормоните не се знае как ще се промени кожата, може да стане хубава, може да се появят единични петна или хлоазма.
П.С. Работих в една от топ дерматологичните клиники по време на бременността си и лекарите ме съветваха да използвам упорито слънцезащита и да не се занимавам с избелващи продукти в този период. Действително имаше ефект, не съм имала проблеми с пигментация. Друг съвет, който си спомням беше, че жените, които са предразположени към купероза и спукани капиляри по лицето, е добре да използват кремове с арника ( препоръчваха Цикабио) месец преди раждането.

# 492
Слънцезащита задължително винаги, но това дали ще направиш пигментация по време на бременност е до огромна степен генетично обусловено (и дали си ползвал слънцезащита). Може би казват да не се ползват такива кремове точно защото така или иначе може да ти избият яко петна. Някакъв си крем трудно ще го предотврати по време на бременност (но може да помогне донякъде впоследствие). Ако няма притеснителни съставки и харесва действието на крема, да го маже, що да не? Най-много да не даде оптималния ефект, който обещава  производителя.

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 11:07 от tuali

# 493
  • Седмото небе
Не е въпроса в ретинола, а като цяло в избелващите продукти. От хормоните не се знае как ще се промени кожата, може да стане хубава, може да се появят единични петна или хлоазма.
П.С. Работих в една от топ дерматологичните клиники по време на бременността си и лекарите ме съветваха да използвам упорито слънцезащита и да не се занимавам с избелващи продукти в този период. Действително имаше ефект, не съм имала проблеми с пигментация. Друг съвет, който си спомням беше, че жените, които са предразположени към купероза и спукани капиляри по лицето, е добре да използват кремове с арника ( препоръчваха Цикабио) месец преди раждането.

Това за крема с арника звучи и логично, и разумно. Тя би трябвало доколкото знам да има изразен възстановяващ и успокояващ ефект, което винаги повлиява добре на зачервяванията. Сега ще разгледам какво друго освен Цикабио се намира подобно, както и ще разгледам състава му. Че точно в крем на Биодерма от Anti redness серията, към която се бях насочила преди концентрата на Авен, се изненадах, че на второ място има течен парафин. Който се оказа, че присъства масово и в бебешките лосиони, и кремове против против подсичане заедно с petrolatum/mineral oil.

# 494
Привет, дами! Guerlain имат ли продукти, подходящи за млада кожа и ако да кои са?
Имат, синя хидратираща серия. Но, честно казано младата кожа може да изглежда не по-малко добре с доста по-бюджетни продукти. При Герлен не малка част от цената е само заради марката, според мен.
Abeille royale серията ползвам аз и е хубава, но не е нещо уау. 40+ със суха кожа съм. За хора чувствителни към по-силно ароматизирани продукти, не са най-подходящи.

Общи условия

Активация на акаунт