Професионални серии за коса 140

• 56 510
  • 771
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! Препоръчвам Lakme collage като една от най-леките и нежни към косъма амонячни бои, ако решите да ползвате амонячна. Прави страхотен блясък, косъмът стои като полиран и е много нежна и щадяща към скалпа и косъма, с ниско съдържание на амоняк. Аз се боядисвам в русите нюанси и за съжаление единственият минус е, че не ми изветлява достатъчно корените, отново защото е лека и щадяща, иначе не бих търсила други бои, но уви - откъм известяване не ме устройва достатъчно. След боядисване е добре да се набляга на хидратиращи шампоан и маска, както и на такива за боядисана коса. Те имат по-ниско ph, затварят люспиците на косъма, така той изглежда по-лъскав и гладък, а затварянето на самия косъм задържа пигментите вътре за по-дълго време.
Покрива ли добре белите коси? Изсушава ли косата?
Имам вече доста бели косми и мисля да сложа 4.00, който е близък до естественият ми. При наличие на бели коси трябва да е с 6 % оксидант, така ли? Количеството 60 млн боя +90 оксидант ще стигне ли за нормално гъста коса почти до кръста? И последно, в златната рибка се предлага с терапия colorphlex, с или без нея е по-добре да се поръча?
Това е първото ми боядисване с професионална боя в домашни условия, а и първото ми от доста време.
Покрива идеално според мен и не съм забелязвала никакво изсушаване, когато съм я ползвала, а аз се боядисвам руса! Изобщо, моята коса поне след тази боя, винаги е изглеждала като след някоя хубава маска или терапия. Само да кажа, че при тъмните нюанси боята се смесва 1:1 с оксиданта, т.е. на 60 мл боя - 60 мл оксидант, 60 към 90 за тъмно кестеняво, т. е ниво 4, както го описваш, мисля, че не е правилно съотношение. Повече оксидант спрямо боята се слага доколкото знам при изсветляване и при русите тонове.
Да попитам нещо относно две серии на Керастаз и Олиосета: Косата ми е суперизсветлена, ниво 10-11, тънък косъм, обича повече хидратиращи продукти, от всички неща, които съм ползвала до момента, нищо не я прави да изглежда по-добре от маската на Макадамия Deep Repair. Тази маска буквално като с магическа пръчка я преобразява. От време на време включвам и протеин, но по-рядко, няколко пъти в месеца. Протеиновите продукти ми правят обем, някак напомпват косъма, но косата си я усещам една суха и твърда и трудно я разресвам. Например серията Deep Care на Lakme ми е голямо разочарование - едвам успявам да среша в банята. Искам да попитам - коя от двете серии Архитект или Терапист на Керастаз се усеща като по-малко протеинова, т. е. коя втвърдява по-малко косъма? И още нещо ме интересува - между сериите на Олиосета с арган (класическата) и тази розовата с камелия коя е по-ефикасна? Ползвала съм тази основната с аргана и съм много доволна. Тази с камелия дали би ми допаднала? Принцеса, ще драснеш ли и ти по моите въпроси няколко реда, мила? Благодаря!

# 106
  • Варна
Pcheli4ka и Архитект и Терапист са протеинови,но нямат нищо общо с Дийп Кеър/да не дава Господ Grinning/.
На руса коса последната е голямо недоразумение/поне на моята/. Архитект имама Ш„Б„М и цимента. Това ми е много любима серия,която винаги има отличен резултат. На Терапист поддържам преуош балсама и маската,но последната не мога да я ползвам често защото на второ поредно миене ми утежнява.
Олиесета с Камелия е по-силна и по-богата от аргановата. Честно казано не знам как ще се отрази на тънка коса. Не съм я ползвала отдавна. Ще трябва да я изкарам и да сравня.

# 107
Благодаря ти много! Засега откъм протеин съм се ограничила само до Про Файбър (лилавите) на Лореал и въпреки всички суперлативи, аз не ги харесвам - втвърдяват ми и трудно разресвам, дори и след маската, но... прежалвам се няколко пъти в месеца да ги ползвам, особено преди боя. Точно това исках да питам с коя от двете линии Архитект или Терапист бих могла да се сработя. Благодаря! А да те питам - писах наскоро за ампулите на Напура Стамиген. Нямам реален проблем, но косата ми в предната част е с по-рехав растеж, нищо притеснително, слава Богу, но бих се радвала ако се посгъсти в този участък. Миналата година направих един тримесечен курс с ампулите. Нищо лошо не мога да кажа, но аз като че ли не забелязах някакъв реален ефект. Ти докато ги ползваше, забеляза ли нови растежи? Иначе на мен ми харесва това, че се нанасят преди миене и за разлика от другите серуми с подобно предназначение, които се нанасят след измиване на косата, го няма това неудобство с омазняване на корените и разрошване на косата.

# 108
  • Варна
При мен проблемът е,че постоянно ми пада някаква коса и постоянно расте нова. Ампулите на напура не съм ги ползвала целенасочено за решаване на проблем-признавам си. Веднъж седмично обикновено уйкенда слагам половин ампулка стамиген и спя с нея. Случвало се е да се замотая и да я забравя та съм изкарвала и по два дни с нея. Харесвам и Анаген и Енерджи и детоксикиращите въпреки,че последните две смърдят кошмарно особено сега лятото. Предната седмица сложих половинка Енерджи и едва я изтраях. Добре,че бързо изветрява.
Навремето когато скалпът ми прозираше шоково измазах един гел на Давинес за 20 дни сутрин и вечер. Не ми омазняваше даже ми правеше обем. След месец бях като таралеж и косата ми видимо се сгъсти,но да речем,че се е върнала до генетичната си гъстота не и повече.
Есента като бях на скрининга в ЗР мацката ми показа как ми растат по 2-3 косъма от фуликул,което вече определено надскача гена. По него време мажех интенз серума на GG. Косъмчетата бяха по 2-3см,което съвпада с ползването му.

Профайбър реконструктор ми е особен сантимент,но когато го ползвах интензивно не влизах в банята без преуош. Косата ми беше откровено зле и нямаше да го понесе. Задължително мажех преди баня най-малкото кокос по дължините или еластисайзър.

# 109
Ето нагледно какво е hair disaster, или иначе казано защо цял ден ми е криво (о да косата ми влияе на настроението, а на вас?)

На предното миене правих терапия Alfaparf Glow, коса чудо, водопад от коприна и блясък, прав полиран косъм! На това миене ползвах Blond Absolu прозрачния шампоан и балсама, Митик Ойл 3в1 на мокра и после малко на суха коса и за финал капка Macadamia Healing oil... ужасен ужас! Прехидратиране ли е според вас? ДПШ и протеинова маска дали ще оправят положението на следващото миене 🧐😅

# 110
Viktoria имам последните,Hydrate-Me Ш и Б.Не са лоши продукти,някаква такава нормална хидратация,нищо особено.Не са тежки,не сплескват косата.На мен ми е леко слабичка,за тези пари има доста по-добри продукти.Аз не бих ги повторила.Твоята коса не е кой знае колко третирана,на теб може би ще се отразят добре,но за проба-грешка тея пари...имаше някъде травъли,пробвай първо тях.

Маските Архитект и Терапист са много различни,поне за мен.Първата ми изсушава и матира косата,още на първо миене,дори след хидратация,косата ми става на колосана кошница.Денсифик даже е по-добра от нея и дава по-добри резултати.От всичките Резистънс,за мен тя е най-гадната.Терапист е тежка,но подхранваща и заздравяваща.Оставя косата жива и лъскава.На мен не ми е утежнявала никога,но аз я ползвам много икономично.Смесвала съм я с Денсифик,също много добър резултат

Peach може и да си я прехидратирала леко,но за мен ужасния ужас е Митик ойл два пъти и за капак олиото.Митик ойл със сигурност е много силиконово и олиото направо ти е накъдрило косъма.
ДПШ-а със сигурност ще махне многото силикони,но аз бих заложила на балансирана маска

# 111
Момичета, помощ! От какво има нужда тази коса? Днес я измих с Керастаз Bain Specifique Prevention, маската от Specifique сврията и накрая сложих балсам за изтъняваща коса Nanogen. След баня сложих гел Давинес и серум Сериоксил, оставих я да изсъхне сама. Редувам с Керастаз Денсифик серията и много рядко уплътняващата хайверена серия на Алтерна. Голяма мъка ми е, все ходя с прибрана коса... Как мога да й помогна?

# 112
  • София
Снощи измих косата с безсулфатен Ш, сложих термото на Олиосета. Резултът беше права, изгладена, лъскава коса. Толкова бях щастлива! Днес имах важен повод и се зарадвах,че косата ще бъде в топ форма. Сутринта пътувах и я вързах. На обяд я пуснах и какво да видя...ужасен фриз. Всички косми стърчат.

# 113
  • Някъде там
galеna ,от боди мас не съм забелязала  сгъстяване на косата.
Обем временен при пръскане и сякаш имам нови растежи,но не използвам само него и няма как да знам от кой продукт е,но косата ми определено не е станала по гъста.
Viktoriai,имам за разрешаване ,но не този спрей а терапията за разресване .
Спря с блестящи частици придава основно блясък и обира фриза.Много любим продукт ми е особенно аромата му Simple Smile .
 Абсолютна глезотийка си е .

# 114
  • Варна
Мари косопад и изтъняване ли бориш? Аз виждам голямо косище на снимките......Някаква хидратация правиш ли заедно с изброените продукти? Какви финиши ползваш. За мен косата е добре за нестилизирана. Вероятно е суха и твърда от толкова уплътняване.

М само шампоан и термо ли? Някое олио мушкай в чантата за такива ситуации. Лято е и косъмът пресъхва много бързо особено ако не му е вкарана влага при миенето/в случая липса на балсам,маска/,а климатрониците в колата са най-голямата гад. Редовно слизам като Тина Търнър след дълго пътуване Grinning Малко олио или нещо от сорта на Олаплекс 6 нанесено с влажни ръце оправя нещата.

Пейч не съм вземала Митичното олио от много години обаче в случая съм съгласна с Ванеса. По-добре само Макадамия или си вземи Марокан ако държиш да ползваш само олио. Камелията на Орайт или това с шипка.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 08:49 от prinzesata

# 115
Здравейте! Благодарности за новата тема - много ми е полезна и чета с интерес!
1. Не съм правила такава терапия.
2. При мен се вижда растеж на нови коси от ампули и шампоан Стамиген Напура, както и от ампули Денсифик.
Искам да споделя впечатленията си от Kérastase Soleil. За почивката на морето взех комплекта за пътуване на тази серия. Никога не топя косата си в морска вода, обикновено я нося прибрана на кок или сплетена на плитка, използвам шапки. Косата миех всеки ден. Шампоанът е изключително мек и след него косата стои разплетена (измивах еднократно, с нанасяне само в корените). Маската поставях на подсушена с кърпа коса, но без престой с нея. Получаваше се чудесна, гладка коса. Единствената ми забележка е, че не успявах да оформя къдрици, но това вероятно се дължи и на  много твърдата вода в района, където бяхме. Забравих да напиша, че преди плаж пръсках със спрея (включително и косата на дъщеря ми, която пък не излиза от водата).

# 116
Аз да ви кажа, че пооправих тези "антенки" на косата си.
Измих я два пъти с Doori "Златен елексир" и от маската на Епруваж нанесох обилно от врхчетата чак до корена. Разреших и стоях 10 мин.
Косата ми далеч не беше така щръкнала, а по мека и пригладена.
Очаквам отлива от ДПШ от една мила дама от темата и след него ще пробвам пак Олиосета. Ще пробвам и прешоуш-а от Принцесата. 😊
Благодаря на всички, който ми дадоха съвети ❤

# 117
не съм правила процедури на скалпа и за сега не планирам

# 118
Prinzesata, благодаря!
На снимката май изглежда повече отколкото като я изсуша със сешоар. Тогава се сплесква и стои без никакъв обем, но той е доста силен, аз само я суша, не умея да я оформям, сега не знам на какво се дължи, но наистина изглежда повече, отдавна не я бях оставяла да изсъхне сама. Природно ми е много тънка, омазнява се лесно в корените, в краищата е по-суха. Около челото имам накъсана косичка, вече имам доста нови. Сега съм след море, това също има значение. Ползвам термозащита, понякога спрея на PK  за обем, мус Денсифик, body mass на  Kevin Murphy веднъж съм ползвала досега. Какво би ме посъветвала? Simple Smile

# 119
Здравейте, намерих много изгодна оферта за боя Inoa, но от някакъв сайт grazea.com. Дали има някой, който да е пазарувал от този сайт са сподели впечатления - дали боите са оригинални или някакви ментета?

Общи условия

Активация на акаунт