Професионални серии за коса 140

• 56 503
  • 771
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Анастия чета те от няколко дни и все се спирам да пиша.....Олиесета с арган и лененоно семе НЕ Е серия за обем. Това е подхранваща и между другото доста добре  работеща серия. Никак ама никак не ми е ясно защо масово купувате балсами за коси,които малтретирате с преси,маши и прочие. Ако беше взела маската спокойно можеше да направиш обратно миене с нея. Или с други думи да ползваш маската като преуош.
 В момента при наличие на балсам и олио на следващото миене навлажни косата и смеси една супена лъжица от балсама с три помпи олио. Нанеси на дължините с масаж/на поне 5см. от скалпа. Свий под шапка за баня и постой 30мин. После измий с шампоан само скалпа,сложи два лешника балсам,масажирай дължините и измий без да стоиш. Нанеси две помпи олио и духни със сешоара,после изправи с ровентата. На суха коса една помпичка олио размазано по ръцете и само приглади фриза.

Тоя мус за обем аз лично бих го ползвала с дифузер,но не и с Ровентата. Ще взема да го пробвам изсушава ли?

Домашния еластисайзър е хубаво нещо,но го нанасяй далеко от скалпа. На тънка коса може да има адски утежняващ ефект.

# 91
Никъде не съм казала, че е за обем. А взех балсама, защото имам маски - Епруваж, Митик ойл.
Мусът не изсушава и не утежнява.

# 92
Сега ми пристигнаха някой неща, които поръчах по интуиция. Не съм сигурна, че знам как да ги комбинирам, но след малко ще пробвам.
Скрит текст:
шампоани

Балсам.

Маска

Термозащита

Чакам и този шампоан. Ако ми е лек ще го пробутам на ММ.
Сега съм хвърлила око на това олио и маската от същата серия.
https://www.notino.bg/orofluido/beauty-olio-za-vsichki-vidove-kosa/
Четох, че миришат страхотно, но освен това вършат ли нещо друго? Целя предимно приглаждане на бухнали връхчета.

# 93
Принцеса, мусът не изсушава. Аз го използвам, когато си оставям косата къдрава. Но винаги слагам и някакъв стилизант за къдрици, отгоре муса и суша с дифузера. Хубаво става.
Олаплекс 1 и 2 е системата за предпазване на косата преди боядисване, 3 е преуош, 4 и 5 са ш и б, 6 е термо, а 7.е олио.

# 94
  • Варна
Виктория Heart благодаря! Знаете,че харесвам Олиесета и често я препоръчвам като работеща бюджетна козметика. Не съм вземала обаче отдавна нищо тяхно. По принцип не ползвам продукти за къдрици освен хидратиращи млека. Косата ми откакто се оправи се къдри сама.
 Олаплекс 6 го харесвам най-много на суха коса. Разтривам грахче на ръцете и намачкавам къдриците ако съм къдрава или приглаждам дължините ако съм с права коса. Моментално обира всякакъв фриз и придава блясък.

# 95
Серумът на Терапист не е за скалп, а за запечатване на връхчета.
Благодаря, не знам защо си мисля, че щом е серум и е за скалп 🙈😁
Само дето нищо не запечатва. В пъти по-добър и в пъти по-евтин на Швардскопф ends или нещо подобно repair bc. Препоръчвам го!

# 96
Благодаря! 🧡🧡🧡
Мисля да пробвам домашния еластайзър от рецептата във форума. Вие друго да предложите?
За пресата ми е ясно ...аз изправям само крайщата, защото те гледат в различни посоки 😀 иначе дължините ми са прави.
Цветът ми е 6-ца. Извинявам се за тъпия въпрос, но в нотино като напиша Olaplex и ми излизат много шишенца с различни номера. Как да му хвана цаката? 😀 Ако не Ви се обяснява - препратете ме към линк/тема - няма проблем. 😍
Още веднъж благодаря - помагате ми много! 😊
Първо да кажа, че абселютно избягвам да давам съвети при положение, че нямам наблюдения върху косата и информация какво се ползва, колко често, как се третира и кой продукт как действа...Все пак ще опитам..
Пишеш, че цветът ти е 6-ца, което, много променя нещата. На снимките тук ми изглеждаш направо 9-ка и по къдренето предположих, че си се прехидратирала, че ти са слаби продуктите. Обаче с 6-ца е доста различна ситуацията и, ако косата е тънка и лесно утежняваща се при един ритъм на миене дълго време с маслена серийка, а дори тя да Митик ойл ми се струва, че си поутежнила косъма и сега аргановата серия, която си има хубаво подхранване е утежнила в корените (особено , ако са склонни към омазняване и косата е тънка), в допълнение върху вече утежнените корени като сложиш отгоре мус за обем, колкото и да е лек вече се стига до това къдрене. Ако съм права и ситуацията е такава, имам предвид че си утежнила, решението е бързо, ДПШ при следващото миене и можеш и пак Митик ойл маската да си ползваш. Ако си утежнила и направиш преуош от масла тип "домашен еластисайзер" ще влошиш ситуацията още повече и има да ме проклинаш дълго заради съвета ми, а аз точно заради това избягвам да давам съвети, а и Принцесата вече ти е написала, споделям напълно, мнението ѝ, че домашният еластисайзер не действа добре върху тънки коси и може много да утежни, особено сега лятото.
Тук има доста знаещи хора, но форума е нещо в което пишеш на бързо и представяш нещо на кратко, а подробностите понякога са супер важни, те са камъчето, което може да преобърне колата , така че го имай в предвид. Колкото и с хубави чувства да иска да помогне някой може да даде съвсем неточна препоръка и независимо от това, че наистина знае много да не е точната и подходящата за момента Simple Smile Препоръчвам да следиш темата, да си записваш мнения на потребителки, които имат много сходна на твоята коса, да пробваш и сама ще си намериш решенията за всичко. Много често съм търсила момичетата, които следя на лични съобщениея с молба да споделят по подробно кое как им действа, как редуват и т.н. Като притежател на тънка и третирана коса мога да кажа, че това е един от най-капризните типове коса. Хем има нужди, хем супер лесно се утежнява. Има дълги периоди, в които иска само хидратация в един момент рязко сменя посоката и само протеин я оправя, ама що да е лесно, не е просто протеин, ами трябва и да е определен вид и с хидратацията е същата драма...Stuck Out Tongue Closed Eyes голяма борба пада особено, ако решиш и да си направиш едно омбре или кичури за разкош или пък като мен сега подстригах доста русите кичури и изключих сешоара и всичко в банята го преоткривам Simple Smile
За Олаплекса изчети Магнолия, прекрасно е описала всичко , има го и на първа страница, както и страхотна информация събирана през годините от прекрасните момичета, които се грижат за оформянето на темите, винаги, когато имам проблем отивам на първа страница и чета и винаги ми светва къде греша Wink
https://www.facebook.com/HairHolic.it/

Магнолия,
пиши по-често, липсваш Heart
Очаквам с нетърпение представянето ти на Joico, че марката ми е слабост Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 21:25 от aiki_ira

# 97
Сега ще задам 2 супер тъпи въпроса и се извинявам предварително за това, но
1.Как разбирате, че косата ви има нужда от протеин или хидратация? Моята си е бързо омазняваща в корена и суха надолу (обезцветена е 2 пъти, гъста, тънък косъм)? И много рядко използвайки различни продукти е по различна
2. Как разбирате, че даден продукт е протеинов, хидратиращ, балансиращ, кои съставки четете?
Чела съм голяма част от темите, но се обърках много...

# 98
rgold ,   аз съм може би една от най-скоро четящите тук, и това бяха първите въпроси, които (си) зададох. Оказа се, че еднозначен отговор, в стил "това, това и това е протеиново", а "това, това и това е хидратация" няма. Често си правя снимки на полезните постове - ето отговорът на опитна съфорумка. Дано някой да допълни, защото за едни начинаещи и прохождащи в профи сериите информацията е объкваща. Някой от нас сега започвач първи клас, други са вече завършили. Разчитаме на последните да ни отговарят, помагат и насочват.

# 99
rgold ,   аз съм може би една от най-скоро четящите тук, и това бяха първите въпроси, които (си) зададох. Оказа се, че еднозначен отговор, в стил "това, това и това е протеиново", а "това, това и това е хидратация" няма. Често си правя снимки на полезните постове - ето отговорът на опитна съфорумка. Дано някой да допълни, защото за едни начинаещи и прохождащи в профи сериите информацията е объкваща. Някой от нас сега започвач първи клас, други са вече завършили. Разчитаме на последните да ни отговарят, помагат и насочват.

Много ти благодаря - явно те първа ще опознавам косата си. Дори и да ми хареса след къпане, на следващия ден е пак супер суха в краищата. А да не говорим как съчетавам всички продукти-както реша на момента, ей така 🙈

# 100
Благодаря за темата, принцеске! 🎀

1.Не съм  правила ли сте някакви медицински процедури за сгъстяване на косата си
2. Работещи продукти с видим резултат по темата. аз съм доволна от серума за косопад на Икаров, не съм ползвала скъпа козметика... имах силен косопад но и косата ми е гъста и няма драма..

Чудя се какво да използвам за дъщеря ми тя е на 5г с руса коса дълга  под раменете, Използвам ш+б 2 в1 ревлон принцес луук но ми се струва че има нужда от още нещо? Кога се използва човешки продукт при малките деца Simple Smile
Дали крем, кристали няакво масло  или е рано? Иска ми се да поддържаме дълга подхранена коса. Имаше коса до дупето но 3 пръста от връхчетата бяха сухи и се заплитаха, ако мога да го предотвратя сега ще е супер..
[/quote

Привет, с моята дъщеря имах същия проблем, наложи се да отрежем 2 кичура заради невъзможност за разресване. Откакто започнах кристали да слагам на влажна коса, този проблем изчезна. П.С. Слагам й от моите кристали, нищо че е малко детенце.

# 101
1. Не съм правила. Скоро си мислех за мезо, ама като си представя “игла в глава” и ми става лошо.
2. Ползвала съм Биокленц Ш и Денсифик Ш - раздразваха ми скалпа - заминаха си. ФК тоник, Епруваж серум, ампули Шварцкопф Генезис нещоси..., не са лоши хич, но всичките ми омазняват косата , ама пак си ги ползвам де Grinning Иначе маслен преуош ми беше добре, май пак ще го подновя - рициново масло, розмарин, чаено дърво.
Тоникът на Ф. Кингсли ти омазнява? Това е много странно, при мен се държи доста добре, дори когато го използвам, косата ми изглежда по-чиста повече време / 1 ден повече/.
И на мен ми омазнява, даже по-скоро прави косата ми да изглежда мръсна, не толкова мазна. Седи си  в шкафа и  отлежава. Затова и не знам реално има ли ефект еърху растежа или не.

Luchia, много по-добре го обясни от мен. Точно! Коренът ми става мръсен от ФК тоник. Аз мажа мъжа си с него, че има някви пърхоти или себорея.. не знам какво точно. Та ползва Кетозал Ш и аз след това му мазажирам скалпа с тоника. На него не му е мръсно усещането, защото косата му е 3мм. Grinning Епруваж серум ми прави по-скоро мазни корените. И двата ги ползвам предната вечер преди миене. Най-леки са ми ампулите Шарцкопф Бонакюр Генезис.

# 102
Mecha,
Съгласна съм с теб, както и с добавката за Епруваж - той вече си ми омазнява истински, не прави мръсно Grinning
Без омазняване от тези, които съм опитала, са GG серум (обикновения), ампулите Генезис на Керастас.
Взех и Сериоксил на Лореал, но още не съм го пробвала.

# 103
Сериоксила на Лореал, поставен след миене на косата, е добре, но ако се постави на следващия ден - прави корените замърсени, но забелязах, че ако се нанесе вечер, попива в скалпа и на сутринта корените не изглеждат замърсени. Аз търся отзиви за терапията за плътност на Кевин Мърфи-Body Mass. Как се държи върху косата и дали има някакво сгъстяване на косата? Аз търся такъв ефект, не толкова да е срещу косопад.

# 104
Момичета, обмислям да се сдобия с нещо на Кевин Мърфи. Отдавна заглеждам марката, но все нещо друго излизаше. Та колебая се между спрей за разресване :

И спрей за блесяък :

Също така заглеждам и хидратиращата им серия

Бихте ли дали съвет, който ги е ползвал? Сплесква ли косата?

Общи условия

Активация на акаунт