Професионални серии за коса 140

• 57 211
  • 771
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, Ш и М от тази серия подходящи ли за за суха коса?

А този крем хубав ли е?

# 346
Момичета, имам хидратиращата серия на Joico но ми е на привършване. Същата ли да взема или, друга? Редувам  с pro longer.

# 347
Скрит текст:
Момичета, Ш и М от тази серия подходящи ли за за суха коса?

А този крем хубав ли е?

[/spoiler]
Взех за проба комплект от малки разфасовки на ш-н, маска и този крем, само кремът не съм пробвала. Косата ми е суха, къдрава. Направих преуош с еластисайзър, после ш-н и маската, косата ми стана мека и много приятна на допир. Чувствах я хидратирана. За финиши използвам продукти за къдрици, може и те да са допринесли към действието на шампоана и маската. Мисля да си взема големи опаковки на някое хубаво намаление.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 15:32 от Katniss Everdeen

# 348
  • София
Точно се намазах с pre shampoo на Алтерна. Ще стоя така 3 часа и се надявам на чудеса Wink.

# 349
И аз подкрепям мнението на Пийч, за мен също къпането си е ритуал и ми отнема около час, а понякога и повече, зависи как ще стилизиран впоследствие . Като цяло идеята за ежедневно миене не ми допада никак и ми звучи като издевателства над косата.

# 350
  • Варна
Кой колко си мие косата си е въпрос на избор и начин на живот. На морето  мия абсолютно всеки ден. Лятото в тия жеги през ден. Ако се случи да стоя по-дълго на жегата и ми се изпоти главата със сигурност мия иначе ще се побъркам. След спорт/физическо натоварване/ пак.
 Моят скалп е нормален. И 3- 4 дни да не измия косата няма да изглежда мазна или мръсна,но на мен ще ми е дискомфортно. Зимата мия по-рядко да речем през 2-3 дни.
Дългите ритуали с преуош и клечане с маска не са задължителни на всяко миене особено при коса в добро състояние. Спокойно минавам с 15-30мин. преуош,миене и десетина минути с маска. Мога да се вместя в рамките на час.

# 351
  • София
Винаги ми е било интересно защо едно миене ви отнема над час? 😀
Сериозно питам, а не се заяждам, защото и други са казвали такова нещо.
То вашето миене си е цяло събитие.. 1ч миене, 1ч сушене, 1ч изправяне. 😀 това в кръга на шегата. 😋

Моята коса не е гъста, даже напротив.
Права е и има някаква форма дори да я оставя сама.
Но е изсветлена на ниво 9-10 и с др цвят не се харесвам, затова го поддържам.
А поддръжката е много трудна.
Самото изсветляване и тониране води до изтощаване на косата и на скалпа от агресивни бои и оксиданти и почти на всяко миене правя преуош на корени и дължини, после мия с шампоан, после държа маската по 1 час, после оставям да изсъхне сама което при мен отнема минимум час, ако суша е по-бързо.
Ако не направя гореописаните процедури косата ми се заплита и накъсва и поне през миене трявба да ги правя.
Ако мия всеки ден:
1.  ще пресуша дължините дори с преуош, а те са крехки
2. Ще изхабя сума пари за всимки тези продукти всеки ден
3. Матът (пепелив) на изсветлената ми коса ще се отмива по-бързо и ще се сдобия с жълта коса
4. Ще загубя много време
Поне засега косата ми изглежда добре и на втория и на третия ден.
Когато ходя на плаж или спортувам я мия всеки ден. Но като цяло при мен поне е ок да се мие на 3 дни.
Моята най-добра приятелка има дълга плътна естествена коса която застава супер без абсолютно никакво усилие освен миене и подсушаване (без четка).
Нейната коса никога сякаш не се иЧърсява и може да я мие и на 5 дни.
Няма косопад и каквито и да е проблеми.
Според мен всичко това е много индивидуално

# 352
Здравейте, русалки!
По зададените въпроси в темата нямам отношение и отговори, защото не ми се е налагало да коригирам такива проблеми.
Идвам с някои впечатления, натрупани през изминалите месеци, свързани с други продукти. Повечето, от които със сигурност са ви познати или на една ръка разстояние. Затова ще ми е приятно да обсъдим впечатления.
След месеци нонстоп плаване и топене на главата във всякакви води, категорично за поредна година си затвърждавам наблюденията, че слънцезащитата на #label.m наистина работи. Ароматът на цялата серия е един от най-любимите ми изобщо, особено за бюджетно изпълнение. Уханието е наистина превъзходно по мои вкусове и сякаш имаш парфюм на косата за дълго време. Както и преди време писах, за мен чудно допълнение към тази серия, особено при ветрове, влага и желание да останеш с прическа за цяла вечер e крем #Kerastase Lincroyable Blowdry Lait.
Тук стигам да вечния ми проблем на мен - боядисването. Предизвикателството е да имам покривност на белите коси и да ми направят цвета, който искам - особено в основата. През последните 3 месеца успяха да ми изгорят не само косата в дължините, като получих веднъж кичури ала магистрали вместо поддръжка на балеаж и ме скалпираха (буквално ми се обели скалпа и се сипа сняг на парцали). Винаги спасявам краищата с подстригване, а за проблемите, които по принцип нямам със скалпа - разчитах на една уникална маска, която открих случайно и е на #Elemis с аромат на франджипани. Тя съчетава преуош, грижа за скалп и дължини. Купих я от Arlen, но вече я няма. Ето тази:
Скрит текст:

Много по-ефективна, нежна и приятна е от другата, която винаги съм ползвала за скалп #Kerastase Specifique Masque Hydra-Apaisant.

Тук е мястото да вметна, че след месеци ползване на #I.plex на #Lakme, смея да кажа, че при мен тя се държи много подобно на 1+2 на #Olaplex, да не кажа, че е по-добра. Аз не съм от феновете на Olaplex и ако на някой му е мерак, но не може да си позволи тяхната грижа, спокойно може да спести с първата.

При последно боядисване ме правеха с "много хубава и 150% покривна" италианска боя, която не само не свали тон, но и не покри бели коси. А и не ми стигна като количество. При това положение, 10 мин след като лъснаха корените, че не са станали по план, по принуда от близко магазинче с фризьора взехме 2 бои за 5 лв на Еcho. И... о, чудо! Покривност на белите коси. И люпещ се скалп, който обаче знам как да оправя...

Иначе по препоръка, за която още съм много благодарна, бях стопирала на боя #Permesse, която ми харсва как се държи, защото е сякаш слагаш маска, но за покривност нямам гаранция. Един път покрива, друг път - не. Това, което ми направи впечатление при тази боя за моята коса е, че разновидностите на 6-цата винаги стават по-тъмни, особено чистата си е към 5, а на моменти и червенее, което е кошмар за мен.
При следващо боядисване пак съм решена да ползвам тази марка, но ще видим.

Затвърждавам си мнението, което и преди съм споделяла, че серумът с масло от чаено дърво на CHI е супер.
Връщам си малко думите назад за лосиона за сешоар от същата серия. Хубав е, защитава, действа, помага за стабилно стилизиране и устоява на издухване, а и после, обаче смърди на бензиностанция. При първите нанасяния маслата и въобще мирисът на съставките ми беше странен, но после си беше непоносим. Въпреки това го ползвам.

Страхотна комбинация и ефект открих, когато съчетавам изглаждащия термо спрей на #Kerastase Discipline Fluidissime с крема Pro Longer. Колкото и да ми е трудно да се оформям сама... опитите продължават. Последно си скъсих отново косата, освежих и промених малко балеажа и сега чакам да си изразходя патроните, за да зареждам на есен с песен.

Вие как сте? Да не ви е хванала апатията и да сте още в почивка, некупувайки нищо или пък сте напълнили кошниците?

# 353
Аня, обичам да чета мненията ти, включвай се по-често! ♥ Аз лично май не съм спирала да купувам по 1-2 неща всеки месец и да им давам време да дадат резултати. И аз чакам да поизхабя наличностите и тогава да почна да пазарувам, че пак имам набелязани нещица. Искам да пробвам шампоаните на Меди, ала имам толкова много за изразходване, че сигурно след година и половина ще ги привърша... имам една маска Архитект купена от златна рибка на миналия черен петък (кой се вълнува за намаленията освен мен?), още не мога да и видя дъното, едва съм до средата... много бавно ми вървят продуктите хора, чак ме е страх да не се развалят докато ги изразходя 😂

# 354
PeachHoney, много си мила!

Да допълня само, че имам и добри първи срещи с #Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo, който съчетавам с маската Blondifier и намирам за хубава комбинация.

# 355
  • София
PeachHoney, много си мила!

Да допълня само, че имам и добри първи срещи с #Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo, който съчетавам с маската Blondifier и намирам за хубава комбинация.

Аня, и аз много обичам да чета мненията ти.
Може ли снимка на косата ти за да имам наблюдения дали имаме сходства и да пробеам продукти препоръчани от теб?

# 356
Момичета, препоръчайте ми нещо за обиране на фриз. Косата ми е суха и бухнала много.

# 357
Някой пробва ли новият продукт на ФК за цъфтящи краища? Останахте ли доволни?

Купих си бондера още като излезе. Ползвам го редовно. Определено има ефект, но не по-слаб от маракеш, по мое мнение. Големият минус е консистенцията му. Много гъста и лепкава, трудно се разнася равномерно. Моята коса е с тънък косъм.

# 358
Някой пробва ли новият продукт на ФК за цъфтящи краища? Останахте ли доволни?

Купих си бондера още като излезе. Ползвам го редовно. Определено има ефект, но не по-слаб от маракеш, по мое мнение. Големият минус е консистенцията му. Много гъста и лепкава, трудно се разнася равномерно. Моята коса е с тънък косъм.
И моята е такава. А иначе щом консистенцията е такава, слепва ли се косата, става ли на клечки? Като изсъхне косата гладка ли е по краищата или не

# 359
Забелязала съм, че при нанасяне на вече поизсъхнала коса, е по-лесен за нанасяне. На мокра, веднага след баня, става малко клечеста, но като изсушиш напълно изчезва. Леко по-твърда в краищата, но определено не на клечки или да стои като мръсна.

Общи условия

Активация на акаунт