Професионални серии за коса 140

• 57 034
  • 771
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Благодаря за темата! 🎀

1. Правили ли сте някакви медицински процедури за сгъстяване на косата и ако да какви.
Не.
2. Работещи продукти с видим резултат по темата.
Pro Longer na Loreal и BC Bonacure Scalp Genesis на Schwarzkopf Professional

# 121
Скрит текст:
1. Не съм правила. Скоро си мислех за мезо, ама като си представя “игла в глава” и ми става лошо.
2. Ползвала съм Биокленц Ш и Денсифик Ш - раздразваха ми скалпа - заминаха си. ФК тоник, Епруваж серум, ампули Шварцкопф Генезис нещоси..., не са лоши хич, но всичките ми омазняват косата , ама пак си ги ползвам де Grinning Иначе маслен преуош ми беше добре, май пак ще го подновя - рициново масло, розмарин, чаено дърво.
Тоникът на Ф. Кингсли ти омазнява? Това е много странно, при мен се държи доста добре, дори когато го използвам, косата ми изглежда по-чиста повече време / 1 ден повече/.
И на мен ми омазнява, даже по-скоро прави косата ми да изглежда мръсна, не толкова мазна. Седи си  в шкафа и  отлежава. Затова и не знам реално има ли ефект еърху растежа или не.
Бих ви ги обрала тониците щом не ви действат толкова добре, аз го обожавам!

# 122
  • Някъде там
Скрит текст:
1. Не съм правила. Скоро си мислех за мезо, ама като си представя “игла в глава” и ми става лошо.
2. Ползвала съм Биокленц Ш и Денсифик Ш - раздразваха ми скалпа - заминаха си. ФК тоник, Епруваж серум, ампули Шварцкопф Генезис нещоси..., не са лоши хич, но всичките ми омазняват косата , ама пак си ги ползвам де Grinning Иначе маслен преуош ми беше добре, май пак ще го подновя - рициново масло, розмарин, чаено дърво.
Тоникът на Ф. Кингсли ти омазнява? Това е много странно, при мен се държи доста добре, дори когато го използвам, косата ми изглежда по-чиста повече време / 1 ден повече/.
И на мен ми омазнява, даже по-скоро прави косата ми да изглежда мръсна, не толкова мазна. Седи си  в шкафа и  отлежава. Затова и не знам реално има ли ефект еърху растежа или не.
Бих ви ги обрала тониците щом не ви действат толкова добре, аз го обожавам!
И аз ,и аз.Тоника е като водичка ,но коси много и не при всеки има един и същи ефект.
Чакам да пуснат неума за да си поръчам серията им за косопад с аромат на мента и шоколад и ще си грабна и един тоник Simple Smile
Отчакаме си чакалото за тази неума.
Почти нищо не взимам заради нея Simple Smile
Има ли понатрупани мнения за Бонда на ФК ?
Някои момичета си го взеха ,как се отразява след по продължително използване ?

# 123
Искрица, я сподели за неума, имаш ли събрана информация?

# 124
  • Някъде там
Искрица, я сподели за неума, имаш ли събрана информация?
Нямам много събрана информация .Чела съм в блоговете и мнения във чуждестранните форуми.
За козметика без вредни съставки имала страхотен ефект върху коса .Ароматите са натурални и много завладяващи.
Чакам...Ще видим .

# 125
Neuma са наистина с доста изчистен състав, но с такъв могат да се похвалят не една или две марки. Ползвала съм преди години цялата им синя и зелена серия, както и едно тяхно арганово изпълнение, което беше добро. Не ме впечатли нищо конкретно и не ги поддържам.
Вероятно за чувствителни, претенциозни скалпове шампоаните ще са добра алтернатива.
Маските и шампоаните са доста слаби и ефектът е лежерен, да не кажа невидим.
Не са надеждни за обезцветявани, тренирани на екшън, тежки или плътни коси или поне при мен не са доказвали суперсили.
Не помня аромати.
Бяха доста бюджетни. Какви са им цените в България? Не намирам дори да се продават.

Нещо като американско Lakme е обобщено всичко в едно изречение. Поне за мен, разбира се.

# 126
Пробвах 2 пъти реуоша на Алтерна https://victoriastyle-shop.com/produkt/%D0%BB%D1%83%D0%BA%D1%81% … 1%81%D0%B5%D0%B4/
Определено виждам разлика дали е на влажна или суха коса. Най ме озадачи че на суха ми подейства по-добре. Наитина не е от най-икономичните продукти, но не намерих разлика в количеството при суха/влажна. Не видях и голяма разлика в косата си. Определено не бих го повторила като покупка, еле пък на редовна цена.

Дарк-олиото на Себастиан е откровенно силиконово, доближава се като ефект с дропс серума на Oway ,  но втория продукт си остава по добър за моята коса. Притеснавах се за аромата, заради мненията изразени тук , но много ми допадна. А и не е много траен.
Себастиан 9, също пробвах 2 пъти. Тотално различно държание - След шампоана и балсама от блондинската серия на керастаз -  беше перфектното завършване - лесно разресване и изсушаване, хубава форма на косата, която се запази. След преуоша на алтерна и балсама от лилавата хайверена хидратация - трудно разресване, косата ми стои твърда и фризи. Олиото пооправи нещата за краищата.
Не успях да намеря инфо този продукт ( 9ката ) има ли топлинна защита ?

# 127
Аз вече смело мога да кажа, че серумът за цъфтящи краища на Oway  се превърна в мой любим продукт! Ще го поддържам постоянно.
Иначе да споделя днес си направих хидратираща мъгла за косата по препоръка на Принцесата. Вода и детанглъра на JMO. Пулверизирах хубаво по цялата коса и много добре ми се освежиха къдриците Blush

# 128
съвет за по ефикасното използване, и трябва ли да престои на косата?

# 129
  • Варна
Няма смисъл от много стоене с брустерите. Нанези обаче с пулверизатор. Аз имам оригинален, който дойде с кутийка блондински от испански сайт. Преди като съм вземала от рибите дори не знаех, че им такова чудо.

# 130
  • Някъде там
Аз вече смело мога да кажа, че серумът за цъфтящи краища на Oway  се превърна в мой любим продукт! Ще го поддържам постоянно.
Иначе да споделя днес си направих хидратираща мъгла за косата по препоръка на Принцесата. Вода и детанглъра на JMO. Пулверизирах хубаво по цялата коса и много добре ми се освежиха къдриците Blush
Защо се превърна в твой любим продукт? С какво е по различен от останалите ?

# 131
Искрице, защото каквото и количество да сложа, всичко попива в косата. И после я усещам мека и подхранена, няма го силиконовото усещане. Дори напоследък започнах да харесвам билковата миризма.
Последно съм се подстригвала началото на юни и почти нямам цъфтеци, освен по най - горния пласт и връхчетата ми не са сухи.  Simple Smile

# 132
И аз се включвам с +1 Heart за серума на Oway. Освен че си му харесвам билковата миризма му харесвам и действието - освен горния (изрусяван) пласт нямам други цъфнали участъци + наистина дава леко уплътняване на крайчетата и наистина колкото и да сложа попива и не утежнява. Също съм много доволна от Macadamia Healing Oil treatment - намерих си малко шишенце сред запасите и много ми харесва - приглажда страхотно (освен като го сложих след Митик Ойл 3в1 крема, ама то това си беше новобранска грешка!) и не утежнява, дава допълнителен блясък и определено бих го взела в по голям размер.
 В този ред на мисли обаче да питам, някой ползвал ли е : https://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/olio-i-spreyov … -oil-spray-125-ml
Интересно ми е дали е окей на средно плътни коси и като цяло какъв ефект дава? Бих взела малката опаковка за проба, но не ми се трупат продукти, които не биха били подходящи..

# 133
Със серума на Owey не се разбрах в никаква комбинация. Винаги ми пресушаваше ужасно и оставяше усещането на сплетена "дъвкава" коса,колкото и малко, или много количество да нанеса. Лечебното олио на Macadamia обаче ми харесва, даже много. Идва някак лекичко, попива и омекотява.

# 134
Здравейте, момичета! Flowers Sunflower

Използвам професионална козметика за коса отскоро, не съм се включвала досега в темите.

1. Не съм правила терапии досега, не се е стигало до такова положение, че да го сметна за наложително.

2. Правя всякакви домашни маски с различни олиа, но конкретно по темата смятам, че спада ампулата Kérastase Densifique. Засега не мога да преценя дали има нови растежи, но още от първите 2-3 нанасяния (нанасям през около 2 дни, след измиване) косата, която свалях в банята, намаля от 1 шепа на половин Grin Малко, но от сърце. Освен това, не ми дразнят скалпа, а моят е много чувствителен, не омазняват и даже май косата се задържа чиста по-дълго време (мога да не мия 3 дни).

Ще поръчам още няколко ампули, както и bioclenz на Меди. Косата ми е къдрава, имам къдрици от 2а до 2с. Мазна в корените (на втория ден се омазнява и на следващия е задължително да я измия), връхчетата са изпръхнали, но не са подстригвани от 10 месеца и е нормално, ще отида на фризьор тази събота. Нормална гъстота, нормален косъм, дълга малко под бюста. Обича предимно протеин, заглажда я, и бухва, ако използвам повече от 1 хидратиращ продукт или някоя много хидратираща маска.

Обмислям да изсветлявам дължините, защото косата е с червеникави отенъци от предишно боядисване преди година и половина. Разбрах, че преди това трябва да съм измила с дълбокопочистващ шампоан или протеинов, но кога е препоръчително да я измия и има ли някакво значение? Същия ден, предишния? Мога ли да използвам финиши или да ги пропусна?

Използвам балансирани продукти сега, но после ще се наложи да включа нещо хидратиращо. Него ще го измисля след като видя резултата, но се зачудих за протеинова серия, тъй като моите са на привършване. Мернах разпродажба на Moroccanoil и си харесах серията Moisture Repair .Протеинова ли е наистина или балансирана? Някоя от вас използвала ли я е, доволни ли сте? Ще прегледам темата за Moroccanoil, но ми се искат и по-скорошни отзиви Relaxed . Имате ли някакви впечатления и от крема за къдрици Moroccanoil Intense Curl Cream ? Загледах се и в Densifique, но по-скоро ми се иска да пробвам нещо на Moroccanoil.

Благодаря на всички, които изчетоха дългия ми пост, ще се радвам да се включите с препоръки. Бих прикачила и снимка сега, но картинката ще е съвсем различна след няколко дни, затова май няма смисъл.  Flowers Sunflower

Общи условия

Активация на акаунт