Професионални серии за коса 140

• 57 162
  • 771
  •   1
Отговори
# 285
Интересно ми е като ви чета,как шампоан ви заплита косите Rolling Eyes до сега такова нещо не ми се е случвало,или поне последните години не помня такова нещо.Хидратиращия Марокан ми прави косата плътна и лигава,с Генезисите горе-долу същия ефект.Единствено Меди Биокленц понякога ми поизсушава корена,но заплитане...никога.

metome най-вероятно косъма се е наситил с пигменти,колкото повече пигменти,толкова по-наситен/тъмен цвят

PeachHoney само тая "терапия"да не ти изиграе лоша шега.Прекалено много натрупване на продукти,слънце,вятър...да не плачеш после

# 286
Благодаря, VanessaDE. Тъкмо и аз това си мислех, че е поради наслагване. А това насищане с пигменти оправя ли се, и как ? 🤔

# 287
Измиват се,но е нужно повече време,аз така се бях издокарала по нова година,два-три месеца ми трябваха да и върна цвета.
А защо боядисваш петица с 9% оксидант,какъв е замисъла на цвета и изходния цвят?

# 288
  • София
SmileStuck Out Tongue Closed EyesSmileySmileSmileyЗдравейте прекрасни Simple Smile

Имам да споделям разни нещица с вас, та ще е дългичко Wink

Първо да спомена, че днес се навършва точно една година неподстригване на косата. Мислих, че съм постригвала септември, но фейсбук днес ме подсети Simple Smile че е било днес.  Заключението ми е, че косата с добра грижа не цъфти. Е, има тук таме накой цъжтеж, но като цяло косата е в отлично състояние. Днес я измерих и от върха на главата до най-дългите краища е точно 92.5 см. Според мен е пораснала около 30 см., но няма как да съм сигурна. Предстои подстригване, но първо ще изчакам една сватба средата на следващия месец и след това ще режа. Малката ми казва Мама-Рапунцел и не дава да подстригвам, та не знам как ще се разберем с нея Simple Smile Simple Smile Simple Smile
За съжаление не съм мислила да правя такъв експеримент и не съм засекла колко е била миналата година, но според спомена ми до къде ми беше тогава косата - Най-късите части на около 10-15 см. надолу под раменете, а най-дългите на около 10 см преди талията. Първата снимка е оттогава, но за съжаление не се вижда дължината, а защото е изправена пластовете се сливат. Втората снимка е от 28.декември - точно 4 месеца от подстригването, но леко съм навела глава назад за да се видят хубаво къдриците,  та дължината леко лъже, но там е до кръста точно, а третата и четвъртата снимки са от преди месец някъде. Отбелязала съм нивото на талията. Косата там е къдрава, а това скъсява леко. Освен това е "солена" и затова изглежда малко рошава - на мокра коса сплетох плитка и изсъхна така. Хареса ми и я оставих рошава и къдрава.
Цветът на косата на последните 2 снимки е много жълто-червен, макар да не личи толкова.
Намам от днес, защото както обикновено няма кой да ме снима.Simple Smile Но се надявам близките дни да си направя снимка.

Скрит текст:

Второ оказах се с прехидратирана коса Smile И то на морето. Не ми се беше случвало отдавна, а лятото никога. Бях взела в Гърция само хидратиращи серии и балансирани с превес на хидратацията. С моята госпожица се изнесохме там за два месеца и половина и мъжа ми изваше при нас уикенда ( що ПСР тестове си направи - не е истина просто). Вече се прибрахме у дома и морето ми липсва.
 В края на юли, след като от почти всички хидратиращи серии, които ползвах, в това число Интенз Хидратора на Джойко ми правеха разхвърчана и рошава косата, за да затвърдя подозренията си се измих с Ултимейт ресет на Шу Уемура и косата ми вместо тежка и плътна стана като захарен памук. Бях сигурна, че  хидратацията ми е в повече, но нямах никакъв протеин. Добре че скоро идваше мъжа ми и той ми донесе Кератиновата Ланза и серията Рипеър на Шоу Бюти. Последната серия ми се стори много протеинова като я купих и след едно измиване и супер втвърдяване и доста сухота, което се оправи от машата, не бях ползвала серията. Затова реших сега като я получих пак да измия първо с нея. И О, Чудо!!! Плътна, тежка, гладка с шеметен обем. Скоклива и в същото време тежка и плътна. Ох как обичам когато косата иска протеин. Ама не защото е увредена, а защото хидратацията й е дошла в повече. Тогава има обем, плътност, гладкост.
Аз не харесвам прекалено изпечените и изгладени коси - смятам че на мен не ми отиват. Предпочитам косата да не е идеално права, но да има форма и обем. А на дълга коса обикновено обема е трудно нещо, но за щастие аз вече го постигам всеки път.
Та за серията Рипеър на Шоу Тайм - силата й се вижда точно, когато косата има нужда от протеинова серия. Единственото, което не ми харесва в нея, както и в другата - хидратиращата серия е, че миризмата ми е малко сладникаво изкуствена, но не се задържа в косата.

И сега трето Simple Smile Във вторник се боядисах. Спазих препоръката на Принцесата (благодаря Simple Smile ) за нанасяне в корените преди същинското боядисване само на боя - 8.0, без оксидант и след това вече същинско боядисване. Това е т.нар препигментиране на косъма, когато има бели коси, а косата иначе е много тъм, а цвета, който се търси е светъл. Винаги съм имала проблем с избиването на цвета при белите косъмчета. При мен не са кой знае колко, ама ги има и много се дразня като избиват. С каквато и боя да съм боядисвала и винаги са избивали - с една боя по-рано, с друга по-късно, но боята е падала и още след самото боядисване личи разлика в цвета на косата при различните косъмчета.
Смесвам 8.0, 9.0, 8.1 и 9.1 на OWAY. по 1/4 от всеки цвят, като слагам и син и зелен коректор. За цялата коса ми стигна 100 мл. боя с 150 мл. оксидант. В частта, с която боядисвам дължините слагам протеинова маска и мъъъничко вода.
Е, просто цвета стана разкошен, точно каквото ми харесва. Тъмно-русо златисто към светло кестеняво, но без жълти и орънжево-рижави отенъци. Спазих си обичайния протокол да сложа стъпка 1 от Олаплекс в боята, на корените 6% оксидант, на дължините 3%. Стоях около час. Преди да боядисам сложих с масаж масло от репей в корените и стоях половин час, а след това започнах със боядисването. Изплакнах добре и спах намазана със втората стъпка. Сряда сутринта измих със шампоана на Олаплекс. Много се чудех каква маска да сложа, защото косата не обича хидратация, но пък трябва да сложа хидратираща маска за да затворя добре косъма. Накрая реших да сложа Алтерна Мойсчър, която не бях ползвала повече от година и половина и ми беше останало количество за около 3 нанасяния на моята коса. Избрах я, защото макар и да се води хидратираща има хайвер в нея, което си е протеин. Освен това, когато след боядисване си изплакнал косата само без да миеш със шампоан и след това си стоял със стъпка 2 на Олаплекс една нощ, то ти си вече запечатил много хубаво косъма и после дори и да се измиеш със чист протеин, това няма да попречи, защото боята вече се е фиксирала и косъма се е затворил. Пропуснах само да използвам Сайдера на Джон Мастърс Органикс, но се сетих за него, след като вече бях нанесла маската, а той се слага преди нея.
И така - измих и сложих маска от корените до краищата. Може би съм казвала и друг път, че много малко маски не насям в корените. А тези които може нанасям и по скалпа.
Стоях със шапка около час и измих. Оставих да изсъхне сама.
Ако кажа, че бях възхитена от косата ще е малко. Освен, че цвета беше супер, но и косата беше много хубава / и трети ден все още е, макар преимуществено да стои смачкана на кок със шнола/.
Обем, блясък, жилавост, тежест, плътност. Обем. Ще го кажа пак, защото и днес го има предоволно, макар че седя със смачкан кок цял ден и се изпотих три път Sweat Stuck Out Tongue Closed EyesSmiley
Ето тук ме вижда донякъде цвета, макар на първите две снимки да е излязъл една идея по-жълт. Не е цялостна снимка, но това е положението Simple Smile

Благодаря на който ме изчете Simple Smile

# 289
  • Варна
Страхооотен цвят се е получил Магнолия HeartHeart.  Oway много ми харесва първо защото се получават цветовете и второ защото цветът се отмива много красиво и равномерно. Близо година вече експериментирам само с нея и не мисля да я сменям.

Замисляш ме в момета да взема и зелен коректор. Боядисах се преди седмица с 10.1 и 90.2 с 12-ка оксидант и 1см.син коректор. Кичурите около лицето дооста синееха Grinning защото са най-светли.
Нещо друго искам да те питам като спец по Олаплекс.....В блондинската тема се коментираха препоръките за количеството му в боята и фризьорка твърди,че трябвало да се слага 1.85мл.,а не 3.75 както слагаме ние.
 Ползвам по четвърт боя от двата цвята със 75мл. оксидант.
Ще зареждам пак боя в скоро време и мисля да взема и това https://vivian-cosmetics.com/kosa/boya-za-kosa/predpazvane-pri-b … k-no-stress-500ml. Много ми го похвали една дружка,а на мен толкова ми трябва Grinning. Това реално е предпазващия и възстановяващ продукт на марката при боядисване.

# 290
  • София

Нещо друго искам да те питам като спец по Олаплекс.....В блондинската тема се коментираха препоръките за количеството му в боята и фризьорка твърди,че трябвало да се слага 1.85мл.,а не 3.75 както слагаме ние.
 Ползвам по четвърт боя от двата цвята със 75мл. оксидант.
Ще зареждам пак боя в скоро време и мисля да взема и това https://vivian-cosmetics.com/kosa/boya-za-kosa/predpazvane-pri-b … k-no-stress-500ml. Много ми го похвали една дружка,а на мен толкова ми трябва Grinning. Това реално е предпазващия и възстановяващ продукт на марката при боядисване.

Добро утро Wink и благодаря Simple Smile
По първото питане за Олаплекс. Нямам съмнение, че фризьорката ще сложи по-малко и ще те убеждава, че така трябва Stuck Out Tongue Winking Eye
Про боядисване (независимо дали за да стана руса или тъмна косата) количеството от първата стъпка зависи не от количеството оксидант, а от количеството боя. В боя до 50 мл се слага точно 3.75 мл. Ако е по-малко от 50 мл, пак се слага толкова, но ако боята е повече се добавя по 0.75 мл на всеки 10 мл боя. Без значение е количеството оксидант - то може да е както 50 мл, така и 75 мл или 100 мл., тоест 1/1; 1/1.5 и 1/2 в зависимост от целта и цвета.
Фризьорите (за радост не всички) винаги целят намаляване на използваните продукти. Донякъде ги разбирам, но това е за сметка на клиента.
Това е при боя. Ако се блондира косата, количеството на Олаплекс зависи от количеството на блондора. Като дозата от 3,75 мл се слага на 15 мл блондор. И количеството Олаплекс се увеличава с увеличаването на блондора.

За това мляко на Oway и аз много добри неща чух, та ще го пробвам сигурно, ама сега поръчах на Oway 1000000 неща Joy и ще е по-нататък.

# 291
Магнолия, страхотен цвят си докарал! Браво Blush Flowers Hibiscus

# 292
Здравейте, следя ви отдавна и научих много от вас, но все още се случва понякога да объркам последователността на използваните продукти и накрая резултатът да е кофти. Косата ми е плътна и боядисвана. Поръчах си Олаплекс 3 https://www.notino.bg/olaplex/professional-hair-perfector-grizha … jnostta-na-cveta/ и Олаплекс 6 https://www.notino.bg/olaplex/professional-n6-bond-smoother-krem … enerirassh-efekt/

Можете ли да ме насочите с какви други продукти е подходящо да ги ползвам - хидратиращи или протеинови. В момента имам шампоан и маска за боядисана коса Витамино Колор, шампоан Афоджи за изтощена коса и кератинов 2 минутен реконструктор, балсам Лалга, термозащити - крем Chi тотал протект, крем Лореал Steampod и крем с масло от ленено семе и копринени протеини Olioseta. Как да комбинирам тези продукти?

# 293
Можеш с всичко да ги използваш. Тройката e преуош, мисля че можеш да използваш всичко след него. Шестицата я слагаш последна, по спомен, мисля че и тя хидратация, съответно след всичко може да се слага Simple Smile

# 294
Можеш с всичко да ги използваш. Тройката e преуош, мисля че можеш да използваш всичко след него. Шестицата я слагаш последна, по спомен, мисля че и тя хидратация, съответно след всичко може да се слага Simple Smile

Благодаря ти за отговора. А термозащитите всичките ли са подходящи, струва ми се, че и 3те са протеинови и да не скапат работата накрая след хидратиращите неща?

# 295
Не съм използвала изброените ит теб, но няма да слагаш всичко наведнъж. Виждам, че всички са крем, така че избираш една, ако косата ти е тъничка. Иначе ще се утежни

# 296
Смесвам 8.0, 9.0, 8.1 и 9.1 на OWAY. по 1/4 от всеки цвят, като слагам и син и зелен коректор. За цялата коса ми стигна 100 мл. боя с 150 мл. оксидант.
Ето тук ме вижда донякъде цвета, макар на първите две снимки да е излязъл една идея по-жълт. Не е цялостна снимка, но това е положението Simple Smile
Скрит текст:
Страхотен цвят се е получил Магнолия , интересно ми е да видя и цялостния резултат.
Като видях снимките се върнах да проверя номерата на боите  - аз съм с ниво 7ца и ставам доста по светла ( сравнявам с моя корен , защото краищата са вече доста изсветлели )
Забелязах, че когато слагам коректор ( син ) става по тъмен цвета, сега го ползвам обаче само ако правя корени , защото по светлите кичури става "цветно"

Сайдера на ДМО изсушава ли допълнително косата  ?
VanessaDE късметлийка си, аз като намеря шампоан който не ми заплита косата си пея в банята Wink

# 297
Докато сме на темата с коректорите искам да попитам дали само със зелен коректор ще успея да убия червено-оранжевите тонове в косата ми, която е ниво 5 в горната част и 6 по дължините. Не искам да я боядисвам пак, но са ми избили някакви ужасни отенъци, които видях на слънце и ми стана зле Sweat Smile 
Ето и снимка на слънце, на нормална светлина е по-добре положението..:

# 298
Между боядисванията използвам само коректор, със слаб оксидант и маска смесени. Убива всичко, но аз използвам син.

# 299
При мен също избиват подобни нюанси. Наскоро в един салон ми сложиха "зелен" ш-н Elgon и се получи доста добре. Засега издържа  две измивания.

Общи условия

Активация на акаунт