Професионални серии за коса 140

• 57 086
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
Днес подстригах косището, много съм доволна от работата на фризьора! Измиха ме с новия Хроноложист -преуош шампоан и маска, но надали ще усетя чистия ефект на серията след фризьорска намеса.
Истински комплимент е когато опитен фризьор ти каже “личи си че косата ти е много обгрижвана” 😌 А отидох с пресушено от протеин подобие на коса, та ето преди/след снимки 🤣

# 586
prinzesata,
Добре направих значи, че не поръчах 7 (рибите нямаха в обекта) и взех тая 8.
Естественият ми е 4 или 5.
Сега целта е с тази боя, която ще мажа само корен да уеднаквя с вече направения цвят (който пак е 8, но друга марка боя) и да успея и корените да не ги докарам на настърган морков. Затова май ме съмнява, че такъв оксидант е подходящ, но така ми настояваха тия шарани в магазина. И аз още по-голям, клъвнах. Засега нищо няма да правя.

Shu-то го извади пак, не го игнорирай и ще видиш, че може и да прави неща.

Мишчица,
Моля покажи снимка или линк на това Doori/Доори.
Никога съм нямала интерес, но доста се споменава тук. Искам да съм сигурна как изглежда, за да не си го купя.

# 587
  • Варна
Аня спази точно времето в упътването на боята/не я познавам/както и пропорциите боя-оксидант. Мажеш корен стоиш и 10мин преди да изтече времето разреждаш останалата боя с вода да речем колкото е сместа толкова и вода и обливаш дължините. Цветът ще се оеднакви.

Ох....голям проблем е това нашето имане HeartGrinning. Не споделям,но се сдобивам поетапно с повечето от обсъжданите в темата неща та от тестове ми се завива свят.  На тема финиши си имам нова любов,но все още я разучавам затова няма да споделям. А Шу-то ще го тествам при по-нормални климатични условия...някой ден Grinning.

# 588
Момичета, доволни ли сте от концентрати и бустери Керастаз? И ако да от кои? Преди време си купих само оранжевият концентрат, без бустер, но не видях ефект никакъв... Искам да си направя някаква терапия на косата и сега се чудя дали да не комбинирам с бустер за по голям ефект... Четох и хубави отзиви за милкшейк терапията, но не разбрах кои продукти точно се използват.

# 589
Днес си отвисях намаза с масла (скалп и дължини). Чудя се това ЯЧРМ как няма измиване и отмирисване, егати и вонята. Та, поседях 4ч. и измих два пъти с ДПШ. Това е косата ми без М/Б и каквито и да е финиши. Изсушена на слънце.

Боядисах се с Wella 4.00 преди почти месец, боята стана много тъмна (почти черно) и бавно се отми. Сега имам избило червеникаво, но не е толкова зле както, като се боядисвах с 5-ица. И като цяло нямам много нужда от боядисване. Нито няколкото бели косъма отпред си личат, нито коренът си личи.

Сега след ДШП мисля да пробвам (досега не съм процедирала така никога) да си направя матиране/обливка или по-скоро някаква моя импровизация. Към половин боя и окислител Wella 4.71 ще сложа малко син коректор, 2с.л зехтин и Olapex 1. Ще добавя малко вода и ще се намажа цялата за 10мин. После ще изплакна и ще седя с Olapex 2 чак до утре сутринта.

От Kerastase Fusio dose цимент + хидратиращ бустер не съм доволна. От Fusio dose Pixelist + хидартиращ бустер (ползвам след боядисване) съм много доволна, прави косата невероятно мека и лъскава, но ми отнема от обема. Според мен след боядисване си заслужава. За моята коса отива 1/2 ампула+бустер.

P. S.  Интетесно, как косата ми има супер много блясък, а е мита само с ДПШ.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 17:54 от kotenze_84

# 590
  • София
И аз днес ще си повися.
Нанесох преуош с  Напур стаминген в корените доста обилно, а дължините напръсках с вода и омазах обилно селастисайзър с нар и ЯЧРМ дължините.
След това мисля да измия с протеин - нали такъв е протокола?
Поръчах си редкен extreme шампоан 500 мл беше на цената на 250, та дано съм доволна.
Въпросът ми е с какво трябва да завърша този протокол - с хидратация или с протеин?
Като възможни финиши имам:
- Kerastase Genesis балсам
-  kerastase за блондинки балсама
- маската класическата Макадамия
- балсам penetraitt Sebastian
- кафявата капачка на марокан маската
- vitamino color na l’oreal professionel маската

Кое ще ми препоръчате?

# 591
  • София
Скрит текст:
И аз днес ще си повися.
Нанесох преуош с  Напур стаминген в корените доста обилно, а дължините напръсках с вода и омазах обилно селастисайзър с нар и ЯЧРМ дължините.
След това мисля да измия с протеин - нали такъв е протокола?
Поръчах си редкен extreme шампоан 500 мл беше на цената на 250, та дано съм доволна.
Въпросът ми е с какво трябва да завърша този протокол - с хидратация или с протеин?
Като възможни финиши имам:
- Kerastase Genesis балсам
-  kerastase за блондинки балсама
- маската класическата Макадамия
- балсам penetraitt Sebastian
- кафявата капачка на марокан маската
- vitamino color na l’oreal professionel маската

Кое ще ми препоръчате?

Протеинов шампоан може да се комбинира с хидратиращ балсам/маска. Зависи какво е състоянието на косата ти. Например при мен косата  предпочита протеин  - от него става подредена, понеже ползвам протеинови продукти за изтощени коси, не ми втвърдяват, омекотяват ми даже. Мога да ползвам протеин на няколко поредни миенета без да усетя суха косата си, даже обратното стои много хубава. Като даже след протеиновите шампоан и маска слагам и протеинов финиш преди олиото.
След това стабилно хидратиране бих завършила с протеин.

Може ли да споделиш мнение за Redken Extreme след като го тестваш, че съм му хвърлила око.

# 592
  • Варна
Мélisande
Пенетрейт балсама и след него Блондинския. Идеята е да вкараш силен протеин и после да го запечаташ с хидратация. И....имаш нужда от силна протеинова маска. Балсамите не са достатъчни за блондирана коса.

Котенце миенето на маслена маска с ДПШ буквално обезсмисля клечането,но в случая е хубаво,че си измила с него преди мата. Ако слагаш олаплекс в него не слагай зехтин.

# 593
  • Чукарландия
Принцес, сега ми възникват въпроси. 😂
Когато не трябва да ползвам Еластисайзер (10 дена преди/след боядисване), какво мога да ползвам за дълбока хидратация? 🤗
Преуоша на Алтерна хидратация ли е?

# 594
  • Варна
Това пък къде го прочете Grinning. 2-3 дни преди и след боя е хубаво да не се ползва Еластисайзър,В общи линии спазвам правилото да не го ползвам на последно миене преди боя и на първо след.
Преуошът на Алтерна е от интенз серията,а тя е балансирана с превес на хидратацията. Хидратира добре.

# 595
  • Чукарландия
Това пък къде го прочете Grinning.

Тук във темата, преди години😁, изглежда нещата са се променили към по-добро. Отдъхнах си. 🤣
Сега си взех и блондинския Ш+Б за сияйно руса коса на Кингсли, Хидрокленз на Меди, капките на O. Way, също и Rebuilding Ш, Silk and Glow Ш и hmilk. Разорих се тотално😂, но ще си се вайкам в къщи, докато правя терапии.
А, забравих. И Клетка Майка на Алфапарф трябва да взема. И да се свърши... 😂
Благодаря, Принцес за разясненията и насоките. 🌹

# 596
Къде мога да си купя бустери на Керастаз? Продават само концентрати, а бустерите са изчерпани в сайтовете... И отново да попитам кои продукти са тези с които се прави терапията Милкшейк?

# 597
Днес пробвах deep care на Lakme и наистина доста добре омекоти косата!След това сложих от коприната на Biosilk кокос.Да попитам по колко нанасяте от коприната?Че аз ит страх да не прекаля много малко нанесох.
Също да питам филъра на Наши след хидратация ли е добре да се сложи?Би ли било добре ,ако ползвам дълбоката хидратажия на Aphogee ,след нея маска е Епруваж и След бея филър на Наши?Или ще дойде много протеин?Косата ми не понася много протеин,а има нужда(изтощена е).Затова се чудя как да вкарам деликатно този протейн.
И пак въпрос за Lalga.Само на мен ли ми изсушава косата?Или нещо не съм я използвала както трябва?

# 598
Ампулата на на Наши е най-добре да се използва като терапия след ДПШ. В никакъв случай след хидратиращ шампоан. Правилото е след хидратиращ ш само хидратиращи продукти, след протеинов може всякакви.

# 599
  • Варна
Имаше някъде назад в темите една кладификация на протеин хидратация по-известните марки. Ще трябва да я изкопая и да я заковем на първа страница. Наши филър е доволно силен и не се нуждае преди и след от нищо друго. Може да се запепата с хидратиращ балсам ако косата мрази протеин, но той не е отвтвърдяващите тъй. Че може и без.

Общи условия

Активация на акаунт