Отговори
# 330
Привет! За мен "връзката" между Серкан и Селин е напълно неясна - може би да са израстнали заедно, работят заедно, заедно са в някои "специални" моменти, но съм сигурна, че целувка не е имало...непрекъснато си мисля, че е нещо свързано и с брат му...нито веднъж Серкан не каза за нея "любима"...

# 331
За любовта между Серкан и Селин :

100% Селин е влюбена в Серкан, ревнува го като луда, страда за това, че години е чакала този Серкан, който сега вижда с Еда. Познава го много добре, и познава добрите му черти и чувствителната му душа, нали връзката им е от ученическите години. Инвестирала много време, но въпреки усилията й, Серкан не е отвръщал на чувствата й пропорционално, чувствала се недооценена, необичана, на втори план след работата и конфликта с Каан, вероятно често пренебрегвана. 

Според мен, за да е бил с нея Серкан я е обичал до известна степен, но не е любовта на живота му. По-скоро е навик да е край него, тя е била до него всичките тези години компания, приятел, търпи настроенията му.
Може и да му е била любовница... толкова години заедно, не ми се вярва да не са се целували...
Когато стана въпрос за това къде е тоалетната, тя ясно показа на Еда, че познава този дом, и Серкан се подсмихна. Не се притесни да отиде в спалнята и банята.

Той я уважава, не я злепоставя, цени положителните й качества и дори не може да каже някой неин недостатък! Намира я за перфектна. Свикнал е с нея, разчита на нея. Освен това семейството му и висшето общество я харесват, одобряват я.

В първият епизод е ядосан за годежа - учуден е за това, че току-що са се разделили и не разбира защо Селин бърза, а фактът, че Ферит е приятел на Каан още повече го вбесява. Селин знае за враждата с Каан, и Серкан може да си мисли, че тя го прави нарочно, за да го дразни.

В разговора със Селин вечерта преди годежа и казва, че не би пропуснал нейния годеж - а на мен това ми звучеше двусмислено, все едно, че може би един ден може да се сгодят.

Изумен от белезниците. На самия годеж изглежда тъжен, разочарован един такъв меланхоличен поглед вади.

Лъже ги за годежа с Еда, но реакцията му е май по-скоро емоционална, в случая не е планирана, което показва, че е егото му е накърнено, наранен е и е обиден.

Реакцията му е подобна на тази на Еда, когато Дженк къса с нея, а тя очакваше предложение за брак.

При постъпките си и Серкан и Еда са вбесени и искат да предизвикат ревност у бившия си, т.е не са били съвсем безразлични.

Но няколко седмици по-късно ситуацията вече е съвсем различна.

# 332
  • София
Привет и от мен! Включвам се само, за да направя едно уточнение свързано с поста на Gugutka52 (пост #330). Серкан говори за Селин като неговата бивша приятелка (eski sevgilim от турски се превежда като бивша приятелка в смисъла на любима) поне два пъти още в еп.1. Накратко част от двата диалога от този епизод:
Първия диалог е непосредствено след пристигането им на остров Гьокчеада:
Еда: "Къде сме дошли?"
Серкан: "На годеж, малко тържество."
Еда: "Твой роднина ли?"
Серкан: "Бившата ли приятелка."

Втория диалог е на плажа, разговора след годежа и предложението на Серкан да сключат двумесечен договор:
Серкан: "Разбира се, Селин ще те разпитва."
Еда: "Коя е Селин? Момичето на плажа ли?"
Серкан: "Да, бившата ми приятелка!"
Хубав, слънчев и усмихнат ден! Nature Sunny

# 333
Привет и от мен! Включвам се само, за да направя едно уточнение свързано с поста на Gugutka52 (пост #330). Серкан говори за Селин като неговата бивша приятелка (eski sevgilim от турски се превежда като бивша приятелка в смисъла на любима) поне два пъти още в еп.1. Накратко част от двата диалога от този епизод:
Първия диалог е непосредствено след пристигането им на остров Гьокчеада:
Еда: "Къде сме дошли?"
Серкан: "На годеж, малко тържество."
Еда: "Твой роднина ли?"
Серкан: "Бившата ли приятелка."

Втория диалог е на плажа, разговора след годежа и предложението на Серкан да сключат двумесечен договор:
Серкан: "Разбира се, Селин ще те разпитва."
Еда: "Коя е Селин? Момичето на плажа ли?"
Серкан: "Да, бившата ми приятелка!"
Хубав, слънчев и усмихнат ден! Nature Sunny
+1
Ключов момент е сцената от 1 епизод, когато асистенката и приятелят се страхуваха да кажат на Серкан за годежа на Селин и да му връчат поканата. Тогава неговата реакция беше ... "толкова скоро след раздялата ни"
Дали е имало цуни-гуни между Серкан и Селин може да ни покажат,  може и не.
Аз разбирам нещата така - Селин е искала да бъде с него, той го е приемал защото се познават отдавна, приятели и ортаци са, ходели са по приеми, партита и по служба заедно. Била е удобната жена за връзка. Серкан обаче не е бил готов за брак и го е обяснил в прав текст.
Скрит текст:
/Между другото и в живота се случва понякога така - логиката ти говори че даден човек е идеално подходящ за теб, харесваш го, приятно ти е, но липсва едно зрънце нещо. Нещо, което дори не можеш да определиш, докато не срещнеш човека, който е носител на зрънцето. И тогава не ти трябват години, скачаш в дълбокото и дори не си затваряш очите, защото не те е страх, няма мисли, логика и съображения./

Тя най-вероятно му е заявила, че времето й минава и е по-добре да се разделят, защото иска да уреди живота си. След последвалия експресен годеж Серкан се пита - "Как така до вчера ме обичаше и искаше да се оженим, а сега за два петъка намери друг с който да предприеме тази сериозна крачка. Кое от двете не е истина - лююбовта към мен или към Ферит. И понеже е Робот Simple Smile, няма как да приеме, че нещо в техните отношения е куцало. Логичното заключение е - работата с Ферит е нагласена, давай да я развалим Simple Smile "

# 334
  • София
Цитат
/Между другото и в живота се случва понякога така - логиката ти говори че даден човек е идеално подходящ за теб, харесваш го, приятно ти е, но липсва едно зрънце нещо. Нещо, което дори не можеш да определиш, докато не срещнеш човека, който е носител на зрънцето. И тогава не ти трябват години, скачаш в дълбокото и дори не си затваряш очите, защото не те е страх, няма мисли, логика и съображения./

dariVale, тези разсъждения много ми допаднаха и ги подкрепям напълно Blush! Това със "зрънцето" което всеки от нас търси (но вероятно не всеки от нас намира?!) е стара житейска истина и след прочитането на поста ти в главата ми мигновенно се появиха моменти и сцени от един прекрасен южнокорейски сериал със заглавието Something About 1 Percent (Нещо около 1 процент) Heart! И който намери своето зрънце, своя 1% ще бъде истински щастлив!

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 15:41 от nrgmama

# 335
Успях да изгледам епизода на български.  Даже още веднъж мога да го изгледам, толкова ми хареса Simple Smile
Още веднъж благодаря много за превода! Flowers BlossomFlowers Cherry BlossomFlowers BouquetFlowers TulipFlowers Rose
На какъвто и друг език да го гледаш, все има нещо, което ти е убягнало.
Еда и Серкан ги разнищихме, няма какво да се каже.
Аз едва сега забелязах как в магазина Фифи се караше на Ердем и му каза следващия път като иска нещо, да го посочи, тя ще му го даде, и той посочи нея Simple Smile Забавни са ми тези двамата, но не съм убедена, че ще ги направят двойка.
Алптекин още в миналия епизод се умилкваше около Айдан с някакви надежди, но тя го натири набързо да си ляга. И тук се зарадва когато тя го повика да си говорят в градината. Явно се надяваше да си приказват за някакви по-романтични неща и се ядоса когато тя го подхвана за Мело. Отношенията между съпрузите са охладнели с времето. Може и на този фронт да има някаква намеса на Еда, която да допринесе за сближаването им. Така може да спечели симпатиите на свекъра. Но да не пиша сценарии, Айшето вече го е измислила Simple Smile
Мело за първи път от както се запозна с Каан ми хареса и не ме подразни. Дори в кратката сцена с него нямаше овчи погледи и дебилно поведение, а беше себе си. Явно ще гравитира около Селинката и ще предотвратява близост между нея и Серкан. Дано да има само забавни ситуации с тях!
Айдан и Айфер са ми фаворитки. Свекървата с нейния пиперлив език и хапливи забележки, но всъщност с добра душа и много самотна. Сейфи е единствената и компания, който се грижи постоянно да се чувства добре въпреки травмите си. Много ми е интересно как ще се развият отношенията им с Еда.
Айфер пък се опитва да се прави на строга, но и тя е една добра душа. А и е възпитала такава опърничева и независима Еда, че дори тя не може да и дава тон в живота.
Селин също за първи път ми хареса чисто физически, като жена. В сцената с Пъръл, където обясняваше, че все пак и се струва, че има нещо нередно около този договор, ми се стори доста хубава. Сигурно защото е без онова наситено червено червило, което подчертава твърде много очите и и хич не и отива.
Фраговете са интригуващи, но и не разкриват много или пък имам твърде големи очаквания. Да се надяваме на интересен епизод!

# 336
neorum, чудесна провокация Kissing Heart за размисъл Hug

Ще се включа и аз Sunglasses. Специално се върнах да си пусна моменти от първата серия за освежаване на паметта Simple Smile

Animal FishСелин е влюбена в Серкан, това сме го разбрали всички. Нейната цел с годежа е била да провокира ревност, да  накара Серкан да осъзнае, че ако не предприеме нещо ще я загуби (тя се жени за друг). Допълнителен дразнител е факта, че годеникът и е съдружник на така ненавиждания Каан. Само че реакцията на Серкан не е каквато очаква тя. Неговия коментар беше нещо свързано с това, че е сигурен, че освен Ферит и Каан има много идеи (говореха за белезниците). И тогава нейния огорчен коментар беше нещо от сорта на: "Това ли ще кажеш? Аз се сгодявам и ти питаш за работата, за Каан. Няма да питаш кога се разделихме, как може да ми причиниш това, защо не ме попита, защо точно Ферит".
Nature SnowmanСъс сигурност Серкан не изпитва никакви романтични чувства към нея. Още в първата серия, когато разговаряха с Енгин преди годежа коментарът му беше, че Селин го е напуснала, защото е смятала, че не я обича. И Енгин му каза "Обичаш ли я? Кажи ми че я обичаш? И тишина.... После Енгин каза " Момичето поиска да се разделите, ти не я спря, не каза че не си съгласен. Ти се държа през цялото време студено, логично, сякаш изпълняваш точки от договор. Не показа никакви увства". А Серкан в отговор каза " И без това чувствата в един момент свършват/умират. А връзката си е един вид договор/сделка." За него това е била логична сделка, предвид партньорството в холдинга и подходящото семейство. Просто логика и бизнес. Засегнатото его, и то с партньор на врага, го провокира да действа импулсивно и да измисли годежа с Еда. Smiling Imp

Animal See No EvilХич не си представям как са изглеждали "романтичните им отношения". По скоро протоколни срещи по събития и евентуално по някоя протоколна целувка по бузата. Евентуално държане за ръка. За повече от това не ми стига фантазията с тях. Аз друго не само че не мога, но дори не искам да си представям. Expressionless Кубчета лед Smirk

Animal Smirk CatА на вечерята, когато Селин влезе "до тоалетна" Серкан се подсмихна, защото майка му и Еда познаха, че ще намери начин да тършува вътре за доказателства.
Animal SnakeИ докато Селин беше вътре и гледаше вещите на Еда си припомняше как Серкан и е казвал, че не може да живее заедно с друг човек, че държи на уединението си, и т.н.... и огорчението преминава в озлобление. Затова така настървено се вкопчи в договора. Няма да се откаже, докато не го намери целия. Само че аха да докаже на всички, че връзката им е измама, и тя вече ще си е съвсем истинска. Е ще ги натвори разни чудеса, но ... Дано Мело се намеси адекватно в тези ключови моменти.

# 337
Привет, момичетаа, имаме снимчици и озет (не съм запозната с думата, дали така се нарича) на 7ми епизод. Преведох го с гугъл, колкото да разбера нещо, но разбира се не е точен преводът, но пишеше, че Еда сама трябвала да подготви цветя за Селин от името на Серкан и да напише бележката. Леле,лелее. Този нашият Серкан какви неща кара да върши Еда, бива ли такова нещо...Disappointed
Ето го и озета, за който може или иска да си го преведе:
Скрит текст:
Serkan, Eda’ya ilk kez içini açtı, çok özel bir sırrını paylaştı onunla… Eda, paylaştıkları anın büyüsüne kapılmış eve döndüğünde Ayfer, Eda’nın mutlulukla parlayan gözlerini fark eder hemen. Eda gerçekten aşık mıdır yoksa? Eda, Serkan’ın büyüsüne kapılmaktan çok korkuyor… Ama Serkan’dan uzak durmak o kadar zor ki. Ertesi gün Serkan’ın doğum günü… Ama tabii ki Serkan Bolat doğum günü kutlamaktan nefret ediyor. Üstelik söylentiye göre doğum günlerini Selin’le geçiriyormuş. Bu sene de öyle olacak. Üstelik bir de Selin'e Serkan adına elleriyle çiçek hazırlamak zorunda kalıyor Eda, hem de notu da kendisi yazarak. Selin'in de kafası karışmaya başlıyor. Peki bu durum Serkan ve Eda’yı nasıl etkileyecek?
И няколко снимчици, няма да слагам всички, че да не става дълъг пост.

Подготвяйте се отсега психически, че ще има Мело-Каан моменти.
И няма как да не сложа снимка на нашата любима двойка.
В инстаграм пък се върти тази снимка,която не мога да разбера фотошоп ли е, не е ли, каквото ще да е, ама е прекраснаа Heart EyesHeart Eyes

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 16:27 от Bella98

# 338
Ще ми бъде много тъжно да гледам как Еда подготвя подаръка и бележката за Селин от Серкан..

# 339
Ако е така, бат Серкан започва вече сериозно да ме ядосва... :smirk  Да помисли още малко Айшето до сряда, щото нЕма да се разберем така... Simple Smile Е, знам, че вече епизодът е заснет, ама... Ей така, на шега... Дето казват хората, на война и в любовта всичко е позволено...  Сега и цветя ли ще й праща на Селин?! Ноооо... тогава Серкан Болат да не пита що Еда се отдалечила от него.. Заслужава сега тя да замине за Италия, а той да лиже рани и да й гледа снимката само... Аааа, ядосах се... Imp

# 340
Bella98, благодаря за озета и снимките Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

Превод на озета за 7 серия - с помощта на гугъл и мамашите

Серкан за пръв път открива сърцето си пред Еда, споделяйки с нея специална тайна. Когато Еда се прибира вкъщи все още под въздействието на споделения момент, Айфер забелязва искрящите и очи. Еда наистина ли се влюбва? Еда се страхува да не попадне под въздействието на Серкан ... Но е толкова трудно да стои далеч от него. На следващия ден е рожденият ден на Серкан... Но разбира се Серкан Болат не обича да го празнува. Още повече според слуховете той прекарва рождения си ден със Селин. Така ще е и тази година. Освен това Еда трябва сама да приготви цветя за Селин от името на Серкан и собственоръчно да надпише картичката. Селин също започва да се обърква. Как ли тази ситуация ще се отрази на Серкан и Еда?   

Аз оставям всички кошници и се надявам (направо се моля) да ме изненадат приятно, защото от това тук....ThinkingThinkingScream

# 341
Момичета , между Серкан и Селин е имало всичко ( всички приеха ,че Еда живее с него - градски сериал е все пак ) , само от негова страна любов не е имало . Но го е устройвала такава връзка , точно , защото никога не се е влюбвал .Сега ще стане интересно , защото вече е влюбен и няма да знае какво да прави Joy

# 342
Аз пък много харесвам идеята Еда да приготви картичката и цветята за Селин. Защото така ще знае, че не са от сърцето на Серкан, а чисто и просто стандартен жест на мъж към жена.
По-хубаво ли е змията да се похвали с букета на другия ден и Еда да си мисли, че са избирани с любов лично от Серкан?
Да не забравяме и фрага:
Еда каза на Серкан: "Като ти мина добре срещата със Селин защо си тук"
Така че, давай Серкан Болат, давай в същия дух! Има да получаваш още и още отпор от Еда. Така я нахъсва да се държи на положение, защото вижда че той все още си е Робот на любовния фронт.
Ако утре или в следващата серия цъфне под прозорците й с цветя, първото което ще си помисли Еда е - коя секретарка ги купи.
В същото време се влюбва в него защото го вижда колко е омотан в чувствата и приоритетите си. Вижда, че е добър, но самотен. Усещането за слабост и уязвимост в мъжа е от най-силните афродизиаци за жената. Задейства нейните майчински закрилнически инстинкти.

# 343
Ааааа, не харесвам аз такива мъже... Дето си ласкаят егото и държат в шах поне две царици... Разумът му към Селин, сърцето към Еда... На едната поднася букет с цветя, ама другата държи за ръка...  То да си цар не е лошо, ама накрая в играта понякога и царят остава сам....

# 344
Не схващам защо на рождения си ден Серкан ще подарява цветя на Селин? Не е много стандартен жест на мъж към жена, още повече към бившата си приятелка. Дано дадат някакво логично обяснение.

Айдан и Сейфе към Мело и Каан ли гледат така изненадано? На годежа Айдан сякаш изобщо не разбра за присъствието на Каан, или не го познава, което е странно. И двете снимки са в градина сред зеленина.

А за снимката на залез слънце, вечестанаха няколко, нали Ханде и Керем бяха споделили варианти на тази снимка, след толкова много тиражиране на тази разходка, вече две седмици, ще бъда разочарована, ако няма целувка.

Общи условия

Активация на акаунт