Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 12

• 37 781
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
perinatolgy  е публикуван много пъти в темата, но трябва време да се изчете назад.
тъй като много потребители пишат спам и глупости и сигурно за това хората се отчайват и не четат назад.

# 436
Най-добре ще е да се сложи на 1 страница. Това там са стойностите, които Паскалева ползва. АГто ми мисля, че също. Не знам за самия сайт, но д димер и фибриноген и лекарите ги замерват, както са в сайта. Със сигурност те не влизат в Интернет да ги гледат, просто съвпадение, че и в сайта ги има.

# 437
Надали професорката ползва този сайт.....

# 438
Надали професорката ползва този сайт.....
Не за всичко. За свободен протеин S не ползва него.

# 439
Здравейте, днес пак бях на ФМ, правих и преди 10 дни, и днес беше нещо като презастраховане.
Кръвотока е добър, и междувременно днес пуснах и хемостаза. В 22 г.с съм, но не съм пускала изследване за тромбофилия все още. Отделно съм на аспирин 150мг дневно, заради висок риск от преекламсия на БХС.
Не знам, на база добър кръвоток и резултатите от днес, да пускам ли тези генетични за тромбофилия? Знам, че са различни, но съм сигурна, че която и да е мама да ги пусне, почти със сигурност ще излезне мутация, а Паскалева или който и да е друг специалист, няма да ме вземат скоро. Чудя се дали “сама не се бутам между шамарите” или точно обратното - пропускам важно изследване.

# 440
Да, със сигурност не го ползва. Мисълта ми е, че нейните стойности, които гледа в нейните таблици, са както в сайта. Е, или поне почти същите. То като цяло на Интернет не се вярва, аз просто споделих, че що годе ме ориентират тези стойности. Но винаги си питам лекаря.

# 441
  • София
Здравейте момичета, непрекъснато се говори за влошен и добър кръвоток, но при какви отклонения точно той се води влошен , някоя от вас знае ли? Никога до сега лекарката ми не е изкоментирала какъв в кръвотока, само казва, че всичко е наред. Но сега се загледах в листа от последния преглед и ми се струва,че в дясно нещата хич не са добри... :/

# 442
Кас, като ходиш при лекарката я питай. Те за това учат. Някой тук може да те подведе.
Един проблемен съд не бил страшно.

# 443
Така е, Герда, поредният научен по горчив начин урок. Не стана изведнъж, но някак се предоверих за пореден път на лекарите и тяхното “всичко е наред”. А и август месец нямаше особен избор от лекари дори в София ....
Имунологичните неща ги бях изследвала и бяха ок, сега ще ходя пак при Русев, защото имунологията се мени. Може да не е само заради тромбофилията, макар кръвта ми да се промени осезаемо при забременяването. Правих хистеро заради сраствания от предишен аборт и двурога матка - може да не са били напълно отстранени тези проблеми и това да доведе до същия резултат
Аз лично не мога изобщо да се ориентирам какво означават тези показатели на доплер . Иначе таблиците в този сайт съм ги гледала и аз, но не е същото като да се контролират изследванията от лекар. Това, че нещо е в референтни граници изобщо не значи, че всичко е ок. Аз съм го видяла в моята професия - всеки може да прочете текстове от един закон, но малцина дори сред юристите ще го изтълкуват правилно. Обикновен човек, колкото и да е умен и начетен, пак тълкува текствете извън контекста на много юридическа практика и теория и вместо А, накрая разбира Б. Колкото и да чете и проверява човек без медицинско образование и практика не би могъл да разбере в пълнота и по адекватен начин сам нещата, особено бременна и тревожеща за бебето си жена. Най-много да се ограмотим достатъчно, че да успяваме на моменти да усетим, че обясненията и насоките на лекарите ни звучат неубедително и затова да потърсим второ мнение.

# 444
Твоето не е от имунология. Вижте само тия антикардиолипинови и антифосфолипидни.
И паразитите.

# 445
Момичета, извинявайте за глупавия въпрос,но според вас фраксито може ли да пречи за усвояването на прогестерона? Чувала съм че предизвиква прокървявания, те не са ли заради нисък прогестерон?

# 446
  • София

Има ли нещо или не? Изследванията са на сестра ми.

# 447
Има една хетерозиготна мутация , т.е половината ген не работи както трябва. На нейно място бих пуснала допълнително изследване за ACE и фактор 13 - ако има и там мутация рискът се увеличава

Winter може да има прокървяване от фракси, но не защото пречи на прогестерон, а заради въздействието му върху коагулацията. Обикновено причината за кървенето е друга, просто може да се усили, заради терапията. На много жени фракси помага при имплантация - ако пречи на прогестерона, това няма как да стане. И за нивата на прогестерон, и за действието на фракси има изследвания и с тях може да се види има ли проблем с недостиг на прогестерон или пък прекомерни дози фракси.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 23:16 от Desii_123

# 448
Здравейте пак. Пусках допълнително фактор 13 и АСЕ и излезе, че съм хетерозигот и по двете.. . Освен това съм и хомозигот по ПАИ. Вече ще се побъркам, че не може нищо да се направи като имам реакция и към фракси и клексан.
Даже и не знам вече съвет ли търся или просто да си изплача мъката.....
Постоянно съм на тръни, рева, не мога да спя, да говоря с хората, нямам грам спокойствие.. От многото рев се издувам и сърцето ми ще изскочи.. Не мога да приема, че в 21в.няма друга терапия освен НМХто... Cold Sweat

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 14:33 от Yan25

# 449
Ян, не е хубаво това, което правиш. Изследванията ок, добре е да се знае. Но това да плачеш и да си в денонощна истерия ти вреди и на бебето - дигаш Си кортизола, нарушаваш си сърдечния ритъм и т.н. Мобилизирай се и си наложи тази паника да я държиш под контрол. Вече си минала 2/3 от бременността си и От тях над половината без терапия. Тези мутации правят най-много проблем в първия триместър. Доц Русев и следящото те АГ ще те наблюдават и ще предприемат мерки, ако е нужно. Ходи редовно на прегледи и изследвания и това е. Натаспинът има добро действие, нищо че е добавка. Говори с Русев, може да ти включи и омега. Паскалева за тия мутации няма да се впечатли, само ако види нещо в кръвните или има проблем с кръвотока. Движи се редовно - по няколко пъти на ден за хубаво кръвообръщение. Тромби стават най-вече при застояване. Ако нещата започнат да се  влошават показателите, ще ти дадат нещо. Има много медикаменти - просто малко са доказано безопасни за плода. Ако нещата станат рискови за теб и бебето, лекарите имат какво да направят. Просто не могат да включват по-тежки и вредни препарати само на база хипотетичен риск.

Общи условия

Активация на акаунт