Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 34

• 42 775
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
Ели, и аз така. Никакво вълнение. Втори опит ще ми е (4 трансфера имам), чак не ми се занимава.

# 151
На мен ще ми бъде първи опит и сигурно затова съм така нетърпелива. С какъв фактор сте? Казват ли ви защо не се е получило?

# 152
53549 днес пристигна и нашата заповед.

# 153
  • София/Севлиево
Аз съм с неизяснен вторичен стерилитет.Имам и две загуби след ЗЕТ.Никой не може да ми каже защо стана тъй...

# 154
Ние сме с мъжки фактор. Три трансфера без имплантация и един с Биохимична бременност.

# 155
Момичета,
Получих си заповедта, както и становището от новата клиника, но се оказа, чу не са ми дали другите документи за попълване за смяна на клиниката.
Звънях в ЦАР и ми казаха да изтегля още два документа, които са на сайта им, но не разбирах кои са тези документи. Моля ви, ако знаете да ми кажете.

# 156
Момичета,
Получих си заповедта, както и становището от новата клиника, но се оказа, чу не са ми дали другите документи за попълване за смяна на клиниката.
Звънях в ЦАР и ми казаха да изтегля още два документа, които са на сайта им, но не разбирах кои са тези документи. Моля ви, ако знаете да ми кажете.

Декларация за липса на промяна в обстоятелствата - от сайта;
Декларация за неизползвана до момента, но действаща заповед - мисля че е в свободен текст, а не на сайта.

# 157
Здравейте, има ли някой тук, който да е кандидатствал по Фонда с причина доказано генетично заболяване? И има ли някъде списък с генетичните мутации, които със сигурност одобряват? 

# 158
  • София/Севлиево
Току-що си взех заповедта.Седмицата започва добре Simple Smile

# 159
  • What are you laughing at?
Здравейте момичета, моля за помощ, имам последна 4-та заповед от фонда, която поради пандемията я удължиха до 14.11.20г. в случай, че се наложи да се прави инвитро на ЕЦ и не е изрично упоменато в нея, дали може да се направи такова или трябва на ново да се подават документи, като изрично се посочи, че ще се прави инвитро на естествен цикъл? Прочетох за асистирана репродукция на спонтанен цикъл, че покрива - необходимите ехографски прегледи, 4 фоликулни пункции под ехографски контрол, оплождане, замразяване и размразяване на ембрионите, култивиране при нужда и необходимия брой ембриотрансфер/и, а хормонални изследвания дали покрива?
Благодаря предварително!

# 160
Здравейте момичета, моля за помощ, имам последна 4-та заповед от фонда, която поради пандемията я удължиха до 14.11.20г. в случай, че се наложи да се прави инвитро на ЕЦ и не е изрично упоменато в нея, дали може да се направи такова или трябва на ново да се подават документи, като изрично се посочи, че ще се прави инвитро на естествен цикъл? Прочетох за асистирана репродукция на спонтанен цикъл, че покрива - необходимите ехографски прегледи, 4 фоликулни пункции под ехографски контрол, оплождане, замразяване и размразяване на ембрионите, култивиране при нужда и необходимия брой ембриотрансфер/и, а хормонални изследвания дали покрива?
Благодаря предварително!
Мисля, че е най -добре да се обадиш в ЦАР и да попиташ. На спонтанен цикъл се покрива от центъра само посоченото на страницата им. Ембриони трансфера е един, който се поема от фонда. Хормонални изследвания и всички останали такива си поема двойката.

# 161
И аз мисля, че трябва да се консултираш, защото когато на мен ми даваха комплекта документи жената ме пита дали ще сме със стимулация или на естествен цикъл, защото имало някаква разлика в текста на документите и имам смътен спомен че сумата беше 2500 лв. а не 5000 лв., но това са само мои предположения.

# 162
Благодаря предварително!

Здравейте,

Още когато се подават документите за кандидатстване по Фонда се попълва дали искате да сте на естествен цикъл или със стимулация. Това трябва да сте го обсъдили с доктора ви. Аз кандидатствах за естествен цикъл и сега ми поемат 4 пункции, оплождане и замразяване до 6 ембриона. Също така само 1 трансфер, ако имате 7 и повече ембриони доплащате за тях, следващ трансфер също е за ваша сметка. Аз си плащам хормоналните изследвания, кръвна картина, вирусология, тест за Ковид, а също и за съхранението на ембрионите няколко месеца.

# 163
  • What are you laughing at?
Silvenceto1, Daiyana, NIA2019 много благодаря за информацията!

# 164
Здравейте момичета, знаете ли кога ще е комисията?

Общи условия

Активация на акаунт