Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 34

• 42 796
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, може ли да споделите вчера с кои входщи номера получихте заповеди? Моят номер 53757, към края съм, а вече нямам търпение 😄😄

# 166
  • София/Севлиево
Аз писах,че я получих в понеделник, номер 53599 съм.Струва ми се,че по около 50 раздават на ден...

# 167
53678 - получих я вчера (вторник)

# 168
Здравейте, и аз да попитам, ако някой има информация този месец кога ще заседават, моля да сподели.

# 169
Здравейте, чета много теми, но не ми стана ясно, приблизително колко лв се отпускат от фонда и колко се доплащат? Горе долу колко хил лв трябва да имам заделени за 1ви опит? Ние сме с мъжки фактор и смятам 1вия опит да го направя при д-р Владимиров.

# 170
  • София/Севлиево
За първата стимулация точно при д-р Владимиров нищо не доплащах,само за ЗЕТ,но тогава фонда не го покриваше(беше смесено класическо инвитро и ИКСИ).За втората ,пак при него,доплатих около 2000 лв.за лекарства,т.к.минах лимита,понеже бях само ИКСИ..И безплатния ЗЕТ не можах да направя,т.к.трябва да е в рамките на 12 месеца след стимулацията,а моят беше на 16-тия месец.Сега ще стартираме в нова клиника и се надявам нищо да не доплащам и да успея да използвам трансфер по фонд.Иначе сумата е 5000 лв плюс 500 за трансфер.Иначе всички предварителни изследвания като вирусология,кръвна група си ги плащаш ти.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 14:14 от Елислава

# 171
Зависи от клиниката. Аз не съм доплащала много. Платих си само едно изследване за Пълна кръвна картина и съхранение на ембриончетата, тъй като заради пандемията беше временно затворена клиниката и нямаше как да се направи веднага трансфер. Бяха забранени със заповед от министерството за известно време.
Разбира се, според мен е добре да имате поне 1 000 лв. Или говорете с лекаря си, каква сума ще трябва да имате, в случай, че се наложи доплащане.

# 172
Аз нищо по самата процедура не съм доплащала. И ние сме с мъжки фактор, та не се налага някаква агресивна стимулация при мен. Тези 5000 лв покриват: прегледи, изследвания, лекарства, пункция, оплождане, свеж трансфер и замразяване и съхранение на два ембриона (или бяха 4, не помня). Ние имахме 6 ембриона за замразяване, та доплатихме нещо от рода на 200 - 300 лв за замразяване и съхранение на ембрионите, които бяха в повече.
Но когато се налага по-силна стимулация лекарствата излизат по-скъпо и се доплаща. Затова отговорът е ЗАВИСИ. Зависи от това какви са цените в твоята клиника и зависи как ще реагираш на стимулацията. Доколкото знам др Владимиров започва първа стимулация с по-ниски дози и само при нужда преминава към по-силни.
Отпускат се още 500 лв за размразен трансфер, но при ЗЕТ прегледите и лекарствата се поемат от вас.
Еднократно заплатих на 2ри ден изследване на Естрадиол, ФСХ, ЛХ преди започване на процедурата. Имай предвид, че преди процедура трябва да имаш валидни изследвания: Цитонамазка за теб, Микробиология и серология за двамата партнъори. Тук отиват едно 250 лв горе-долу също.

# 173
Здравейте, заседанието за месеца този четвъртък или петък ще е ?

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 15:30 от Анонимен

# 174
Може би вече е минало.

# 175
Някой скоро подавал ли е документи на място в Центъра или приемат само по Еконт ?

# 176
На място може само в пощенската кутия да им ги пуснете. Ние през август така направихме. След това им звъннах за входящ номер.

# 177
Не е нужно и да им звъните, изпращат вх.номер на Ел. поща почти веднага. Аз също пуснах документите на място в кутията.

# 178
Отдавна не съм писала , та ето ме отново тук, ще кандидатсвам за втори опит, с тубарен фактор съм , но в последствие се установи, че и мъжа ми е с лоша спермограма, та се чудя дали трябва с документите да пращам и спермограма, иначе АМХ съм пуснала и ще го пратя... а и дали е минало заседанието за тоя месец...

# 179
Здравейте, момичета. Днес получих входящ номер и доколкото разбрах съм хванала последния момент преди заседанието. Така и не разбрах точно кога ще бъде то, но днес са пристигнали документите и трябва да бъдат разгледани на заседанието този месец 🤞🤞. Казаха ми, че чак след седмица ще има информация на сайта. Нормално ли е сега като въведа в полето "проверка на статус" входящия номер и първите 6 цифри на ЕГН да не излиза абсолютно нищо? Не знам дали всичко е наред с входирането на документите или чак после ще има каквато и да е информация за статуса.

Общи условия

Активация на акаунт