Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 34

• 42 802
  • 758
  •   1
Отговори
# 45
На мен ми казаха след празниците в началото на септември.

# 46
Да ви питам, опити на спонтанен цикъл по фонда пак ли са до 4 безплатни?

И предполагам стимулирани опити плюс опити на ец са общо до 4 безплатни по фонда?

# 47
  • София/Севлиево
Мисля че на ЕЦ с една заповед се прави повече от 1 опит,по запознатите да кажат.Аз категорично отказах такива...

# 48
С една заповед имате право на 4 опита на ЕЦ (4 пункции и 4 трансфера) или един опит със стимулация (стимулация, пункция и трансфер). Точните суми за отделните неща могат да се видят в първия пост на първа страница или на страницата на фонда.

# 49
Благодаря за информацията!

Искам да помогна на моя позната , момичето прави 43г.в края на годината и няма партньор.
Има ли вариант да се възползва от поне един опит по фонда?И какви са условията, при положение, че е сама , в момента на подаване на документите ли не трябва да е навършила тази възраст?

# 50
Здравейте!
Има ли такива, като мен да чакат одобрение този месец?  На мен ще ми е първи опит икси и не мога място да си намеря.

# 51
Здравейте!
Има ли такива, като мен да чакат одобрение този месец?  На мен ще ми е първи опит икси и не мога място да си намеря.
И аз така, Бибче! Ще си чакаме заедно. Първи опит ми е и много се притеснявам за всичко. Дано имаме късмет и всичко е наред от първия път Simple Smile

# 52
  • София/Севлиево
Аз също чакам,но за трета заповед...

# 53
Дано този път ти е късметлийски Simple Smile! С какъв фактор кандидатствате, ако не е тайна?

# 54
  • София/Севлиево
Неизяснен вторичен стерилитет.Смених и доктора тоя път.От предните опити два ранни миседа и 1 БХ.Предният ми доктор не можа да ми обясни защо става така.Новият също доста се зачуди,т.к.нямам индикации да не се получава.И със синът ми забременях сравнително трудно,след едно кухо яйце,но поне бе по естествен начин.Имам всевъзможни изследвания и всичко показва,че съм сравнително здрава.Само Хома индекса ми в момента е над 3(трябва да е под 2,5),но ще го оправя.И ембрионите ми бяха здрави,не са били с аномалии,даже от втората стимулация имаха и PGS,а тези ,които абортирах ги изследвахме и бяха добре...

# 55
[quote author=Елислава link=topic=1244017.msg41333232#msg41333232 date=1599238621]
Неизяснен вторичен стерилитет.Смених и доктора тоя път.От предните опити два ранни миседа и 1 БХ.Предният ми доктор не можа да ми обясни защо става така.Новият също доста се зачуди,т.к.нямам индикации да не се получава.И със синът ми забременях сравнително трудно,след едно кухо яйце,но поне бе по естествен начин.Имам всевъзможни изследвания и всичко показва,че съм сравнително здрава.Само Хома индекса ми в момента е над 3(трябва да е под 2,5),но ще го оправя.И ембрионите ми бяха здрави,не са били с аномалии,даже от втората стимулация имаха и PGS,а тези ,които абортирах ги изследвахме и бяха добре...
[/quote]
Предполагам колко ти е тежко. Успех този път, щом имаш син, ще стане пак!
След като си минала по този път, ще съм ти благодарна ако ми кажеш какво става след тази заповед. Прегледи ли или директно същинската процедура. Има ли значение в кой ден от месечния цикъл щу отида?

# 56
  • София/Севлиево
Аз лично и двата пъти отивах със заповедта в клиниката на 2 ден от цикъла.Първия път имах един месец подготовка с добавки и противозачатъчни,втория директно правихме стимулация и пункция.Сега пак ще процедирам тъй,но не знам новият ми лекар как ще подходи...

# 57
Аз като си взех заповедта миналия път звъннах и ми обясниха какво да правя (в случая ми казаха като ми дойде да им звънна за да ми кажат какви противозачатъчни да пия и на коя дата да отида).
Взех си новата заповед миналия месец, но чакаме резултати от изследвания, така че ще изчакам да излязат и съм решила да отида на консултация, да се доразберем, да види резултатите и да каже как действаме. Консултацията ще я направя няколко дни преди да ми дойде за да ме провери и за задържан фоликул и евентуално да пуснат изследванията (преди стимулация се пускат контролно микробиология, хив и не знам още какво).
Зависи и от клиниката, в някои звъниш на медицински персонал, в други можеш да звъннеш само на рецепция. Не очаквам от рецепция да ми кажат какво да правя...

# 58
Благодаря, момичета! Сега ми е по-ясно. Как искам всичко да бъде наред и да ми стане спокойно на душата. Изморих се психически. Пожелавам успех на всяка, която е тръгнала по този път. Добре, че медицината е напреднала и си е надежда, че има начин да се получи, ако я няма нея нищо няма да ни крепи. Остава да мислим позитивно и може би всичко ще се нареди по правилния начин.

# 59
Здравейте искам да ви попитам понеже виждам че сте запознати с процедурата за кандидатстване по фонда
Трябва ли и съпруга да е с непрекъснати ЗО ?
Не намирам информация
Благодаря ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт