Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 34

• 42 819
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
  • Varna, Bulgaria
Здравейте. Имам въпрос и се надявам някой тук да може да ми отговори.
Миналата година кандидатствахме по фонда и ни одобриха. В момента се радваме на две принцеси. Искаме обаче още деца. Ще можем ли да кандидатстваме отново по фонда въпреки че вече имаме едно успешно инвитро? Ако да, има ли някакъв срок, който трябва да изчакаме?
Успех на всички, които все още чакат сбъдването на тяхната мечта Simple Smile

# 61
Имате право на 4 заповеди без значение какъв е резултатът от предходни опити.

# 62
Здравейте искам да ви попитам понеже виждам че сте запознати с процедурата за кандидатстване по фонда
Трябва ли и съпруга да е с непрекъснати ЗО ?
Не намирам информация
Благодаря ви предварително.
Фонда не е обвързан със ЗО,така че няма значение дали сте осигурени

# 63
Здравейте искам да ви попитам понеже виждам че сте запознати с процедурата за кандидатстване по фонда
Не намирам информация
39122#msg41339122 date=1599370900]
Не намирам информация
[/quote]
Не намирам информация
Благодаря ви

# 64
Здравейте, понеже не ми вдигат от клиниката, искам да попитам, има ли някакъв срок, в който да си подам документите за следващ опит. последният приключи август. Пратиха ми празните документи да ги попълня и нова спермограма, но мъжът ми го няма и не знам има ли срок или когато реша, тогава ще върна документите към клиниката. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 65
Здравейте, понеже не ми вдигат от клиниката, искам да попитам, има ли някакъв срок, в който да си подам документите за следващ опит. последният приключи август. Пратиха ми празните документи да ги попълня и нова спермограма, но мъжът ми го няма и не знам има ли срок или когато реша, тогава ще върна документите към клиниката. Stuck Out Tongue Winking Eye
Когато решиш, но ако закеснеете много може да се наложи нова спермограма и АМХ. Мисля, че 6 месеца бяха валидни.

# 66
  • Благоевград
Здравейте!
От 4 години се лекуваме в клиника заради ПКЯ и ИР. Имам една неуспешна инсеминация, едно успешно инвитро с фатален край. Сега сме в друга клиника.
До колкото имам спомен фондът не финансира стерилитет поради ИР и ПКЯ, но при мен точно те са проблем за забременяване. Така ли е все още? Не се ли подхожда индивидуално спрямо тези заболявания?
Имам някакъв спомен, че трябва да имаш 4 неуспешни процедури (инсе и инвитро),за да кандидатстваш за финансиране, истина ли и това? В моя случай, ако направя още 2 инсета в новата клиника, мога ли да добавя и двата опита в старата клиника, за да станат 4 опита? Признават ли се?
Абсолютно непосилно ни е да финансираме още едно инвитро и затова искам да кандидатстваме за средства.
Има много жени с моя проблем, които забременяват, но има и такива като мен, които си имат сериозен непреодолим стерилитет, а никъде не пише, че попада в групата на финансиране.
Ще съм благодарна на всякаква помощ и насоки.

# 67
може да направите още 2 инсе-та и да кандидаствате, предполагам, че с фатален край инвитрото пак се счита за науспешен опит. Добавяте спермограма и АМХ и си пускате документите.

Здравейте!
От 4 години се лекуваме в клиника заради ПКЯ и ИР. Имам една неуспешна инсеминация, едно успешно инвитро с фатален край. Сега сме в друга клиника.
До колкото имам спомен фондът не финансира стерилитет поради ИР и ПКЯ, но при мен точно те са проблем за забременяване. Така ли е все още? Не се ли подхожда индивидуално спрямо тези заболявания?
Имам някакъв спомен, че трябва да имаш 4 неуспешни процедури (инсе и инвитро),за да кандидатстваш за финансиране, истина ли и това? В моя случай, ако направя още 2 инсета в новата клиника, мога ли да добавя и двата опита в старата клиника, за да станат 4 опита? Признават ли се?
Абсолютно непосилно ни е да финансираме още едно инвитро и затова искам да кандидатстваме за средства.
Има много жени с моя проблем, които забременяват, но има и такива като мен, които си имат сериозен непреодолим стерилитет, а никъде не пише, че попада в групата на финансиране.
Ще съм благодарна на всякаква помощ и насоки.

# 68
Здравейте някой знае ли фонда колко време замразяване до 2 ембриона покрива

# 69
Здравейте, някой знае ли дали днес е имало комисия?

# 70
Здравейте, ако сега е трябвало да има комисия, след колко време се провежда следващата.
Събрала съм всички документи, остава само спермограмата на мъжа  ми, но той пътува и ще я пуснем на 15.09.
Исках да знам колко време долу- горе ще се наложи да чакаме и през колко време преглеждат кандидатурите?

# 71
KateWhite, не съм сигурна дали комисията този месец е минала, но предполагам, че и да не е, до 15,09 ще е минала. Заседават веднъж месечно и ако няма твърде много молби (май имат някаква квота), би трябвало след октомврийската комисия да имате заповед. Ако молбите са твърде много най-много да почакате до ноември.
Останалите момичета, виждам, че в момента може да се проверява статуса на всички молби подадени до 04,09. Някой може ли да сподели дали има издадена заповед? Нашите документи са от 08,09 и се опитвам да разбера дали е минала комисията.

# 72
Нашите документи са от 17.08 и все още съм със статус прието заявление. Няма заповед за сега.

# 73
Момичета, ние си подадохме документите на 07/08 и ни казаха, че оставаме за септември. С много малко бяхме закъснели. Буквално за два дни успяхме да си направим документите и имахме надежда да минем за август, но не успяхме.

# 74
И аз съм така. Нашите документи са приети на 05.08, но останахме за септември🤔. Надявах се на 08.09 да е имало комисия, но явно не е. Сега да видим другия понеделник.

Момичета, ние си подадохме документите на 07/08 и ни казаха, че оставаме за септември. С много малко бяхме закъснели. Буквално за два дни успяхме да си направим документите и имахме надежда да минем за август, но не успяхме.

Общи условия

Активация на акаунт