Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 34

• 42 856
  • 758
  •   2
Отговори
# 255
Току-що звънях. Не знам дали важи за всички, може би само за тези, които чакат заповедите си по куриер, но заради мен (такива, които звънят да питат дали са изпратени заповедите) не могат да обработят хилядите заявления. Откровено тая, която беше на телефона, се заяде с мен. Това само в България може да го има! Малко или много отговаряйки ми, стана ясно, че имало проблем с Еконт и дори те все още нямали товарителници за изпратените документи. Който иска оттук нататък да звъни, предупредила съм ви, че ще ви направят на 5 стотинки.

# 256
Имат проблем, че нямат достатъчно хора на работа, не е проблема нито в Еконт, нито в системата, нито в това, че ние звъним !
Лъжат най-долно, за да престанем да им се обаждаме и пишем.
Можеше поне да кажат, че ще има забавяне, поради недостига на служители.
Няма да ги коментирам тия измислени хора повече, който имитират "работа".
В случай, че не си получа заповедта до 13ноември, ще пускам жалби до Здравното министерство за нескопосаната им работа.
Оставете това, че не вършат работа като хората, самото им държание е КАРУЦАРСКО и никой не е длъжен да им търпи нервните кризи.

# 257
Момичета, бихте ли споделили на коя дата имахте одобрени заповеди и колко време вече се бавят да ви ги доставят?

# 258
Момичета, бихте ли споделили на коя дата имахте одобрени заповеди и колко време вече се бавят да ви ги доставят?
"Одобрена" заповед имам още от 15 октомври, а  "Издадена заповед за финансиране" имам от 26 октомври.

# 259
И аз съм така, само дето не помня датите. На 26-ти не обърнах внимание какво пише за моя номер на сайта, само видях диапазона на одобрените заповеди и че до 13.11. трябва ги получим. Ама аз по-рано тази седмица им звъннах и тогава ми казаха за моя номер, който е от първите 60, че миналия петък са пратени по куриер. Аз затова и днес пак се разтърсих, защото ми стана странно. И на Еконт звъннах и казаха, че нямат пратка за мен.

# 260
Миналата година по това време от октомврийска комисия издадените заповеди се получаваха по график през целия ноември по около  100 на седмица, така че сега става доста по бързо. Да не говорим за малко преди това когато се чакаше с месеци.
Нека спокойно да дочакаме нашите щастливи моменти!
P. S да отбележа че за някакви си 3-6 номера не успях да вляза в последната комисия, но трябва повече позитивизъм.

# 261
  • Варна
Vseznaika, май ти беше тази, която твърдеше, че всичко е "тромава процедура" - ако това ти се струва тромава процедура, то преди няколко години не знам какво трябваше да се каже...
А относно отношението на служителите - само мога да кажа каквото повикало такова се обадило. Колкото пъти съм звъняла винаги са били много любезни. Съветът ми е да се заредиш с търпение и съм сигурна, че скоро ще си получиш заповедта. Нервите ще ти трябват за доста по-важни неща.

# 262
Здравейте,

нова съм в темата, скоро ни предстои кандидатстване по фонда. От 2 дена се опитвам да се свържа с тях по телефон - упорито неуспешно.
Ако мога да попитам тук някой за помощ Simple Smile
Ще кандидатстваме с мъжки фактор за 2. стерилитет, свързан с мъжки фактор, б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:

бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);

Въпроса ми е свързанс подточка бб). И двете ни спермограми са с концентрация 15%, като критериите на двете лаборатории за норма е по-голямо или равно на 15% (в едната СГ са отбелязали ОЛИГО...спермия, на другата обаче - не). В критерийте на ЦАР е посочена концентрация по-малка от 20% като критерии.

Според вас стойностите на концентрацията от 15% в двете СГ ще бъде ли приета от ЦАР като един от критериите за кандидатстване?
Благодаря предварително и успех на всички Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 16:45 от kalestia

# 263
Vseznaika, май ти беше тази, която твърдеше, че всичко е "тромава процедура" - ако това ти се струва тромава процедура, то преди няколко години не знам какво трябваше да се каже...
А относно отношението на служителите - само мога да кажа каквото повикало такова се обадило. Колкото пъти съм звъняла винаги са били много любезни. Съветът ми е да се заредиш с търпение и съм сигурна, че скоро ще си получиш заповедта. Нервите ще ти трябват за доста по-важни неща.
Не съм съгласна да казваш "Каквото повикало, такова се обадило".
Аз не съм се държала, няма и да се държа така с никого.
Съответно, проблема не идва от въпросите ми за заповедта.
Прочети по-горе коментари и на други момичета, които са недоволни от нервните служители.
Спрете да ги защитавате, наистина спрете.
Какво е било ПРЕДИ, изобщо не трябва да ни интересува, гледайте СЕГА какво трябва да е !
Спирам да говоря по въпроса.

# 264
Винаги когато съм звъняла са се държали повече от любезно. Рядко срещано в нашите институции. Така че не мога да разбера защо е това непрекъснато мрънкане. Не само по телевизията има болни. Целия свят се тресе, вие се вайкате че чакате с 10 дни забавяне да ви дадът пари за процедура.

# 265
Молете се само да не спрат процедурите отново , а не само да се чудите колко дни ще ви закъснее заповедта. Бъдете здрави и малко по позитивни и търпеливи. Само си вредите .

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 20:20 от Анонимен

# 266
Само жена която няма проблем за дечица, не знае каква е болката.1ден ти се струва година в чакане. Днес чакаш заповед, утре изследване, след това друго. Момичета пазете си силите. Процедурите няма да ги спрат. Това е голяма борба в която има жени който имам броени месеци за последен шанс.

# 267
Щом сме в групата очевидно сме с проблем. И понеже сме с този проблем години наред сме благодарни на тази институция и е престъпление това мрънкане

# 268
Здравейте,

нова съм в темата, скоро ни предстои кандидатстване по фонда. От 2 дена се опитвам да се свържа с тях по телефон - упорито неуспешно.
Ако мога да попитам тук някой за помощ Simple Smile
Ще кандидатстваме с мъжки фактор за 2. стерилитет, свързан с мъжки фактор, б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:

бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);

Въпроса ми е свързанс подточка бб). И двете ни спермограми са с концентрация 15%, като критериите на двете лаборатории за норма е по-голямо или равно на 15% (в едната СГ са отбелязали ОЛИГО...спермия, на другата обаче - не). В критерийте на ЦАР е посочена концентрация по-малка от 20% като критерии.

Според вас стойностите на концентрацията от 15% в двете СГ ще бъде ли приета от ЦАР като един от критериите за кандидатстване?
Благодаря предварително и успех на всички Simple Smile

Концентрация 15% е стойност, при която ЦАР одобрява индикация "Мъжки фактор" при наличие на още една  патологична стойност на някой друг показател на СГ.

# 269
Не виждам нищо лошо в това да се звъни и да се попита кога какво и защо. За мен всеки ден е важен, всяка минута. Годините летят и всяка от нас знае колко сложна, тежка и дълга може да бъде една процедура. А някои от нас имат по няколко. Преди да дойде моята последна заповед звънях в ЦАР, бяха любезни. След това звънях на Еконт два дни подред да питам има ли пратка за мен. И да ви кажа, че ми е писнало от тарторки в групите, дето казват кой мрънка кой се оплаква. Ами тия теми са за това, ще си мрънкаме и ще си помагаме, ще си споделяме, ще се сърдим и ще ни минава. Спрете да съдите, ако не можете да помогнете-подминавайте и не пречете.

Общи условия

Активация на акаунт