Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 34

• 43 592
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, колко време важат спермограмите и становището от уролога?
Ние получихме втората заповед, без да сме правили нови спермограми, но май е време за нови. Една година ли беше?
За втората заповед ни казаха, че спермограмата важи 1 година и с нея си взехме ново становище от уролог. То всъщност за втора заповед мисля, че само становището се изпраща.

# 376
Момичета, колко време важат спермограмите и становището от уролога?
Ние получихме втората заповед, без да сме правили нови спермограми, но май е време за нови. Една година ли беше?
За втората заповед ни казаха, че спермограмата важи 1 година и с нея си взехме ново становище от уролог. То всъщност за втора заповед мисля, че само становището се изпраща.
При нас за втората заповед само се подписахме на формулярите, всичко от клиниката изпратиха, искаха ни само АМХ - защото бяха минали повече от 6 месеца, след първия.

# 377
Да второто становище и АМХ само предоставих.

# 378
Момичета, дали знаете колко пъти можеш да кандидатстваш по Фонд? Чувала съм че ,може повече от 1 път.
По фонда може да кандидатстваш 4 пъти за 4 опита.

Благодаря!
Но предполагам ,че в рамките на една година,един път можеш да кандидатсваш за 4 ри опита? Ако не се получи, следващата пак кандидатстваш?

# 379
След като използваш една заповед, веднага може да кандидатстваш за нова.

# 380
След като използваш една заповед, веднага може да кандидатстваш за нова.

Ясно, много благодаря.

# 381
Здравейте, как е по удачно според вас да постъпя. Подадох онлайн искане за запазване за час за Надежда. Докато чакам обаждане и съответно час минават два/три месеца, доколкото разбрах. Чудя се, дали да подам документите чрез старата клиника, в която бях до сега за по лесно, а после само да направя смяна на клиниката или да се свържа с Надежда и да пусна чрез тях документите до Фонда?

# 382
На мен лично ми се струва по-удачно първо да изчакаш какво ще стане с Надежда. При кой ще те разпределят, да отидеш на консултация, дали ще ти допадне и изобщо тази клиника ли ще избереш за нова. Подай си документите за по-лесно и бързо през старата и после ще смениш клиниката. Но е хубаво да си сигурна в избора на нова клиника.

# 383
  • Варна
Най-добре си подайте документите през старата клиника за да си имате готова заповед, а после лесно ще я смените с Надежда. Ние така бяхме направили, смяната стана за по-малко от месец. Успех!

Здравейте, как е по удачно според вас да постъпя. Подадох онлайн искане за запазване за час за Надежда. Докато чакам обаждане и съответно час минават два/три месеца, доколкото разбрах. Чудя се, дали да подам документите чрез старата клиника, в която бях до сега за по лесно, а после само да направя смяна на клиниката или да се свържа с Надежда и да пусна чрез тях документите до Фонда?

# 384
Благодаря ви за съветите, момичета! Много ми помогнахте! Виждам обаче, че ни е изтекла спермограмата и сега нито в едната нито в другата клиника мога да подам.  В едната не искам да стъпвам повече, а в новоизбраната  още дори първи преглед нямам. Дилема...

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 10:35 от IRusinova

# 385
Момичета колко е валидността на АМХ, всеки път ли трябва ново изследване?

# 386
Шест месеца

# 387
Благодаря, чета противоречиви мнения и се обърках.

# 388
За актуална справка винаги поглеждайте на сайта на ЦАР и най-вече в правилника. Там има повече подробности скрити между редовете.

# 389
Два пъти го изчетох и никъде не видях за валидността на изследването. Може и аз да съм пропуснала.

Общи условия

Активация на акаунт