Ръчка срещу автоматик

• 19 191
  • 342
  •   1
Отговори
# 60
Категорията за ръчка е B, за автоматик е B/78/, отбелязано е в шофьорската книжка.

# 61
Чувала съм че автоматика е по - скъпа за поддръжка. Според мен води до затъпяване. Не искам да обидя никой.

Предварително съм се извинила ако някой се почувства обиден. Не съм от тези които си мерят думите за да не накърнят нечие самочувствие и его.
Защо темата се превръща в нападки за мен и личността ми? Можете ли да отговаряте на въпрос без да нападате пишещия? Осъзнавам че съм глупава и дразнеща за можещите но без малоумни въпроси няма как да напредна.

# 62
  • на Мелмак
Чувала съм че автоматика е по - скъпа за поддръжка. Според мен води до затъпяване. Не искам да обидя никой.

Аз лично въпрос не виждам. Къде е?
Предварително съм се извинила ако някой се почувства обиден. Не съм от тези които си мерят думите за да не накърнят нечие самочувствие и его.
Защо темата се превръща в нападки за мен и личността ми? Можете ли да отговаряте на въпрос без да нападате пишещия? Осъзнавам че съм глупава и дразнеща за можещите но без малоумни въпроси няма как да напредна.
Иначе сама си си отговорила. Не разбирам питането ти за темата?

Кажи ми, честно как разбра за затъпяването, моля ти се, много ти се моля!

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 20:58 от etty775

# 63
Ръчка.
Преди време бях писал в друга тема, че съм прегрявал автоматична кутия през Ришки проход.
За всички които считат, че автоматика е за предпочитане имам две предизвикателства.
1. В хубав слънчев зимен ден с отрицателни температури да се набутат в пряспа от 30-50 см така че колата да затъне. След което да опитат да се измъкнат без външна намеса.
2. В хубав летен слънчев ден с автоматик 75 коня да се качат по завоите на например Банско - х. Вихрен за по кратко време от мен. Може и вр. Шипка.

Автомата е полезен при небрежно управление и нормална пътна обстановка. Но когато се касае за екстремни метеорологични и пътни условия контрола е на първо място
Мога да ви дам и друг пример как хора предпочитат в нормални условия да се възползват от автоматиката, но винаги при ключови и рискови фази разчитат само на ръчното управление.

# 64
Става все по-абсурдно с този контрол Joy
Вие просто никога не сте карали читав автоматик, ама никога.

# 65
  • на Мелмак
Затъвала съм в сняг, ММ - също, излизали сме. И двамата сме били сами на пътя. 75 коня никога не съм карала, мнение нямам. Но Банско, Добринище, Бъндеришка поляна, или там някоя хижа, 170-90 коня нямат проблем.

# 66

А може би трябва!

# 67
Става все по-абсурдно с този контрол Joy
Вие просто никога не сте карали читав автоматик, ама никога.
Супърб laurin and klement модел 2019 дизел 190 коня. Приемате ли предизвикателството с пряспата?

# 68
  • Велико Търново
Хаха, бутала съм автоматик зимата Simple Smile ММ кара целогодишно с джанти 18 цола и много тънки гуми, а широки ... Т.е. нещо като ски. Сутринта закъса и се наложи да бутам... Не успях да избутам, но поне се забавлявах дълго време след това със случката Simple Smile
Аз не съм закъсвала зимата, но отбягвам и да карам на отъпкан сняг или лед, освен ако не се налага.

# 69
Брей, те опасни ще излязат тез автоматици бе. Как не са ги забранили още.

А, сега сериозно. Дами и господа, това което правите с превключването на скорости при ръчна кутия, се прави с отпускането и натикането на газта.  Трябва само да знаеш точно кога, колко и как. Контрол има. Това да не е лагерна количка.

# 70
Не просто сняг а дълбог сняг, поне 30-40 см. След 10-на мин опити направете снимка на таблото. После може да я използвате за коледна украса.
А, сега сериозно. Дами и господа, това което правите с превключването на скорости при ръчна кутия, се прави с отпускането и натикането на газта.
Не помага. Не мога от 4-та да върна на втора, не мога да държа дизела на 3500 без да превключи, не мога от 4-та на 3000 да върна на трета и да кача оборотите на 3800. Невъзможно е защото съединителя ще извие на умряло секунда след като го направя, а скоростната кутия ще приплъзне още на мига ако случайно съединителя все пак реши да го направи

Това е контрол. На автоматик с круз контрол и система за следене на пътя не сте шофьор а пътник. Можете да пробвате да пуснете волана - забавно е как колата се опитва да ви събуди

# 71
А случайно да са ви казвали, че автоматика има вариант да се кара и с ръчно превключване на скоростите? Като толкова ви е страх от преспи с автоматика, преминете на ръчни скорости, минете си през преспата и после пак си включете на автоматик. Правила съм го само веднъж с Аудито. Тъкмо го бях взела ново, не бях карала автоматик до този момент и ми беше много по-спокойно, когато преминах на позната за мен територия, а именно ръчни скорости. След това никога не ми се е налагало. И само да попитам - ако караш Jeeр Grand Cherokee, Jeep Wrangler, Мерцедес G класа, Land Rover - Range Rover и т.н. с офроуд пакет, но автоматик, по-трудно ли ще минаваш през преспи, отколкото, ако са с ръчни скорости?

# 72
Не става... Пера, лост не става. Не може от четвърта на втора - просто автоматиката не може да реагира адекватно на промяната на оборотите. Няма такъв алгоритъм.
Опитайте.
Изключително трудно за последния въпрос. Автоматика не търпи приплъзване защото не знае къде е в такава ситуация. Един прост аквапланинг може да се превърне в сериозна ситуация ако скоростната кутия усети че ляво се върти а дясно не...

# 73
  • в моя гьол
Аз не разбрах що се набутахте в преспите? Rolling Eyes
Simple Smile

# 74
Аквапланингът пък какво общо има със скоростната кутия? Влизала съм с много висока скорост във вода и колата ми буквално се плъзна по повърхността. Колата беше ръчка. Нищо не можеше да се направи - всичко стана буквално за секунди. Дали нещата щяха да са различни при автоматик - съмнявам се.

Общи условия

Активация на акаунт