Ръчка срещу автоматик

• 19 669
  • 342
  •   1
Отговори
# 180
Глупости.

Разликата е, че роботизираната кутия е на база на стандартната трансмисия, но с електрическо или хидравлично превключване. Най-просто, при безстепенният автомат не усещаш предавките, докато при нея можеш да различиш кога превключва от една, на друга.
И с ръчна кутия можеш да стоиш на наклон без да държиш спирачка, така ли? Защото истинската автоматична си стои.

# 181
И с ръчна кутия можеш да стоиш на наклон без да държиш спирачка, така ли?
Мога да! Sunglasses Даже мога да изравня скоростта и дори да спра без да натискам спирачка.

# 182
Мога да! Sunglasses Даже мога да изравня скоростта и дори да спра без да натискам спирачка.
Нали Simple Smile Точно в разни такива умения се крие удоволствието от карането на ръчна, а хората си мислят, че говорим за ръгането на лоста. Grinning Grinning Grinning

# 183
  • Пловдив
Нали Simple Smile Точно в разни такива умения се крие удоволствието от карането на ръчна, а хората си мислят, че говорим за ръгането на лоста. Grinning Grinning Grinning
Че то това кой не го може?

# 184
Значи това да държиш спирачка или да опънеш ръчна докато чакаш на наклон не е никакъв проблем, а удоволствие. Щом е така, няма какво да обсъждаме. Даже най-добре да се ходи пеша, какво сте се разглезили с коли. И асансьорите са една простотия. Нормалният човек се качва пеш на 5-8-15 етаж, ако трябва по 10 пъти на ден. Всяка автоматизация е глупост. Нали никой не твърди противното.

# 185
А с автоматик не държиш ли спирачка докато чакаш, на наклон или на равно все тая?

# 186
А с автоматик не държиш ли спирачка докато чакаш, на наклон или на равно все тая?
Не не я държа, тя сама си стой.

# 187
Значи това да държиш спирачка или да опънеш ръчна докато чакаш на наклон не е никакъв проблем, а удоволствие.
Ами аз държа спирачка и на равно, ако се налага. Но мога да държа колата и без спирачки на наклон, нито крачна нито ръчна.
Не автоматиката е проблема, а това че взема решения вместо мен.

# 188
  • София
...Ами аз държа спирачка и на равно, ако се налага. Но мога да държа колата и без спирачки на наклон, нито крачна нито ръчна.

Ъхъм, и аз се засрамих от моите неумения, прибрах автоматика и изкарах ръчката, за да ги тренирам тия номера през викенда Sunglasses

# 189
  • София
Е по-голям абсурд не бях чела скоро за автоматика! Да, може да превключи на по-подходяща според кутията предавка, ама да вземе решение вместо теб? Мислете малко преди да пишете... или и компютрите (смартфоните и пр. умни у-ва) взимат решения вместо вас?!?!? В крайна сметка вие сте тези, които управляват машината, а не тя вас. Стига сте се изкарвали "големи" шофьори, само защото карате ръчка или не.
Кой каквото може да си позволи, това употребява. Така е настроен света, в крайна сметка 🙂.

# 190
Не не я държа, тя сама си стой.

Моята си тръгва, ако не държа спирачка. Напред. Освен ако не преместя лоста на паркинг позиция, ама ако ще го правя каква е разликата с ръчните скорости?

# 191
Да, може да превключи на по-подходяща според кутията предавка, ама да вземе решение вместо теб?
Ако превключването не е решение, какво е тогава?

# 192
  • София
Да, може да превключи на по-подходяща според кутията предавка, ама да вземе решение вместо теб?
Ако превключването не е решение, какво е тогава?
"Решение"-то е програмирано и в интерес на истината е много по-рационално и икономично, от това, което човек лично би могъл да предприеме. Ако толкова "дразни" превключването по усмотрение на кутията, то може да се мине в ръчен режим.
В интерес на истината вече почти всички нови автомобили, без значение на това дали са автоматик или ръчка, имат подсказка за превключване на скоростите.
Говоря за по-нови автомобили!
И вече ще спра да пиша по темата. Всеки си избира кола, според възможностите си, а не според способностите си.
Аз като един ползвател на автомобил, служещ за придвижване, съм се спряла на автоматик и съм изключително доволна от комфорта и предимствата му. Това е.

# 193
Подсказка е едно, смяна е друго. В 99% от случаите не се съобразявам с подсказката. И доколкото помня автомата дава по висок разход на гориво

Доколко едно решение на автомат е рационално, ще ви напомня само че серията макс на Боинг вече втора година е по апроните точно защото взима рационалното решение да забие самолета в земята.

# 194
  • София
И доколкото помня автомата дава по висок разход на гориво

Вярно. Но в мноого голяма степен зависи и колко ти тежи крака. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт