Целулит - 11 тема

• 82 342
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте момичета! Имам затруднение с определянето на типа целулит не мога да преценя точно какъв е моя твърд и фиброзен и на воден прилича също и стадия не мога да преценя 3 или 4 съм правя сухо четкане, ексфолиране с кафе, вендузи и ултразвук с електростимулация, тренировки, хранителен режим и пия много вода обаче не знам дали е ефективно при моя тип целулит (просто защото не мога да го определя) ще помоля за помощ някоя от вас срам не срам качвам снимка 😉

# 436
Това, което правиш е правилно. Стига наистина да спазваш режим на хранене и тренировки. Просто изисква време да се повлияе и постоянство. На мен ми бяха необходими две години, за да го изчистя /не напълно разбира се, но да не е толкова видим/
Успех!

# 437
  • в 1001-та нощ
По снимка е трудно да се каже, но по скоро изглежда твърд. Това, което правиш дава ли ефект? Аз бих добавила и радио честота.

# 438
  • Бургас
Monika, и на мен на твърд ми прилича, степента е голяма, щом се вижда в това положение без натиск или стягане на мускулите...
Не знам какъв ти е хранителния режим, но според мен трябва да е доста разтоварващ - зеленчуци, течности.
Нямам опит с апаратни процедури, но ръчните масажи ми се отразиха много добре и смятам, че колкото и правилно да живее човек (храна и движение) си трябва и локално, външно да се въздейства на целулита. Успех! Постоянството винаги дава резултати, не се отказвай!

# 439
  • София
Моят изглежда по същия начин, а съм 2 кг. наднормени. Казаха ми, че имам и фиброза и задържана вода + там се задържат много токсини. Не са ми определяли точно степен. Редувам Вела шейп 3 и LPG, но съм наясно, че процесът ще е дълъг и доста скъп... Храненето ми е НВХ. Спрях спорта и това много влоши визуално нещата. След почивка, ще се наритам пак.

# 440
Моят изглежда по същия начин, а съм 2 кг. наднормени. Казаха ми, че имам и фиброза и задържана вода + там се задържат много токсини. Не са ми определяли точно степен. Редувам Вела шейп 3 и LPG, но съм наясно, че процесът ще е дълъг и доста скъп... Храненето ми е НВХ. Спрях спорта и това много влоши визуално нещата. След почивка, ще се наритам пак.
Има ли ефект от процедурите при вас? Аз обмислям LPG, но чух доста противоречия и се колебая все още

# 441
Здравейте момичета! Имам затруднение с определянето на типа целулит не мога да преценя точно какъв е моя твърд и фиброзен и на воден прилича също и стадия не мога да преценя 3 или 4 съм правя сухо четкане, ексфолиране с кафе, вендузи и ултразвук с електростимулация, тренировки, хранителен режим и пия много вода обаче не знам дали е ефективно при моя тип целулит (просто защото не мога да го определя) ще помоля за помощ някоя от вас срам не срам качвам снимка 😉

Моника, привет, моя целулит е същия, че даже и по-зле на вид + брич, който виждам, че и ти имаш.
С LPG ще си загубиш времето.

Мезотерапии поне 4
BTL unison 4 процедури
Криолиполиза за брич - 3х всеки месец, после почивка
LPG можеш да правиш след мезотерапиите за разнасяне на продукта и раздвижване на кръвообръщението (лимфата).
Боря с целулита дълги години, мисълта ми е, не се разочаровай ако няма магичен ефект след 4-5 процедури за които си дала 1 кош с пари.😂😂😂😂 Пиша го не за да те отчайвам, а да намекна, че това е дълга битка.
Бричове трудно се маха, малко да качиш и ще се трупа там, защото такава ти е структурата.

Аз започнах програма на Руми Илиева - хранителен режим , тренировъчна програма у дома + 3 х тичане на пътека или кростренажор във фитнес.

Моят е подобен.

# 442
Момичета, някоя от вас пие ли колаген?

# 443
Момичета, някоя от вас пие ли колаген?

Привет,

Пила съм рибен ако е с цел борба срещу целулита, не видях магичен ефект, нито подобрение.
След определена възраст е хубаво да се приема. Има ползи за кожа, стави, съединителна тъкан, но има тип 1, 2, …

# 444
  • в 1001-та нощ
Аз приемам от време на време.

# 445
Аз пия от няколко месеца за кости, стави и общо състояние, но не съм забелязала да има ефект върху целулита.

# 446

Попринцип с пипане най-добре се определя, така по-снимка е малко по-трудно, но изглежда комбиниран и в средна към висока степен. Искам и да попитам авторката на поста дали хапва късно вечер? От това, което пише, се грижи доста добре за себе си , но понякога всички усилия, които хвърляме през деня, за да сме в добра форма, могат за минути да бъдат саботирани от късната вечеря.  И също в този пост искам да  обърна внимание и на два други поста след нейния- за LPG-то и относно фиброзния целулит и водата. За съжаление двата проблема (целулита и задържането на вода)се решават отделно, но е хубаво да се комбинира изчистването с разбиване,  защото с изчистването на водата, се намаляват обиколки , но целулита "лъсва" и става още по-видим. Поне при мен беше така. Опита ми с процедури , добавки и масажи е огромен. Аз самата работя като масажист и мога да препоръчам или отрека много неща.

Скрит текст:
За LPG-то: Ако апарата е добър, аз лично постигнах доста добри резултати за 1 година системно ходене 2 пъти в седмицата, НО след продължителната терапия кожата ми се отпусна и разтегли (това и от намаляването на обиколките и отслабването се получава), заради това от около 2 месеца го замених с кавитация, вакуум, РФ и виброплатформа. Доволна съм много и продължавам , като след това мисля пак и ръчни масажи да включа, комбиниране с маски за стягане на кожата. Вкъщи си правя пилинг с кафе преди душ.
 Много е важно да се работи  комплексно , заради това и храненето и течностите и добавките са важни. Приемам колаген и отделно комплекс със силиции за кожата и косата, за целулита си взех водорасли и азиатска центела, която много помага, особено в съчетание с натурални диуретици като бреза /глухарче.
 Искам да обърна внимание и на две важни неща свързани с храната, които при мен дадаха почти мигновенни резултати - ограничаването на млечните продукти (слузообразуващи са и допринасят за формирането на целулита), салами и луканки, пълни с Е-та и оцветители, които организма не успява да преработи и трупа под формата на токсини и целулитни депа, и това, че спрях да се храня късно вечер (всички знаем, че метаболизма се забавя тогава), ограничаването на алкохола също е ключово, макар че аз не мога без биричка:)
Раздвижването на лимфата също е много важно ( сухото четкане е опция в тази насока), масажите, спорта, дори само скачане на въже например помага.
    Мога да пиша много по темата, но ще стане твърде дълъг пост. Ако имате някакви въпроси, ще съм щастлива да отговоря. От години следя форума, но реших че е крайно време да се включа, след вече толкова придобит опит и като професионалист , но особено като клиент и потребител на всякакви антицелулитни терапии, пособия и добавки.

П.С - едно момиче от предишната страница, @sharpy ,  беше споделила снимка, след самомасаж с вендузи - към нея: важно е преди всичко движенията да са бързи с вендузата , да не се задържа въобще на едно място , по посока на лимфната с-ма (отдолу нагоре) и бързи кръгови . И в началото по-лек натиск, докато свикне кожата, после след седмица-2 може да се засили. А синините с леки масажни движения с крем също по-бързо минават, за да се разнесе кръвонасядането.

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 14:49 от Stephanie G.

# 447
По повод късната вечеря, аз просто преди 8-8:30 не мога да се прибера. Не оспорвам, само споделям моята ситуация. До 5:30 се предвижвам от работа, после директно съм на фитнес до 7-7:30 вечерта. От там на сетне пак придвижване до нас, къпане, тоалет, готвене, домашни задължения… Понякога става и 9. Много е трудно да се съчетава семейство, работа и грижи за себе си. Но няма отказване.

Колаген пия аз от години. Не съм усетила да имам каквато и да е полза от него ни като зДравословен ефект, ни като козметичен. Но ми е лесно достъпен и си купувам. Почивки не правя от него. На Зинт ползвам на прах по 1кг си вземам.

# 448

Попринцип с пипане най-добре се определя, така по-снимка е малко по-трудно, но изглежда комбиниран и в средна към висока степен. Искам и да попитам авторката на поста дали хапва късно вечер? От това, което пише, се грижи доста добре за себе си , но понякога всички усилия, които хвърляме през деня, за да сме в добра форма, могат за минути да бъдат саботирани от късната вечеря.  И също в този пост искам да  обърна внимание и на два други поста след нейния- за LPG-то и относно фиброзния целулит и водата. За съжаление двата проблема (целулита и задържането на вода)се решават отделно, но е хубаво да се комбинира изчистването с разбиване,  защото с изчистването на водата, се намаляват обиколки , но целулита "лъсва" и става още по-видим. Поне при мен беше така. Опита ми с процедури , добавки и масажи е огромен. Аз самата работя като масажист и мога да препоръчам или отрека много неща.

Скрит текст:
За LPG-то: Ако апарата е добър, аз лично постигнах доста добри резултати за 1 година системно ходене 2 пъти в седмицата, НО след продължителната терапия кожата ми се отпусна и разтегли (това и от намаляването на обиколките и отслабването се получава), заради това от около 2 месеца го замених с кавитация, вакуум, РФ и виброплатформа. Доволна съм много и продължавам , като след това мисля пак и ръчни масажи да включа, комбиниране с маски за стягане на кожата. Вкъщи си правя пилинг с кафе преди душ.
 Много е важно да се работи  комплексно , заради това и храненето и течностите и добавките са важни. Приемам колаген и отделно комплекс със силиции за кожата и косата, за целулита си взех водорасли и азиатска центела, която много помага, особено в съчетание с натурални диуретици като бреза /глухарче.
 Искам да обърна внимание и на две важни неща свързани с храната, които при мен дадаха почти мигновенни резултати - ограничаването на млечните продукти (слузообразуващи са и допринасят за формирането на целулита), салами и луканки, пълни с Е-та и оцветители, които организма не успява да преработи и трупа под формата на токсини и целулитни депа, и това, че спрях да се храня късно вечер (всички знаем, че метаболизма се забавя тогава), ограничаването на алкохола също е ключово, макар че аз не мога без биричка:)
Раздвижването на лимфата също е много важно ( сухото четкане е опция в тази насока), масажите, спорта, дори само скачане на въже например помага.
    Мога да пиша много по темата, но ще стане твърде дълъг пост. Ако имате някакви въпроси, ще съм щастлива да отговоря. От години следя форума, но реших че е крайно време да се включа, след вече толкова придобит опит и като професионалист , но особено като клиент и потребител на всякакви антицелулитни терапии, пособия и добавки.

П.С - едно момиче от предишната страница, @sharpy ,  беше споделила снимка, след самомасаж с вендузи - към нея: важно е преди всичко движенията да са бързи с вендузата , да не се задържа въобще на едно място , по посока на лимфната с-ма (отдолу нагоре) и бързи кръгови . И в началото по-лек натиск, докато свикне кожата, после след седмица-2 може да се засили. А синините с леки масажни движения с крем също по-бързо минават, за да се разнесе кръвонасядането.
Последните 8 или 9 месеца не съм тренирала изобщо и се хранех доста безразборно с възможно най-вредните храни аз си знам, че сама съм си виновна да се подредя така. Иначе хранителния режим по който се храня (не през последните 8 месеца) е нисковъглехидратен, лишен от всякаква лактоза :чисти меса със зелени зелечуци, риба и дори плодовете са ми ограничени просто отскоро реших че трябва да спра с глупостите и да вляза в час, вероятно ще ми излязат солено тея месеци, но няма невъзможни неща, все пак няколко години спазвам режима и тренирам и имаше ефект и както всички знаем едно такова отклоняване от пътя коства много усилия да се преборим с щетите

# 449
Здравейте, момичета,

На предишната ми работа ходех на командировки в Германия по 2 седмици и си налагах да не вечерям след 18:00 часа. В резултат загубих 3 кг, но не и целулит.
Честно казано нещо, което не се наложи в дългосрочен план като начин на живот съответно не трае дълго.
Леля ми е пълна, яде много люто, много мазно, няма ден спорт и кожата и е като кадифе. Няма целулит на 54 години.
Аз от друга страна на 27 години имам много. Майка ми е слаба, също на 54 години, но нейния целулит е толкова изпуснат, че вече е фиброзен.
Целулитът си е заболяване на тъканите! Когато е лек, воден, може да се повлияе от сваляне на кг, но когато е по-плътен, битката е трудна и дълга.
Пиша го от части, защото се отчайвам на моменти, и за да попитам смятате ли наистина, че вечерята след 19:00 часа рефлектира на фигурата ни ако сме приели оптималното количество калории за деня?
Ако речем тялото ни гори 1800 калории, ние приемем 1600, има ли значение кога сме яли и сме ги приели? Разбирате ли ме накъде бия.

Общи условия

Активация на акаунт