Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 29

• 29 215
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Доминик Йониславов, просто разкош.
Пък тъста на колега на мъжа ми настоявал внучето да е с неговото име,запънали се младите,изкарал 50 000 и станало на неговата
С извинение, но такъв подход ми е мега селски.
Естествено ,че е селски.И ако не е кръстено детето на дядото,няма да го обича ли,не знам.
Аз не кръстих детето на свекървата.Докато беше жива(Бог да я прости),нямаше абсолютно никакъв интерес към детето.Говореше за нея,като за комшийско дете..Така,че си е до човек.

# 106
Аз не кръстих детето на свекървата.Докато беше жива(Бог да я прости),нямаше абсолютно никакъв интерес към детето.Говореше за нея,като за комшийско дете..Така,че си е до човек.

Такива случаи много, за съжаление.
Както и фаворитизиране на едното дете, което носи името на родата, пък другото кучето го яли.

За различните имена - преди време мисля, че е било обичайно, когато жената се омъжи да започнат да я наричат с производно на името на съпруга /примерно Нено и Неновица/ и така става, че я знаят с това име, а по документи е с друго.

Преди време с моя близка разбрахме, че имаме обща позната, която знаем с различни имена 😁
на нея ѝ беше някаква далечна роднина и сред родата я знаят като Лозена, а иначе жената се казва Роза.

# 107
РУО - София провеждаше наскоро конкурс за директори на няколко столични училища.
От списъка с допуснатите и недопуснатите за изпит кандидати представям Димитрийка и Изографил.

# 108

За различните имена - преди време мисля, че е било обичайно, когато жената се омъжи да започнат да я наричат с производно на името на съпруга /примерно Нено и Неновица/ и така става, че я знаят с това име, а по документи е с друго.

Да, така за една комшийка, като почина рабрах, че се казва Стоянка, а всички ѝ казваха баба Въльовца. Мъжа ѝ беше Въльо, ама никога не съм и помисляла, че може да е заради него Simple Smile

# 109
  • София
Иванжела и Дорослава, днес на работата ми.

# 110
Имаше едно момиченце, което участваше в Шоуто на Слави - Ахинора. Също е странно име 😊🎀

# 111
Име Андромаха, беше гадже на някой уж известен българин. Родителите й сигурно преподават литература Simple Smile

# 112
  • София
Презиме Христоген. Дали е на майка Христога? Или баща Христоги?

# 113
Най-вероятно е баща Христоген. Презимето не е  задължително да се преобразува с -ов накрая.

# 114
Красислава

# 115
Пиронка Пейчева, фейсбук

# 116
Буря Куртакова, случайно го прочетох в интернет е не съм се смяла така никога

# 117
  • Sofia
Клелия Златарева,актриса,майка на "кака" Лара.

# 118
  • Най-красивата страна
Аглая е гръцко име и означава ,,блестяща,,.
Леонид,Леонтин,а също са древни гръцки имена и означават ,,като лъв,,.
Мина е древно гръцко име и означава ,,луна,,.

Хубави български имена има,някои от тях са често срещани-например Калина ,Радина,Кремена,Мила,Милена,Диляна.
Други са позабравени-Албена,Миглена

Напоследък се среща ханското Севар,Севара.
На мен ми харесват.

Ирника-името е женски вариант на Ирник.Кръстена е на баба си Ирина.
Това е втората Ирника ,която срещам.

# 119
Клелия Златарева,актриса,майка на "кака" Лара.

Сега прочетох, че пълното име на кака Лара е Лазара, а дъщерите й са Бернарда и Вая.
Лазара ми харесва, макар че Лазарина звучи по-мило.

Общи условия

Активация на акаунт