Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 29

• 29 230
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
А брат ѝ се казва Сибин.

# 121
  • София
Сибин е интересно, чувала съм Събин. Дъщерята на приятелка на майка ми се казва Съдбина; чувала съм Севина и Савина (и двете много ми харесват).

# 122
На площадката чух да се обръщат към едно момичетце с Лоти, чудя се какво ли е цялото име?

# 123
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
На площадката чух да се обръщат към едно момичетце с Лоти, чудя се какво ли е цялото име?
Шарлот.

Поне в "Принцесата и жабока" на Дисни, така съкращаваха името на една от героините.
Blush

# 124
  • София
И аз точно щях да предложа Шарлот. На моя позната котката се казва така и й викат Лоти. ☺

# 125
  • София
Днес по новините чух, че изпълнителния директор на БЕХ е подал оставка - човека се казва Жаклен (с фамилия Коен, която първо си помислих, че е Коев и ми стана още по-странно).

# 126
  • София
Вероятно е евреин или с еврейски произход. И името, и фамилията са нормални за тях.
Имам от детството приятели арменци - мъжът се казва Карен (ударението е на е).

# 127
Имах една позната Руслава,дете на художници.

# 128
  • София
от днес - Изгрев, в залезна възраст и
Лула, и тя така

# 129
Дали съм споменавала сестрите Пенелопе и Калиопе с типични бг презиме и фамилия... Малки дечица са.

# 130
  • София
Калиопа познавам, но не бях срещала Калиопе.

# 131
  • Най-красивата страна
Бернарда е латинско име .
Женски вариант на Бернард,което означава ,,силен като мечка,,.
Клелия е старо римско патрицианско име и означава щедра.

Руслава е славянско.
Старите славянски имена са многобройни и много интересни.

Калица-кръстена дословно на баба си.

# 132
  • София
Бернарда никога не ме е учудвала като име (дъщерята на Лазара, която пък познавам от дете и също не съм приемала името й за странно), защото баща й е румънец и е с румънска фамилия.
Бернарда Береану ми звучи съвсем логично. Дори по-добре от комбинация с някое традиционно име.

# 133
  • София
Като бях малка, баби Калици имаше няколко на село. Във Варненско става въпрос.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 14:40 от Аглея

# 134
  • София
Имах възрастна учителка Каля. Много ми харесваше името, не съм го свързвала с кал, а си го представях галено от Калина примерно.

Общи условия

Активация на акаунт