Ето ни отново тук, всички АВГУСТовски мамчета накуп

• 11 797
  • 305
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, мами най-после и аз да се разпиша в новата ни темичка!
БРАВО ОБЪРКАВЦИЯ, страхтно си подредила темата! Hug
Ние вече сме 4 ден в къщи, имах голям зор докато тръгне кърмата, но вече всичко е наред! Малкото ми съкровище суче и спинка по 2-3 часа. Всеки път е различно! За сега сме само на кърма, не съм и давала АМ /като изключим първия ден след като се прибрахме, защото нямаше кърма/. Незнам дали е достатъчно кърмата, но след като не плаче и спинка, предполагам, че и стига за сега!
Мами да ви питам, на бебката и гурелясва едното оченце, на вас случвало ли ви се е, и със какво го лекувате?А с хълцането как се справяте? Да попитам мамите които имат момиченца, подути ли са на бебето цицките! На нас да, и доки каза да ги мажем с риванол на крем! Някой маже ли с нещо друго?
Ами това е за сега, от нас нагушкайте малките съкровища!   Grinning

# 16
anisvet,о4и4ките  миял с тампон4ета с преварена води4ка.Посоката е отвън навътре и тампон4етата са 2 разли4ни за 2-те о4и4ки.Друго нищо не правя.Мен пък ме притеснява когато понякога  Дари има "нещо " в самото око  Rolling EyesТип гурел4е или някакво влакънце...И освен сами4ко да си излезе,друг на4ин не виждам Tired

# 17
Здравейте, днес беше хубав ден за разходки.
ani-anisvet , нормално е гърдичките да се поддуят, това е от хормоните. Те се пренасят и в детето. Както и слабото течение в началото. Но тези неща са нормални
Обърквация, отново поздравления за темичката. Наистина си я оформила перфектно. Много сладка визия има. Браво на теб smile3501 smile3501 smile3501 newsm51
Миналата вечер при нас беше ад. Маги я заболия зверски коремчето, беше 11 часа, тъкмо се бяхме нахранили и легнали. В момента в който я взех, защото плачеше доста сърцераздирателно, ме сви и мен корема. Ужасна, непоносима болка. Дори дишането ми причиняваше ад. Дадох я на баща й, а тя като отворила една уста - рев, рев и пак рев. И аз с нея, така ме боли че не ми се спомня. И така до 3 часа през нощта. Аз по някое време съм заспала, а баща й с нея на ръце е обикалял апартамента. Дано повече не се случват такива неща.
Чакам с нетърпение майка ми да дойде, защото това чистене на целия апартамент всеки ден ми идва повечко newsm75 newsm79 newsm28 1ironing wash hang 1dishes. Уморява ме и ме ядосва smile3515. А не ми се иска да оставям неизчистено, защото все пак моето дете ще живее в мръсотия. Хайде, стига съм се оплаквала.
За сега ви казвам чао и изпращам много целувки за малките съкровища.

# 18
  • Sofia
Много ми се иска да си вземем бейбифон с камера и днес може да отскочим до ТСМ.

Какви пари е там комплекта, че аз гледах един на САМ за 420лв...доста ми се видя Sad

Днес излязохме и си купихме този бейбифон на ТСМ. Струва 145 лв и се вижда и чува перфектно. Особено като се включи в телевизора си е страхотно - виждаш бебка много добре. Като качество незнам колко ще издържи, но засега си е чудничко - поне първите 2 часа Grinning Grinning

# 19

здравейте от мен и Христо в новата темичка!
обърквация, и на мен не ми излизат всички снимки на бебчетата, а съм с firefox.

Аз мажа с Триколобактер, 1 супена лъжица, разтворена в 1 л вода.Намазваш и след малко измиваш.При нас свърши работа.
[/quote]
това за пъпчиците по лицето ли е,че и на нас ни излязоха доста.
нослето как го почиствате. аз го правя с клечки за уши,но без ограничител че по друг начин не става. бебчо даже хърка от секретите по някога и даже се затруднява с цокането.

лека вечер и спокойни сънища на всички бебчета!

# 20
Velmar ,elen@ много благодаря за отговорите! Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Ели след 2 хранения през 2 часа и рев най сетне заспа и аз си подремнах с нея,сега преди час сука ,а аз с помпата в една ръка гледам да вляза в любимия форум.
Днес татито сготви,но с 1dishes wash hang 1ironing newsm75 newsm28 не ми се разминава.
Нашия татко въобще не става през нощта и това ме вбесява,не стига че съм цял ден с нея,ами и през нощта ,аз я разнасям из апартамента а той си спи и се прави че не я чува #Cussing out #2gunfireГледа си себе си,през деня докато кърмя той спи,вместо да свърши нещо даже и сега спи,но нощес пак няма да стане.Много съм ядосана и му го казах ,днес в 4 сутринта директно му се развиках да става малко той да я носи откачиха ми се ръцете и цяла нощ не бях мигнала а той си беше легнал още в 20:30ч,а аз изцеждах, после гладих пелени и дрешки,абе шетам.
Сутрин се сеща да си направи кафе, ама да извари някой биберон ,да превари вода не !Ами това е оплаках ви се!
Щях да ви питам някоя от вас ползвали вече кошница или столче за кола и какво? Защото на нас ни предстои за си купим и се чудя на коя марка да взема?

# 21
Знаете ли.... губят ми се някой хора...
Някакви сведения от Tedy84, Lorexa,  honey,  irka_london,  Aila,  blueeye®, VesiG... или други мамчета , чиято липса сте забелязали .

Чух се с Нинка (navramova) , двамата с Камен са добре, гледкат се , но нямат много време Simple Smile

здравейте от мен и Христо в новата темичка!
обърквация, и на мен не ми излизат всички снимки на бебчетата, а съм с firefox.

Много странно... аз на Firefox тествам , и всичко ми се зарежда.... Какво значи да не ви излизат всички снимки? Кои точно не ви излизат??

# 22
MamaMargo, стягай го таткото, защото това бебенце е и негово. Задавай му директно задачи за вършене, не чакай сам да се сети. Иначе ще има argue fight
За кошничката - ние взехме от Пакостник на Бертони и съм слагала Маги няколко пъти в нея, няма проблем. Удобна е и не е скъпа - 60лв.
За бебефоните, дали няма по-евтини? в ТСМ може да има на по-сносни цени. Ще проверя и ще кажа.
Днес в парка беше чудесно, седнахме с мъжа ми, а малката в количката спинкаше сладко. Много й харесва в количката. Дори днес преди да излезем я бях оставила на терасата в количката, само главичката й беше на сянка, и вероятно като се затопли коремчето и детето се успокои. Абе с една дума в количката й е приятно.
Пожелавам ви спокойна и тиха нощ. Всички бебчета да спинкат сладко и спокойно и да оставят мамчетата си да си поспят и починат.  sleepuu smile3524
А утре отново на разходка.
След малко на нас ни предстои къпане newsm37, после хранене feeding и сънчо може спокойно да дойде и при нас smile3524.

# 23
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте мамчета Embarassed
Нека първо да ви се представя. Казвам се Десислава, на 24г. от София. Чета ви с интерес още откакто открих форума по време на бременността ми, но тъй като съм малко срамежлива Blush досега не се осмелявах да пиша.
Но сега ще бъда много щастлива, ако ме включите и мен в отбора на августинките. Синът ми Александър се роди на 08.08 в 19:17 часа след секцио по спешност (къса пъпна връв, притисната от срамната кост). Слава на Бога с детенце всичко е наред благодарение на професионалната помощ на екипа, който ме израждаше. Алекс се роди 3080кг и 51см.
Иначе и аз като вас имам същите проблеми - колики, запек и т.н. За огромно мое съжаление кърмата ми спря и сме на АМ!
Ами това е от нас. Наистина ще се радваме много, ако ни приемете при вас. Пожелаваме ви много приятна и спокойна вечер и много целувки на всички малки бебчовци.

# 24
ДОБРЕ ДОШЛА gecumka. Надявам се да си преодоляла срамежливостта си и те виждаме много често тук при нас. Заедно ще си помагаме за отглеждането на дечицата. И всяка ще споделя своя опит и преживявания.
Още веднъж ДОБРЕ ДОШЛА!!!

# 25
  • Sofia
Дабре дошла на gecumka!
Момичета, като се изцеждате, до "последната" капка ли го правите? Защото аз немога чак до последно. И още нещо да ви питам  на Димана горната й устна е изпръхнала, една такава по-бледо розова. Чудех се, дали може да я мажа с нещо, но незнам с какво newsm78 newsm78 newsm78

# 26
  • Някъде там...
Здравейте и от нас.
Не ми остава време да седна да попиша малко, постоянно сме по разходки, или папкаме или се носим на ръце.. абе общо взето като при всички. Вече и ние си имаме колики, онзи ден горкото се побърка от рев, направо и аз си поревах с него Cry Днеска сме добре засега, давам му само вечер Саб Симплекс и варя чайче от анасон. А одеве в 20.00 часа какъв рев му удари за папкане не беше истина -тъкмо бяхме на кафенце седнали и си говорим сладко сладко и като се събуди и като почна до вкъщи не млъкна и като захапа цицата , голямо цокане направи Mr. Green и заспа и още не се е събудил.

А пък аз да ви се оплача , направо съм бясна -от 1.09 ми почнаха лекциите ( последен семестър съм ,магистратура карам), но аз нали не мога да ходя , то и 3 изпита само де ще имаме и днес получавам смс -"утре на изпит от 9 часа" Shocked Shocked Shocked и аз стоя и викам тея луди ли са , а има едни от курса са толкова смотани , и не дават никакви лекции и явно те са го решили-все бързат ... Та сега утре отивам на изпит без нищо, нито лекции , нито пищови-едно нищо Shocked Отгоре на всичко ми съобщиха , че и държавния изпит бил на 30.09-представяте ли си ... абе нямам думи, за къде бързат незнам и аз с бебчо как ще пиша тези теми за държавния незнам... Ох стига съм се оплаквала, но съм без думи вече.

Обърквация темата е страхотна. Също и а зне виждам всички снимки на бебчетата, след 5-та снимка на редче не се виждат, незнам още колко са надясно.

Rozi24 бързо оздравявай!!!

cvetence честит мини рожден ден.

mornning дано по-бързо ти мине времето докато се върне вашето татенце-той по 6 месеца ли е на кораба, аз имам един комшия и така по 6 месеца, та го чакат и сега и той да се върне.

ani-anisvet за оченцето ти препоръчвам с чай от лайка да го мажеш- топваш едно памуче в чая , изтискваш го и мажеш при затворено оченце отвътре-навън. Гарантирам ти , ще се оправи много бързо. Ние така се оправихме с този проблем.

gecumka добре дошла при нас и какъв е този срам от тебе Thinking Grinning

Ох много изписах , айде лека нощ от мен!

# 27
Нанкате ли, нанкайте че да си починете  Hug
Аз се чудя защо още се ровя във форума, а не лягам да спя  Sunglasses Може би защото това ми е първата по спокойна нощ, просто не си спомням от кога Али е нанкала така  Heart Eyes Леле толкова съм щастлива. Като знам вечера започнахме да се дундуркаме веднага след банята и храненето в 20 часа и до 2 все още беше в мен на ръце и още се люшкахме  Crazy Само да я оставех в леглото и тя започваше на ново да плаче, да се стяга от колики и последваше на ново пеене на песни и по-силно люшкане, за да се унесе поне отново независимо, че за кратко време. А тая вечер нанка сама пу-пу. Определено трябва да благодаря на едно юлско майче от Русе, което ми даде от нейното АМ (Аптамил) да тествам и да видя какво ще е положението с коликите (аз бях до сега на Фризолак + Фризовом). Наистина, като че ли и се отразява добре, дано да е все така  Praynig Давам и от вчера и Мезим Форте 1/3 три пъти на ден, може и той да спомага ефекта да е такъв....едно спокойно сладко спящо бебче  Heart Eyes Гърчи се, но само след като се напапка и то за кратко и пак си заспива, супер е така. Така, че мамчета които имате тежки колики, каквито са нашите може да пробвате и вие.

Без малко да изпусна....Добре дошли на новите мамчета, при нас е хубаво  Hug

Заглавието на темата е супер, браво на anni78  smile3501

Рози да оздравяваш и дано бебчо да не успее да се зарази!!!

MimSss, стискаме палци утре на изпита да се справиш!!! Успех миличка!

Много странно... аз на Firefox тествам , и всичко ми се зарежда.... Какво значи да не ви излизат всички снимки? Кои точно не ви излизат??
И аз съм с Firefox, но ми се виждат хоризонтално само от 1 до 5-та снимка и  половината от 6-тата. Или по точно целия ми 6-ти ред със снимчици вертикално е отрязан. Дано да ме разбереш, че както ти го обясних само  ooooh!

И ще взема да си лягам, да се възползвам от спящата ми бебка   Crazy
Спокойна нощ и на вас, и да спят сладко всички бебчета и мамчетата покрай тях  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 03 сеп 2006, 00:55 от val_stef

# 28
Здравейте и от мен в новата ни тема        -  супер е!!! и визията и заглавието, въобще   smile3501 smile3501 smile3501

Обърквация не съм дала данните на бебо при раждането- Вики се роди 3800г и 52см, а снимки съм качила в албумчето и незнам как да те улесня, за да му сложиш и неговата снимчица в началото на форума.
При нас проблемите са същите като при вас - колики, рев, носене на ръце, повръщане след всяко папкане...... Това последното не знам на какво се дължи, тъй като до преди 2 дни не правеше така. Смятам утре да се обадя на педи и да го питам, че днес /неделя/ ми е неудобно да го притеснявам. Ако някой вече се е консултирал с доки моля ви успокойте ме, че много се притеснявам. Sad
Пожелавам лек ден на всички майчета и да спинкат сладко вашите бебоци, че да си починете спокойно smile3524 или пък да споделяте опит във форума

# 29
Здравейте и от нас с Ели момичета:)
Най накрая и аз намерих време да пиша. Темата наистина е страхотна и е оформена перфектно  smile3501
Обърквация, може ли да помоля да сложиш и нашата снимка в началото на темата, разбрах че можеш да си ги сваляш от подписите и понеже аз съм доста начинаеща и не знам как да ти пратя Embarassed ако може от там да си я вземеш  Simple Smile
И нас ни мъчат колики Sad И аз не знам вече какво да и давам. Първо давах капките Саб Симплекс, ама ми се стори че и действат запичащо, спрях ги и почнах с чайчето на Хипп. Ама нещо много неспокойно ми спи и ми се струва че не действа особено много. Вчера даже цял ден не можа да спинка, само като излезнахме на вън с количката за половин час спа като къпана. Отделно, че не ака повече като и давам чай вместо капки, даже стана по-зле, сега не сме акали от вчера следобед,почти 24 часа а до вчера следобед не беше акала 36 часа. Но пък не ака твърди акита, даже вчера по скоро май се беше поразредило малко. И аз съм изпаднала в недоумение има ли запек детето или няма newsm78. Ужас. Знам че изхождането се регулира с времето, ама така изведнъж да започна да ака през ден и половина при положение е преди акаше по 3-4 пъти на ден ми се струва малко не наред. Някой имал ли еподобни проблеми от вас? Да споделите какво сте правили, много ще съм ви благодарна.

Айде стига толкова че май много се унесох с оплакванията.
Радвайте се на хубавия ден днеска и дано малките ви съкровища да спинкат спокойно Hug

Общи условия

Активация на акаунт