Ето ни отново тук, всички АВГУСТовски мамчета накуп

• 11 578
  • 305
  •   1
Отговори
# 240
ROZI24 , можеш да промиваш очичките на бебчо с тампонче натопено в преварена водичка. Това се препоръчва. Аз чакам да стане 11, за да иакъпем Маги, да се нахраним и да спинка. Лека нощ и спокойни бебчета през нощта.

# 241
Привет и от нас!  Laughing
Чесити месечинки на Ния, Владимир и Даниел!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА MamaMargo!    
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА Netty!
Eliona нашето педи е в Трета градска - д-р Шаламанова! Ако искаш мога да ти пратя координати на ЛС. Ние се срещаме всяка седмица с нея. А онзи ден се чухме за пъпчето по телефона. Много е мила и на нас много ни допадна.
Забравих да споделя във форума, че на нас за хъркането ни взеха секрет от носа и гърлото - всичко е ОК и нямаме стафилококи. Сега мажа нослето с един гел. Дано по скоро отмине това трудно дишане.
velmar за дактарина - аз също мажа с пръстче. Опитах го - сладък е на вкус. Друга хитринка която ми каза педито е да намажеш залъгалката и я слагаш в устата на бебето. След това бибата се изварява със сода бикарбонат - против млечица, и гърдите е хубаво също да се мият със сода бикарбонат, че да не гъбясат.
ROZI24 капни няколко капки кърма на оченцето - при нас имаше резултат много бързо. Аз и сега като видя че нещо по очичките и капвам кърма. Иначе всеки ден ги чистя с физиологичен разтвор.
Лека вечер!  Heart Eyes

# 242
  • София
honey.. лепенките се отлепват без никакви проблеми като използваш памуче със спирт. Изглежда спирта разтваря лепилото. Така ги махаше нашта педиатърка като имахме лепенки на пъпчето на първото ми дете.

tintin, за суха кожа мога да препоръчам едно кремче, което ползвах за детето което имаше суха кожа на крачетата, Nachtkerzenbalsam, на Д-р Тайс се казва. Мисля, че не би трябвало да има проблем да го ползваш, като е козметика за малки деца.

Иначе с килограмите съм отлично, имам само 3+ и те не си личат даже...

Кърмя и мисля да продължавам без захранване до 6 мес, по-лесно е и по-полезно за бебешкия стомах

# 243
МАРГИИИИ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИЛИЧКА!!! ДА СИ МНОГО МНОГО ЗДРАВА И ЩАСТЛИВА.
ГУШКИ НА ЕЛИЧКА
Честити месечинки на Ния, Владимир и Даниел!
Честита годишнина на мама Netty!

Трудно намирам време да седна да чета и пиша. Обикновено си оставам само с влизането в темата и до там hahaha Blush
Накратко за раждането... Гадното беше, че продължи 28 часа от приемането ми в Шейново с 2 см разкритие, много болезнени контракции през 7 - 10 минути и обилно кръвотечение. Когато разкритието стана 5 см ми биха епидуралната и така успях да поспя около 5 часа в пред-зала. В последния час, обаче д-р Китанова ме събуди за да почна да напъвам. Да ама аз не чувствах никакви напъни, а упойката отмина и анестезиолога реши да не ме черпи с нова доза, защото трябваше да усетя напъните. Така през последния час изживях най-големия кошмар - супер болезнени и изтощителни контракции + напъни, при това се оказа че главата на Junior е много голяма и трудно излезе. Изпаднах в шок, биха ми шамари, скачаха ми върху коремчето за да помогнат да се излюпи главата на моя красавец. Но накрая резултата беше прекрасен. Щом си видях синчето ми присветна в очите и мигом всичко остана зад гърба ми. От тогава съм най-щастливата майка на света. Тате Ники също е на седмото небе и как, като малък Ники не само му взе името и зодията, но и му е одрал кожицата.
Нямам думи да изкажа благодарността си към д-р Китанова и д-р Кумански (анестезиолога). Възхитена съм от грижите и вниманието, с които ме заобиколиха!!! Не липсваха и комични моменти. Обясних се в любов на д-р Кумански още докато ми слагаше първата – тестова доза, защото страхотно ме облекчи. В резултат на това той ме навестяваше в началото през час, а последните 2 часа въобще не се отдели от мен, остана и след смяната си. Накрая, обаче като ми скочи върху корема със 100-те си кила, въобще не го обичах. Друга смешка, заради която от екипа се спогледаха, беше че между контракциите с акушерката си говорихме за модели мобилни телефони.
Като се прибрахме с Junior в къщи, на втория ден ни се изсипаха наведнъж и коликите и млечницата. Побъркахме педиатърката от звънене и въпроси, но овладяхме скоропостижно нещата. Проблема с коликите, обаче си остана. За сега сме на Саб, но утре смятам да пробвам и Бейбинос, че много ми го хвалят. Друг проблем ни е хълцането и също така, че още не ни е паднало пъпчето, а вече сме на 15 дена.
Кърмя си много сериозно, като давам и малко анасоново чайче.
Днес ни беше първата разходка навън. На Junior много му хареса – спа през цялото време.
Това е за сега. До скоро ...

# 244
Честити месечинки на
             kyllmgНия  на мама  blueeye®
                        kyllmgДиди на мама eli_ym
                                   kyllmg Влади на мама tedy84

Two Hearts 1dating Two HeartsЧестита годишнина на Netty! Flowers Bouquet

Gift  party002Честит Рожден Ден на MamaMargo!  Flowers Bouquet

# 245
  • Sofia
Момичета, не знам от къде да започна..
Вчера ни падна пъпчето. Както си я събличах, за да я къпя и гледам щипката се мотае в дрехите и. Супер сме щастливи! Сега ще мислим къде да го хвърлим. Таткото ще ходи скоро в Сицилия, но аз май не съм съгласна  да я "дам" на мафията... #2gunfire
Как се процедира от тук нататък с пъпчето, трябва ли да слагам лепенки. Вчера го изчистихме с 70 градусов спирт. Ще взема да звънна на педито, но нали мисля да я сменям ., а й нямам много доверие.. newsm78
Другата ни случка, по скоро моя случка: Вчера след храненето в 21ч. Димана реши, че няма да спи и след като беше хапвала около 13 мин (при условие, че обикновено го прави за 9-10 мин) започна да си яде ръцете, да отваря уста, все едно, че не е близвала мляко от няколко часа. Най-накрая към 23 ч. реших, че не може да изчака още час и й дадох суче. След 5 мин Димана заспа непробудно и аз реших да не се изцеждам, защото ще се събуди по-късно. Но детенцето си спа сладко (мама също) и пропуснах изцеждането. В 6 сутринта се събуждам и цялата ми нощница от дясната страна мокра, гърдата ми твърда като баскетболна топка и почти толкова голяма. Димана иска да суче, но то засмукване няма-гърда камък, няма откъде да подхване. След като миличкото се мъчи неистово десетина минути, реших да се изцедя и да й дам от шише. Няма да ви описвам как ме болеше гърдата. Е, сега се дръжте, като ви кажа колко изцедих . .  240мл #Crazy #Crazy #Crazy Е, това вече си е за рекордите. Шишето на Авент още малко и щеше да ми е малко. Направо ми паднаха очите. Естествено Димана вече беше заспала и пропусна храненето.

Елиона,аз 4ак сега от постинга на дидика виждам 4е си  имала въпрос към мен ooooh!
Нашата педиатърка е в Бели Брези.Тя си е сама на 4астен кабинет.Казва се Йорданова.А ти къде живееше newsm78 КОгато търсих педиатър имах доста препоръки от най-разли4ни то4ки на София.МОже пък да ти намерим някой свестен,който да ти е и удобен.
Аз съм в Гевгелийски, до кино Арена- района на Света Троица, Западен парк.

# 246
Е, сега се дръжте, като ви кажа колко изцедих . .  240мл #Crazy #Crazy #Crazy Е, това вече си е за рекордите.

Еха... аз с 300 зора изцеждам 130мл и то през хранене...завиждам ти Simple Smile Най - благородно разбира се.
И на нас вчера ни падна пъпчето... Днес привечер ще ходим да видим дали ще го лепим дали не..За хвърлянето не съм мислила. Моето семейство е тясно свързано с театъра и бих искала и Дари да бъде, но татко ни иска нещо "по така" , я програмистка като него  (Ужас!), я спортистка (Двоен Ужас! Simple Smile ) та още го мислим Simple Smile

Сега ще измия  шишетата и ще се отдам на следобеден сън.
Поздрави от нас с Дари Simple Smile

# 247
  • Sofia
Е, сега се дръжте, като ви кажа колко изцедих . .  240мл #Crazy #Crazy #Crazy Е, това вече си е за рекордите.

Еха... аз с 300 зора изцеждам 130мл и то през хранене...завиждам ти Simple Smile Най - благородно разбира се.
То това количество си беше изключение, но все пак се успокоих, че имам достатъчно кърма.
Пу-пу да не ми е уроки!

# 248
Здравейте, изпратих двете Маргаритки - баба и внучка, на разходка и се застопорявам пред компютъра. Да ви кажа за пъпчето на Маги. Баща й беше решил да се развива детето в областта на медицината. И отидохме и хвърлихме пъпчето в стоматологичния факултет. Сега ще чакаме като порастне да видим какво ще стане.
Да ви се оплача - тази вечер сме на едно събиране, и тъй като ще бъде доста официално, не мога да се пусна по дънки и тениска. Проблема е, че съм изпаднала в ужас какво да си облека. Каквото и да сложа ще се вижда гадния корем, не че е фрапиращо голям, но все пак си го има. Гадория, ще му мисля после.
Хайде много целувки за вас и бебчетата. До писане.

# 249
ДНЕС СТЕФАН СТАВА НА 1 МЕСЕЦ!

Честито и на нашите връстници Полина на zkazlarova и на Стивън на Alexsb! cheers

# 250
Kabiv да ти еживо и здраво момченцето и да ви носи много радост  bouquet, разказа за твоето раждане много ми напомня моето , което беше също толкова изтощително, само дето аз немога да се похваля с добър лекарски екип, но щастието от появата на малкото човече, те кара да забравиш болката и лошото. Grinning
blueeye® благодаря за хубавата статия, от другите мнения останах с впечатлението , че погачата може да бъде на следващия ден, което би било много добре, защото при нас се пада събота, а през седмицата никой неможе да дойде.

# 251
Здравейте момичета, не съм чела постингите!
Влизам само да споделя тревогата си! Моята Сияна, от два - три дена, яде по малко и заспива бързо на гърдата, ходихме на второ пробно кърмене и педито каза, че нищо не е наддала! Притеснихме се много, назначиха ни кръвни изследвания, /боцкаха бебката по пръстчето/ и се оказа, че имаме висок БИЛИРУБИН! Т. е тежка форма на жълтеница, която аз предавам чрез ензими от кърмата! Наложи се три дни да се изцеждам и да преварявам кърмата 15 мин преди всяко хранене! В четвъртък пак ще ходим да ни боцкат! Притеснявам се дали с това изцеждане няма да ми спре кърмата /сега изцеждам към 80-100 мл/ на хранене, ама Сияна поема около 70-80 мл. Някой имал ли е подобен проблем със жълтеницата?

# 252
Днес ходихме на първата си консултация и няма да повярвате колко сме пораснали  newsm44! Стефчо тежи 5,100 /+1,100/ и е висок 57,5 /+7,5 см/ само на кърма за 1 месец  smile3556! Радостно учудена съм на бързината, с която расте.
Иначе педито ни предписа Vigantol /вит.Д/ и ако стане нужда Саб Симпекс и един спрей с физиологичен разтвор за нослето - Sterimar, който е много удобен и върши работа. Каза ни още да слагаме бебо по корем преди къпане, да правим масажче и да не бързаме със захранването. След 8 дена ни вика за ваксината против хепатит, която щяла да боли и като чета как се чувства Дари на velmar много се притеснявам. ДАРИ ОПРАВЯЙ СЕ БЪРЗО!

blueeye® мерси за статията за питката, едва сега разбрах каква е идеята на женското парти.

tintin за напуканата кожа на бебчо пробвай преварен зехтин, при нас подейства много бързо.

Eliona, аз също имам проблем с твърдите и болезнени гърди /особено едната/ и затова изцеждам малко кърма, около 30-60 мл преди кърмене и бебчо няма проблем със засмукването. А пък и мен не ме боли чак толкова.

Emelle нали щеше да записваш педиатър в МЦ Медик? Ние толкова се надявахме да те засечем там! А пък и чух добри думи за тази д-рка с френската фамилия и мислех да те питам как е, евентуално и ние да се преместим ако нещата не потръгнат с нашата.

Някой да е чувал нещо за Alexsb? Последно имаше проблеми с операцията и се тревожа как е.

Това е момичета, времето ми изтече и ви желая спокойни бебета. Чао до скив, а на  didika желая весело събиране и да баде най-хубавата мама там.

# 253
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА  Ани-Анисвет !!! МНОГО ЗДРАВЕ И ЛЮБОВ. БЪРЗО ДА СЕ ОПРАВЯ СЛАДУРАНАТА ТИ И ДА ЕДНО ЗДРАВИЧКО И ЩАСТЛИВО ДЕТЕНЦЕ!!!  bouquet
Благодаря Ralka Balka.

# 254
здр, мамчета!
нашето момче все едно знае, че днес има юбилей и така спокойно си спинкаше цял следобед, че успях да си подготвя почти всичко за гостите!
да са живи и здрави и другите ни връстници и много да рдват мама и тати!
наистина имах проблем с операцията-разтегнах някакав шев, з/о се разтегнах да простирам на тела на 20тиа ден и си изпитах почти същите болки като след секциото, но слава богу вече се чуствам идеално! само дето не се правя на много оправна и си натискам парцалите, з/о това чудо наистина заздравявало бавно!
а иначе не пиша често, з/о сме по цял ден на разходка и като се върна тепърва почвам да си върша нещата! стиви не иска да стои в къщи, плаче неистово и щом усети че го слагам в количката и се почва блаженството! а тераса нямаме, з/о знам че с количката на терасата си било абсолютен трик!
ние сме на консултация в четвъртак и ще видим колко сме пораснали та да се отчетем!
една от вас питаше за дактарина. една мама ми каза че го слагала на бибата и така го давала на бебчо в устичката!!
аз не съм свалила и 2-3кг и много се отчайвам вече! още си ходя с дрехите за бременни, но пък поне сме изцяло на кърма за сега и това ме успокоява!
много целувчици на всички сладури и сладурани! и на оправните и любящи мами и татковци!
до писане

Общи условия

Активация на акаунт