Ето ни отново тук, всички АВГУСТовски мамчета накуп

• 11 568
  • 305
  •   2
Отговори
# 255
Здравейте, и ние днес ходихме на консултация, пораснали сме с 1.100 кг и  7см.Аз също се удудих,защото мислех че е невъзможно да пораснем с 7см., но реших че са сгрешили в родилния дом. Сложиха ни и ваксина. Започваме масажите вечер след баня, а сутрин между храненията малко гимнастика.
Velmar, Дария е кисела не заради ваксината, просто има дни в който на бебоците нещо им е накриво. Не се притеснявай и ние вчера целия ден бяхме много кисели, почти не е спал.
Нашата докторка също каза да не бързаме със сокчетата.
И ние си поръчахме ваксината Пентаксим, но педиатърката ще ни е достави.

# 256
Здравей Ани-Анисвет. Във връзка с твоите проблеми искам да ти кажа че гурелите можеш да обтриваш с физиологичен разтвор от вън на вътре или да капеш по малко кърма. Но ако има запушен слъзен канал тогава трябва масаж и капки предписани от лекар.Гърдичките и нищо да не правиш ще се оправят. Аз отглеждам второ момиче.
А жълтеницата е една дълга тема. На няколко мои приятелки им се случи такова нещо и единственото спасение е в стерилизация на кърмата докато премине жълтеницата /поне три-четири дни/ И щом храната й стига споко ще се оправи. Сигурно си чела че по време на жълтеница бебетат стават лениви и сънливи. Аз прекарах тежка и дълга жълтеница и с двете ми дъщери /причината е в кръвните групи нула и а/ трябва да си по-настоятелна в храненето и аз специално трябваше да давам вместо вода глюкоза. Горе главата всичко е нормално.
Толкова стига. а: Честит рожден ден     bouquet

# 257
Ани-Анисвет не се отчайвай  ние също с първият ми син карахме продължителна жълтеница, около месец, както са ти писали ние сме кръвна група А -, това беше преди доста време и не са ни карали да преваряваме кърмата, може би това е решение, аз давах глюкоза тя подсилва, защото той спеше непрекъснато и не бяхме му чули гласа и също ядеше по малко. Аз като всяка майка и особено при първо дете много се притеснявах с това наддаване, а лекарката постоянно ми викаше, колко е слаб......а сега, голямо момче пак си е слабичък, но това да му е проблема! Стискаме палци бързо да отшуми и ти да си спокойна Praynig, защото кърмата много се влияе от това, от личен опит!

# 258
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА Стефан НА Ralka Balka, Полина на zkazlarova и на Стивън на аlexsb!
Emelle нали щеше да записваш педиатър в МЦ Медик? Ние толкова се надявахме да те засечем там! А пък и чух добри думи за тази д-рка с френската фамилия и мислех да те питам как е, евентуално и ние да се преместим ако нещата не потръгнат с нашата.
Ами аз и звънях някоко пъти, но или вдигаше сина й или й беше изключен телефона. Такъв рев му ударих тогава. Обадих се на моята позната дето ми я препоръча и тя й звъннала, но пак вдигнал сина й. Накрая и теглихме една дълга тънка  #Cussing out и се записах при сегашната и не съжалявам, защото мога да й звънна когато си искам, пък и не само това.

# 259
  • Бургас
Здравейте, момичета! Отдавна ви чета, но все не мога да насмогна да ви прочета Crazy и да се включа в темата. Накрая се отказах. Tired Аз съм от майките, които очакваха бебе през август, но Божидара се роди през юли.  Роди се 3.150, 51 см, но за нея ще ви напиша по-късно.
Сега искам да ви пратя един линк по тема, която засяга всички нас и нашите деца: Промените в закона за осигуряването - дискриминация?

Призовавам се да се включите, защото дискусията по темата затихва и шансовете ни за успех намаляват.

# 260
Честито на вс., който празнуват днес  bouquet
Днес бяхме на консултация и док. е мн. доволена от нас. Станали сме 4,500, като ни изписаха 2900, а сме дълги+5см, вече 53см.И на нас ни изписаха капчици вит.Д и ни показаха как да се масажираме.[/i][/color]

# 261
Моми4ета,помагайте.....Нещо й става на ДАрия.До преди 1-2 седмици ядеше на 4 часа( много рядко на 3,5),после си й стана графика на 3 часа.От няколко дни оба4е ме побърква.Особено ве4ер.Запо4ва едно неистово пищене #CrazyЕй-така - от раз.И нищо не помага.Яла е преди  час и половина или два.Невъзможно е да е гладна според мен.Оставям я да су4е докато се откаже сама.НО - като запо4не да реве така и ве4е не издържаме.Виках си - 20 мин. по-рано - не е фатално,после станаха 30 ,40 и така....завъртяхме се в един омагьосан кръг ooooh! от който изход не виждам.И се караме с мъжа ми защото   и той не издържа на тези й вопли и ме кара да й давам да яде.ПОне да се успокояла.ТО това е най-лесното и за мен,но ме е страх да не й се натовари стомах4ето ,плюс това сме и в период на колики ooooh!Като я сложа на гърда дръпва си няколко пъти за успокоение и задремва.Явно не е гладна.Кажете ми - какво й е и какво да правя.Ще полудея ве4е #Crazy

# 262
Velmar, и Ерик понякога прави същия номер. Ние се придържаме горе долу на тричасов режим. Ако се разпищи доста преди времето на хранене го гушкам и му давам биберона, обикновено като го засмуче и се успокоява, задрямва и дори заспива. От няколко дена започна да става общителен и обича да му говоря, смее ми се на глупостите и дори издава някакви одобрителни възгласи... Но гърдата е последното оръжие в борбата с плача при нас,  и аз съм човек все  пак, а не биберон  Confused

На мен ми остават ми да сваля цели 7-8 килограма, а досега неусетно се отървах от 11. За ваксините още се чудя дали да си купя комбинирана за менингит и дифтерит или да ни бият безплатната... Ще му мисля още.

Качваме сериозно - за първия месец с 1.400 и 8 см, само на кърма сме и май така ще я караме и занапред, докъдето стигне. Сокчета няма да давам, мисля да започна захранването с оризова каша някъде след 4-5 месец.

# 263
Честит Рожден Ден на Анисвет!Много здраве, щастие и късмет.
Честити месечинки на Стивън на Alexsb, Полина на zkazlarova и Стефан на Ralka Balka. Да растат здравички и засмени.
Velmar, моя Ники обикновено се дере така през деня. Ако наближава времето да го храня го успокоявам с кърмене, но ако е проплакал малко след като съм го накърмила го успокоявам или като го слагам по корем върху моя корем, или по корем на коленете ми, или пък му пускам сешоара. Сешоара го използвам най-често, защото така не се налага да размествам заспалото ми синче за да го оставя в креватчето. Но и трите укротителни мерки действат при мен Peace
Eliona, голяма продукция бе ooooh! Мен пък ме удивлява факта, че от едната - по-едрата ми гърда произвеждам около 2/3 от това, което излиза от другата ми гърда. И така си ги наричам аз - "дашната" и "недашната" гърда Joy От време на време като се понапълнят повечко ме и втриса.
Не съм имала възможност да чета назад и не знам дали сте коментирали това, но ще си питам. Някоя имала ли е проблем с често хълцане на бебчето ?

# 264
velmar защо не пробваш да даваш водичка като проплаче. Може да я залъже за известно време.
Kabivбебчо хълца след като се нахрани, предполагам, но спокойно нормално е.
Ние преди малко се прибрахме, никой не ми забеляза корема, доволна съм.
Хайде лека нощ и спокойни сънища. Всички бебоци да спинкат кротко и да не ги мъчат гадните колики.

# 265
  • Sofia
Не съм имала възможност да чета назад и не знам дали сте коментирали това, но ще си питам. Някоя имала ли е проблем с често хълцане на бебчето ?
Димана също много хълца и обикновено след хранене - с нищо не мога ди й помогна, простоя я гушкам и изчаквам да престане.

# 266
Здравейте и от нас Мами и Бебчовци!

Да ви почерпя виртуално на патерици   party023  cook newsm38 beer beer3 beer2 cheers Drunk за нашата първа месечинка, която беше на 10-ти.
Честито на всички празнуващи бебчета!!!

Не ни остава много време за писане, а само от тук и там да попрочетем нещичко!!!
Това което знам за коликите (неистовото пищене) е че коремчетата ги болят по един и същи начин и когато са гладни. Затова когато ги мъчат коликите е възможно да търсят цицата, но не е препоръчително за да не се прехранят и така още повече, най-вероятно, ги болят коремчетата. И така навлизаме в един омагъосън кръг.

Velmar, моя Ники обикновено се дере така през деня. Ако наближава времето да го храня го успокоявам с кърмене, но ако е проплакал малко след като съм го накърмила го успокоявам или като го слагам по корем върху моя корем, или по корем на коленете ми, или пък му пускам сешоара. Сешоара го използвам най-често, защото така не се налага да размествам заспалото ми синче за да го оставя в креватчето. Но и трите укротителни мерки действат при мен Peace
Eliona, голяма продукция бе ooooh! Мен пък ме удивлява факта, че от едната - по-едрата ми гърда произвеждам около 2/3 от това, което излиза от другата ми гърда. И така си ги наричам аз - "дашната" и "недашната" гърда Joy От време на време като се понапълнят повечко ме и втриса.

Така че посочените мерки от Kabiv и при мене действат - е още не съм пробвала със сешоара.
За хълцането четох по дебелите книги, че ако помогнем на детето да се уригне, най-вероятно ще му мине.  И при нас е след хранене. Някъде из форумите, а и моята свеки казва, че му е студено на бебчо и затова хълца. Абе и на бебчетата не им е лесно. Храносмилателната и нервна система немогат още да се пригодят към големия свят.

А за жълтеничката и ние бяхме на глюкоза 10% и веднага с това дойдоха и коликите. Sad Sad Sad

Май стана много!!! Айде лека вечер и от нас!! И дано да преминават по-бързо тези колики!!!

# 267
Добро утро мами и бебоци,
4uu  4uu ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА  Ивайло на мама Vesika И   Калоян на мама rai4ka!!! ДА СА ЖИВИ, ЗДРАВИ И МНОГО  ЩАСТЛИВИ! 4uu 4uu
Аз вече съм будна и много бясна. Да ви се оплача от нашия тати. (тва мило обръщение сега не е много за него, ама) Та другото бебе вкъщи, снощи вечеряло и не си вдигнало масата, къпахме беба и ваничката още седи в средата на хола, кофата за боклук прелива... Снощи си легнах някъде към 11, умряла за сън и му казах да оправи , той седейки на компа само вика "Аха" и дори не вдига поглед. Ставам да храня беборана в 2 виждам, че нищо не е оправил... написах му списък и го оставих в/у лаптопа та като стане да види: нейсе!!! Станал , видял си неговия форум, написал 2-3 мнения и тръгнал на работа, а списъка седи на милиметри от лаптопа, ама с написаното надолу.  В 9 беба се разрева , ставам и какво да видя: къщата кочина. Обадх му се и му вдигнах луд скандал и довечера няма да му говоря  и ще е така докато не ми се извини подобаващо. Аз не съм за всичко, не мога с едната ръка да дондуркам Дари а с другата да му чистя!!! Как ли се справят самотните майки?

Хайде оплаках се, сега май ми олекна.

Някакви идеи за заглавие на нова темичка, тази вече ни е на 14та страница  Simple Smile

Пожелавам ви прекрасен и стремителен ден, днес!
(Да живей , живей Миглена Ангелова)

# 268
Здравейте и от мен днес!

Вчера тъкмо седна да напиша нещо и Тони се размрънква. Ние се кърмим на поискване и все още нямаме установен режим. Горе-долу през 2-3 ч. , но има моменти когато ми е почти непрекъснато на гърдите. Миналата вечер горкия почти не спа , а и ние покрай него. Така се свиваше и напъваше милото, а само попръцкваше без да може да се изака. Добре че вчера си освободи коремчето и снощи спа спокойно. Казаха ми да ям круши за да не се запичал. Дано да подействат.
Относно килограмите аз съм свалила само 4 от както съм родила, но не смятам от сега да почвам диета. СЕга трябва да ядем почесто за да имаме кърма и се надявам да мога да кърмя колкото е възможно по-дълго. Купих си само колан за стягане на корема,че много висеше и стана мек като тесто. Mr. Green Сега като че ли малко се е прибрал и не виси така както беше в началото. На изписването все едно бях още бременна.

Честито на всички бебчовци които тези дни са празнували своята месечинка!  bouquet Да са много здрави и щастливи и да нямат гадни колики!

newsm59 на Ани-Анисвет на патерица! Много здраве и любов! newsm51

Спирам че пак се обаждаме.
Лек ден на всички !

# 269
   Честито Калоян и Ивайло !!!! Misc Baby Bottle newsm32
    И аз едвам смогвам да се  организирам. Непрекъснато ми се спи, очите ми са станали като на заварчик. А днес трябва и да готвя нещо. Сега с едната ръка го държа, а сдругата пиша, а прането още не е простряно. Не знам вие как смогвате и да чистите и да готвите и да ходите и на разходки без помощ. Моля дайте ми съвет, имам чуство че аз съм най-тутавия човек.
  Обърквация, не се ядосвай, защото на мен от ядове ми се поду гърдата и ми изписаха антибиотик и хапчета заспиране на кърмата и сега сме само на Нутрилон. Някоя мама дава ли такова мляко и знае ли нещо повече за него ?
   Искам да питам вие кога и как ще спирате нощното хранене?

Общи условия

Активация на акаунт