Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 39 885
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Благодаря на всички, включили се с коментар по питането ми 🤗

# 106
  • София
Благодаря. Принципно ни интересува 1 клас, но почвам да се чудя дали за 1 клас ще имат свободни места. Дъщеря ми сега е на 5. Ако шансовете за 1 клас са малко, мъжът ми иска да я пробваме за ПУК (не знам дали обясних разбираемо).
Със сигурност шансовете за ПУК са по-големи - след 3-та група се освобождават места от детската градина, защото има дечица, които се насочват към ПУК в други училища. Ако кандидатствате директно за 1-ви клас пак не е невъзможно, но е въпрос на късмет дали изобщо ще има деца, отказали се след ПУК, чието място да заемете.

# 107
  • София
Благодаря за информацията.

# 108
Здравейте,

имам малко тъпо питане. Ако искам да пусна детето в ПУК в ЧУ и ако случайно го приемат, но след това реша да отиде в държавно училище в 1 клас, този ПУК дали ще се признае от МОН за редовна подготвителна група (все едно е бил в общинска ДГ)?

Надявам се въпросът ми да не е много объркан. Благодаря предварително за отговорите.

# 109
  • София
Разбира се, че се признава - стига училището да е лицензирано.

# 110
Не само ПУК, а и всеки завършен клас в ЧУ е абсолютно равностоен юридически на завършен клас в ДУ, собствеността няма никакво значение, важното е училището да е лицензирано от МОН.

# 111
Много благодаря, исках да съм сигурна и да предвидя всички варианти и последствия.

# 112
  • Sofia
Здравейте, към родителите, чиито деца са в СС. Имате ли информация за откриването на учебната година. Дъщеря ми е от новоприетите в 4 клас( след изпити през май) и нямам идея как се случват нещата. Предполагам,че заради коронавируса, откриване и тн ще прротекат по различен начин. ( ако изобщо  има).Също така и за евентуални род срещи- в държавното училище, в което бяхме, срещи се правеха към октомври. Как се процедира в СС? Благодаря много!

# 113
  • София
Още няма информация за началото на учебната година. Досега винаги е имало тържествено откриване на 15-ти, около 10-10:30 часа в двора на училището, но се получава голямо струпване и тази година едва ли ще е така. Предполагам, че ще има откриване само за 1-ви клас /евентуално и ПУК/, както е според указанията на МОН, а другите ще влизат направо в стаите, вероятно поетапно.
Родтелските срещи обикновено са през първата половина на ноември. Ще получите съобщение в ел. дневник.

# 114
От "Питагор" вчера изпратиха списък с необходимите пособия и информация за РС, днес в кратък и стегнат файл информация за откриване, преподаватели, организация на учебното време и мерки.
Ще имат тържествено откриване  от 9 часа - учениците от ПУК и 1. клас с 1 родител, останалите - без. След това ще имат час на класа.

На пръв поглед мерките ми се струват разумни, единствено ще падне едно търсене на маски за междучасията, защото са задължителни в общите закрити части, а в класната стая - не.

# 115
Някой някъде из темите беше писал за шити маски с връзка за врата. За дребосъците звучи като най-добър вариант.

# 116
  • София
Аз купих такава маска. Удобна е, защото е извита и дори да се подмята по чина винаги е
с външната страна към повърхностите. Освен това се вижда лицето и не се допира до устата и носа.

# 117
  • София
Би ли споделила откъде взе маската? Струва ми се много добър вариант.

# 118
Това чудо е безполезно.

# 119
  • в страната на чудесата
Това чудо е безполезно.
И аз така мисля Simple Smile
Но са мнооого разпространени... за отбиване на номер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт