Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 39 906
  • 777
  •   1
Отговори
# 135
Мецане, откъде ги купуваш?
Нито една такава маска не се пере, не се пръска със спирт, защото се нарушава покритието. Оставя се в торбичка на слънце. Може да се купят 3-4 и да се сменят.

# 136
https://apteka.framar.bg/30087604/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82 … %D0%B5%D1%80-l-xl

Долу в описанието:
Машинно пране: до 10 пъти

Нито една такава маска не се пере, не се пръска със спирт, защото се нарушава покритието. Оставя се в торбичка на слънце. Може да се купят 3-4 и да се сменят.

# 137
Ми от аптеките ги купувам, откъде - и са по 6, 6 и нещо кинта. Но мисля, че са по-добри от тези, за които Лексче е дала линк.
Но детето не би стояло с маска повече от 5 минути, каквато ще да е. Мангъров правилно каза, че който мисли, че децата могат да стоят с маски, никога не е работил с деца.

# 138
  • София
Ми от аптеките ги купувам, откъде - и са по 6, 6 и нещо кинта. Но мисля, че са по-добри от тези, за които Лексче е дала линк.
Но детето не би стояло с маска повече от 5 минути, каквато ще да е. Мангъров правилно каза, че който мисли, че децата могат да стоят с маски, никога не е работил с деца.

Абсолютно си прав. Дискусията премина в това, коя маска е качествена, коя предпазва и т.н. А всъщност трябва да бъде в насоката - коя маска децата ще слагат най-много и с най-малко замърсяване на дихателните пътища. И затова взех пластмасовата маска. Вчера поръчах и друга, по-затворена отстрани. Тя и тази,
на която сложих снимка на детското личице покрива повече.
Втриса ме само като си представя независимо каква текстилна маска /с клапа, без клапа и т.н/ как се подхвърля, пада на земята и после се вдига и слага на лицето, слага се по-джобовете, на чина, разбира се не се покрива носа, защото пречи и т.н. Недай си боже да има някой друг със същата... Трябва да се надписват непременно.

# 139
Хубаво е, че поне пускате маските с мацките😀

# 140
От опит - първият вариант, за които говорихме белите ми звучат по-качествени, за себе си съм се спряла на тях. Имах една от черните, които се перат.
Единствените, с които синът ми няма проблем  са шити с картинка на една любима негова игра
Brawl stars  Joy , мисля синът на Мецан рисуваше героите. Сега съм му поръчала с връзка за врата. Носи си ги изпълнително, въпреки, че е бунтар, стриктно носи маската и пръска ръцете с дезинфектант,но децата са различни!

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 15:36 от lexche

# 141
Лексче, имам предвид маските от първия тип, който Мецан е показал, а не текстилните.

# 142
  • София
Не знам, и мен ме притеснява качеството на носене на маските от децата (особено малките) без надзор от възрастен. Моите си носят и не се оплакват, но досега никога не се е налагало за дълго време. Максимум час, час и половина ако сме на лекар, например. Не знам как ще стане с постоянно махане и слагане за междучасията. Подозирам, че и да пратя десетина маски за смяна през деня, пак няма да се сетят да си ги сменят в суматохата, а ще си грабнат старата. Joy  Вчера видях едно 7-8 годишно, което си влачеше маската по пода в магазина зад гърба на майка си. И просто си представих как ще е в училище Joy Може би платнени на врата е подходящ вариант, не знам...

# 143
  • София
И аз мисля, че много ще ги влачат по земята, ще ги губят, ще ги пипат с мръсни ръце, ще си ги заменят и др. подобни. Ние не ползваме бус и съответно изискването за буса не ме касае, но маските в междучасията ме касаят. Направо се чудя как да им ги закрепям за дрехата - особено на ПУКчето. Имаше навремето едни клипсчета за биберони Satisfied Освен на всяка маска да пришия такова клипсче - от една страна синджирчето, хванато за маската, а от другата да се защипва за дрехата Laughing.

Скрит текст:
само като майтап

# 144

Единствените, с които синът ми няма проблем  са шити с картинка на една любима негова игра
Brawl stars  Joy , мисля синът на Мецан рисуваше героите.

Къде, къде са тези маски, откъде се купуват? Детето всяка свободна минута щрака на телефона тази игра. Ако има маски с Броу Старс, сигурен съм, че ще носи. Никога не съм виждал такива. Много те моля, кажи откъде ги вземаш!

# 145
Всички фирми, които щамповат тениски, сега са почнали и маски. Пращате снимка на фортнайт, броул старс, етс. и готово 😉

# 146
Stuck Out Tongue Winking Eye

https://m.bazar.bg/obiava-29916795/detska-maska-brawl-stars

https://tshirtland.net/product/151276/maska-za-mnogokratna-upotr … -brawl-stars.html

Brawl stars  Joy , мисля синът на Мецан рисуваше героите.

Къде, къде са тези маски, откъде се купуват? Детето всяка свободна минута щрака на телефона тази игра. Ако има маски с Броу Старс, сигурен съм, че ще носи. Никога не съм виждал такива. Много те моля, кажи откъде ги вземаш!

# 147
Благодаря, Лексче, значи такава била работата, от сайт. Сигурно съм параноик, но не бих купил маски от сайт, то в базар.бг си и пише, че са без сертификат. Дори от известните вериги като Била и Фантастико не купувам. Само от аптеките.

# 148
Има логика... Аз съм закупила от модела с джоб за филтър. Филтрите се продават в аптеките, но наистина, маските са без сертификат и не се знае до каква степен предпазват.
Благодаря Мецане, ще помислим за друг вариант.

Благодаря, Лексче, значи такава била работата, от сайт. Сигурно съм параноик, но не бих купил маски от сайт, то в базар.бг си и пише, че са без сертификат. Дори от известните вериги като Била и Фантастико не купувам. Само от аптеките.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 20:58 от lexche

# 149
  • София
Здравейте, не мога да си намеря предишното питане. Може ли някой да ми съдейства с информация от МОН за получаване на стипендия в честно училище за отличен успех !
Става въпрос за завършен 7 клас с отличен успех и дали се полага стипендия за такова дете.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 13:45 от ketito

Общи условия

Активация на акаунт