Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 39 911
  • 777
  •   1
Отговори
# 150
  • в страната на чудесата
Здравейте, не мига да си намеря предишното питане. Може ли някой да ми съдейства с информация от МОН за получаване на стипендия в честно училище за отличен успех .
Става въпрос за завършен 7 клас с отличен успех и дали се полага стипендия за такова дете.
МОН ли да му я даде?
имаше май някакви проблеми с това, че е в частно. Ама защо не попитате Дидева, тя със сигурност ще знае.

# 151
# 152
  • софия
Дали, каква и в какъв размер стипендия се полага на дете в 8-ми клас е описано в правилника на съответното училище.

# 153
  • София
Здравейте, не мига да си намеря предишното питане. Може ли някой да ми съдейства с информация от МОН за получаване на стипендия в честно училище за отличен успех .
Става въпрос за завършен 7 клас с отличен успех и дали се полага стипендия за такова дете.

Стипендия за отличен успех се полага и на децата от ЧУ след завършване на основно образование, т.е. от 8-ми клас. Как ще се разпределят отпуснатите средства решава самото училище. Специално за 8-ми клас, стипендия може да се отпуска или на база успеха от 7-ми клас, или на база резултатите от НВО - по решение на училището.
Постановлението вече са Ви го цитирали, тук е с последните му изменения: https://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2137179215

# 154
  • София
Благодаря за съдействието момичета, страхотни сте ! Kissing Heart

# 155
  • Sofia
Здравейте! Детето ми е ново в СС и искам да споделите до колко часа продължават заниманията в 4 клас. Може и тязи година да има промяна, заради вируса, но все пак ще ми е полезно, тъй като искам да съвместявам и със спорт, който тя посещава вечер. Благодаря!

# 156
  • София
В 16:40 приключва последният час обичайно.

# 157
  • в страната на чудесата
Успех на всички деца, да са здрави и да имат пълноценна и щастлива учебна година, пълна с хубави емоции!

# 158
  • София
Благодаря, Лейка Simple Smile
Успех на всички и от мен! Да са много щастливи, здрави и успешни децата!

# 159
  • София
Честит първи учебен ден за тази година, а на някои и изобщо! Да са ни живи и здрави децата, здрави, здрави, здрави (подчетавам го Stuck Out Tongue ) и да си пожелаем една успешна присъствена (това подчертавам дебело) година.

# 160
София е много готина с деца, чуват се гласчета, щъкат насам натам.

# 161
  • в страната на чудесата
София е много готина с деца, чуват се гласчета, щъкат насам натам.
Това си мислех днес, колко тъжен стана градът пролетта. Днес тумбите ми напълниха душата...
Допълвам се, първата среща на децата беше чудесна. Училището с мерки, бих казала по-добри от тези в поликлиниките Simple Smile Надявам се да си учат спокойно и деца и учители.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 19:19 от Leika_moja

# 162
  • София
В нашето училище днес ходиха само първолачетата. Ние си направихме извънучилищна организация с класа на парк и пица, децата побесняха с ролери и тротинетки, родителите се видяхме. Добре беше, но неочаквано за мен самата суетата около тържествения ден леко ми липсваше. Утре направо на училище - с "ковид комплект", както казаха децата Grinning Кутийка за маските, която ще стои на бюрото, за да си ги прибират като влязат в час и дезинфектант.

# 163
След като вече мина една седмица от учебната година и законът за електронно обучение е обнародван, споделете във вашите частни училища предвиждат ли някакво подпомагане под формата на изпращане на инфо за взетия материал, домашните, камери в час и др. на ученици, които по някаква причина избират електронно обучение от разстояние?

# 164
  • в страната на чудесата
Оооо Дъждец, може ли линк към закона?

Общи условия

Активация на акаунт