Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 39 915
  • 777
  •   1
Отговори
# 165
# 166
  • София
Ние имаме имейл, че приемат заявления, но тъй като моите са присъствено не съм се интересувала подробно каква ще е организацията. Камери в класните стаи имат май. Мен ме интересува и въпросът дали ще организират нещо допълнително за тези, които ще си остават вкъщи профилактично за леки симптоми, че тази година ще се налага сигурно по-често.

# 167
Ние имаме мейл от ръководството, съдържащ указания, формуляри. Моето е присъствено, та не съм се задълбочавала особено засега. Видях, че има две опции - при наличие на хронични заболявания (респ. член семейство) и просто ако искаш детето ти да е ДО....

# 168
  • София
При нас все още няма нищо изпратено по повод това, но ме подсещаш да повдигна въпроса да може болни деца /от каквото и да е било, вкл. леки вируси, заради които остават вкъщи/ да могат да участват онлайн в стандартните занятия, ако искат и ако състоянието им го позволява. Тоест не само когато има грипни/ковидни ваканции всички да са онлайн, ами и при 1-2 деца, останали вкъщи, пак да има предаване на урока и онлайн. Сигурно ще има технически въпроси и намествания, но едва ли ще е невъзможно.

# 169
  • София
И за нас е същото, като при Олив. Ще взема и аз да попитам какво правим и дали е възможно да бъде осъществено. Благодаря

# 170
  • София
В ПЧМГ има монтирани камери за предаване на урока онлайн, когато има отсъстващи.

# 171
# 172
Момичета, с оглед на несигурната обстановка, каква е ситуацията с таксите, ако продължим в дистанционна форма на обучение ? Във вашите училища има ли промяна в договорите - ако да - каква ?

# 173
  • Countryside
При нас промяна в таксата няма, отпаднаха някои извънкласни дейности, но те така или иначе се плащаха допълнително. Според мен пари ще връщат накрая на учебната година и то ако се наложи, защото не се знае от кога ще стартира ДО, нито колко време ще продължи. Надявам се, все пак да има компенасация, т.е. да върнат някаква част от таксите и разбира се от неизползваната такса за храна. Или пък ще компенсират за следващата година, ще видим.

# 174
За ОТ мога да кажа, че ни върнаха парите за храна за месеците на ДО. Имахме опция да ги получим в кеш или да се приспаднат от таксата за следващата година. Лично аз съм доволна от тази корекция. Предполага, ако пак се стигне до ДО, отново ще се приспада храната.

# 175
При нас намали на таксата и ни върнаха надвнесените пари.
Още първият ден всички деца бяха тествани за Ковид, няколко дни преди това и всички учители. Няма болни, надявам се да не минат на дистанционна форма.

# 176
  • София
Доволни ли сте от новото училище?

# 177
Той е доволен, а на мен ми харесва, че имат домашни всеки ден и вече няколко теста до сега. Дано да продължат така.

# 178
От това, което се случва до момента почти никой няма да върне пари за обучение според мен. Най-много да върнат за транспорт и храна. Приема се, че дистанционната форма си е обучение и смело напред.

Ей сега се оказа, че даже курсовете (извън училище) на каката директно започват дистанционно, което мен леко ме притеснява, но да видим.

# 179
И аз така мисля, само за храна и транспорт ако върнат, това ще е, но нека не се настройваме по този начин. Много искам да вярвам, че ДО няма да има и че децата ще си изкарат годината присъствено!

Общи условия

Активация на акаунт