Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 39 931
  • 777
  •   1
Отговори
# 180
  • София
С двуседмичната карантина при заразен съученик не ми се вярва да е много присъствено. Няколко съученици по 2 седмици = няколко месеца.

# 181
  • София
Във ФЛ върнаха 30% от таксата за трети триместър, който си беше ДО. Не беше лесно, де, това не беше първата им мисъл, но ги натиснахме и стана. Уточнявам, че таксите не включват храна и транспорт.
Сега започваме с обичайните такси и ясно уточнено, че при ДО трябва незабавно да си оптимизират разходите, ако не искат следващото намаление да е за сметка на заплатите.

# 182
Аз не държа да ми връщат никаква такса, но да направят читаво ДО по желание.

# 183
  • София
Аз не държа да ми връщат никаква такса, но да направят читаво ДО по желание.
Честно казано, и аз съм така. А и да не е по желание, но да е читаво. При нас големи промени не виждам. Пак нищо не се качва онлайн, а уж трябва децата със симптоми да са вкъщи. Реално и това не е така, ако някой не е с температура изобщо не го отразяват дали кашля, киха или друго.
Иначе във ФЛ са с френски мерки. Децата над 11 са с маска и в клас, и в общите помещения. А по-малките пък никъде не са с маска. Всички са в една сграда, в един стол... Да видим какво ще излезе от това.

# 184
Според мен такова нещо като читаво ДО за малките ученици няма. Просто не е подходящо за тях. При нас ДО беше много читаво, имаха по шест онлайн часа всеки ден, връзката беше отлична и преподаването също. В началото на детето му беше интересно, влизаше във всички часове. След около месец започна да пропуска следобедните, в началото на втория месец със зор влизаше в някои от тях, след това категорично отказа. В края на ДО беше проблем да го накараш да влезе и в сутрешните. Последните две седмици бяха истинско мъчение за всички. При големите ученици може и да не е така, но в началното училище ДО изобщо не е подходяща форма. Хем при нас часовете бяха много добри, доста от тях гледах. Както и да го направят, просто не става.

# 185
  • София
Според мен за малките трябва малко да се намали продължителността на часовете за ДО. То си има наука на каква възраст колко време горе-долу запазват концентрация (при жив контакт). За ДО може би трябва да е поне 5 Мин. по-кратко, защото наистина губят концентрация. За големите е по-подходящо наистина, но ако се наложи трябва да се помисли за оптимизиране със сигурност, особено за най-малките.

# 186
  • в страната на чудесата
Идеално беше Simple Smile. На единия екран върви география (ужасно скучен за моето дете предмет), а на другия шахче. ЕЛО-то му стана толкова високо, че сега не иска да играе (че го мачват с много силни). Резултат - абонамент в уча.се на 10 септ та да се сетим къде беше Африка.
Математика, английски и български без забележка. За сметка на ужасно напрежение и умора на съответните учители. Историята е любов при нас. Природа не разбрах.
И той и ние НЕ предпочитаме ДО.
Макар че нашето беше без забележка от моя страна

# 187
  • София
Дали не се започва, лека-полека:
https://offnews.bg/obshtestvo/distantcionno-obuchenie-v-ngdek-vs … -s-20-736956.html
Чудя се ще помогнат ли тези мерки? Ако да - би могло да се въведат и в другите училища, по-добре 1 ден от 5.

# 188
  • София
Е, ние (АК) нали си казахме Simple Smile. Освен че са един ден от седмицата синхронно дистанционно, са и с маски в час. Няма не искам Simple Smile. Има родители, които се бунтуват, защото МОН не изисквало чак толкова...

# 189
Не го разбирам това ДО само в един ден. И какво като един ден са онлайн? Нали останалите 4 дни са омешани. Така  петъчно  им се ще да им е по- лежерно- по пижами , пред компютъра.... А може би ( макар и да не ми се иска да е така)  усладиха им се  намалените разходи и въртят, сучат и 'се към дистанционно ги влече...

# 190
  • софия
Разходите не намаляват. 5 випуска са в училище. Всеки випуск е ДО различен ден. (АК)

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 17:51 от zvаnchе

# 191
  • В офиса
Не разходите, а броят на хората в училище. Не е идеята в петък да са всички онлайн, а различните класове в различни дни. Така има 20% намаляване на броя на учениците в училище.
За повечето ЧУ е много сложно това. Едно че обикновено имат и транспорт и е адски трудно един бус във всеки ден от седмицата да прескача различни деца по пътя си, защото са ДО. Друго че преподавателите влизат в различни класове и не си представям как се прави схемата ДО да са в един ден само класове, които са при еднакви преподаватели. предполагам че в АК преподавателите си ходят в училище всеки ден и преподават оттам онлайн.

# 192
Разбрах, че в Изи има вече синхронно преподаване на деца, които са вкъщи. Дано някой се включи и да сподели впечатления.

Мисля, че идеята на АК е много добра, но трудно осъществима в училища до 7ми клас.

# 193
Аз веднъж казах на Шарки в темата за АК, че САЩ са най-пострадалата страна от ковид и всъщност значи се справят най-зле, така че няма какво с такъв апломб да ми хвали техните мерки и мерките на АК. Изтрих го, обаче, защото имам страх от Бога, да не стане и тук така и защото никой не е застрахован и защото не бива "да се смеем" на никого, т.е. да не гледаме отвисоко никого и никоя страна, за да не ни се върне и да не ни сполети и нас. Между другото дълбоко съчувствам на всички жертви в САЩ, както и във всички страни, но просто не приемам да вземаме акъл от тези, които се справят най-зле, и такава мярка и аз считам за безсмислена.
Поради въпросният страх от Бога и това си мнение ще изтрия, дано всички сме здрави навсякъде по света, но исках да си кажа, затова ще го оставя може би няколко часа. Искрено моля никой да не ме цитира защото ще го трия, моля ви. Благодаря.

Доп. Е, за да не се накъсва дискусията, май няма да е уместно да го трия. Пък и при 12 лайка, ще бъде тъпо да оставя една точка, и да излезе, че 12 човека са лайкнали точката. Оставям го от уважение към тези, които са ме лайкнали 😃

Последна редакция: нд, 27 сеп 2020, 17:44 от Татко Мецан

# 194
  • София
Разбрах, че в Изи има вече синхронно преподаване на деца, които са вкъщи. Дано някой се включи и да сподели впечатления.
Синхронно преподаване на карантиниран клас или синхронно за отделни деца, останали по желание вкъщи?

Общи условия

Активация на акаунт