Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 39 712
  • 777
  •   2
Отговори
# 570
  • София
Мецане, около 70-80 родителя вечер и сутрин са пред училището. Нямаш достоверна информация и пишеш наизуст. Училището е 33 паралелки под 20 деца. Процентите ти не са верни.

# 571
  • София
Което пак връща темата към нещата, които сме писали и друг път - каква е границата, отвъд която записването в ЧУ е огромна тежест за семейството. Признавам, че няма как да се съглася да караме на пастет, само и само да е ЧУ - щом ще сме на пастет, тогава значи не можем да си позволим.

# 572
  • в страната на чудесата
Добре, защо го правиш наистина не знам. Питагор е до 4 клас. В Пчмг цената е различна. Да смятаме само началния етап или ще сложиш средно аритметично? И как ще сравним качеството - в 4 клас или в 7?
Решил си да се заяждаш, добре.
Какво искаш да кажеш всъщност?

И все пак, СС е с по-високо качество на по-ниска цена.

От коя позиция го казваш?
На мен ми е все тая, щото минах етапа, и не ми предстои избор. Но много искам да разбера какво имаш предвид Simple Smile, и как е подкрепено Simple Smile

# 573
  • Отвъд алеята зад шкафа
Като страничен наблюдател на СС и Питагор ще кажа, че ако детето ми беше в СС, щеше задължително да ползва бус и неслучайно там таксата е обща. Ако беше в Питагор обаче, щях да си го возя дотам и нямаше да плащам такса транспорт. Така че цената осезаемо става различна. А не знам дали в СС вадят таксата за превоз, за който не иска такъв.

Аз не бих живяла на пастет, заради никое ЧУ (тук или по света), без значение образователната степен.  Достатъчно други добри варианти има. Не сме в началото на миналия век, когато достъп до образование са имали само богатите. В крайна сметка, освен Бръшляновата лига, авио инженери и т.н,  има нужда и от земеделци, малък бизнес, търговия...

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 23:39 от gadamer

# 574
Доп. Отговарям на Лейка, твоят пост, Гадамер, се вмъкна докато пишех и през телефона ми е трудно да редактирам, следващото не е към теб и нищо общо няма с твоя пост.

Пчмг не е Питагор. И Питагор не е ПЧМГ. Кой се заяжда, се вижда. Ти и Аш. И какво искате да кажете всъщност?

Аз каквото съм искал да кажа, съм го казал. Че Питагор е по-скъпо. И нищо повече. Дадох цифри, дадох факти и дотам. Квалификациите и заядливия тон са ваше дело. Аз не съм влизал в пререкания и не възнамерявам да влизам.

И! Категорично смятам, че това, кой колко пари има и колко няма, кого 50 евро могат да съборят и кого не, кой как си е направил сметката и кой не си я е направил, е много лош тон. Много лош.

От мен такива изказвания никой никога не е чел и искрено се надявам, че и никой никога няма да прочете.

# 575
Аве, за глупости се джафкате. То някой да не види нещо написано за неговото си даскало и се почва. Всъщност е логично Питагор да имат по-висока такса от СС. Щото е математическо, т.е. специализирано. Дава повече, затова е логично да иска повече.
Ей, от СС, да не писнете сега. Още сте си номер едно😀

# 576
НЕГ, ИГ, СМГ, АЕГ, ФЕГ, 73-то. Верно няма 10 Grinning

Да си задам 'глупавия' въпрос та да насочите енергията си в друга посока..
Винаги съм се чудил защо като се споменават 'ТОП' гимназии никога не
присъстват техникуми(отговор от типа 'толкова ли си глупав, говорим за гимназии, а не за техникуми не приемам, сам си отговорих така' Simple Smile), например, техникума по електроника или ТУЕС.
И двете училища дават една добва техническа подготовка която е трамплин за продължаване на обучението в сферата на точните науки. Вярно е, че не четат и учат същите 'класици' както това се прави в езиковите гимназии, но все пак за мен лично техническите техникуми са на почти на същото ниво както ако не всички то поне повечето от изброените от вас езикови гимназии.

# 577
Пропускаш 22-ро, което е супер желано и още няколко: . П.П. Обикновено в десетката влиза и 35-то, което тази година е на 11-то място.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 02:51 от Анонимен

# 578

Да си задам 'глупавия' въпрос та да насочите енергията си в друга посока..
Винаги съм се чудил защо като се споменават 'ТОП' гимназии никога не
присъстват техникуми(отговор от типа 'толкова ли си глупав, говорим за гимназии, а не за техникуми не приемам, сам си отговорих така' Simple Smile), например, техникума по електроника или ТУЕС.
И двете училища дават една добва техническа подготовка която е трамплин за продължаване на обучението в сферата на точните науки. Вярно е, че не четат и учат същите 'класици' както това се прави в езиковите гимназии, но все пак за мен лично техническите техникуми са на почти на същото ниво както ако не всички то поне повечето от изброените от вас езикови гимназии.
Защото единственото по което могат да се класират гимназиите е бал от НВО. Разбира се, че бала е по-висок в езиковите гимназии където има повече момичета. ТУЕС има по едно -две в клас и на 3то -4 то класиране пада много.

Аз нали обичам да съм подготвена та почнах да проучвам гимназиите.

Ох, това 35-то. Дето най-великото постижение на директорката за 10 години е че имат зала. Дали ръководител който 10 години не може да направи нищо в материална посока в едно училище ще направи чудеса в духовна /учители, знания и т.н./?

# 579
Не знам, кое е най-великото постижение на директорката, но е факт, че редовно 35-то е в топ 10. Ето класация за 2019:

# 580
  • София
35-то е в десятката заради немския и това, че имат възможност да изкарат сертификат там. Ако утре махнат немските паралелки, брой го това училище изпаднало от класацията. За 73-то също пак немските паралелки дърпат напред в класирането, но като цяло това училище е по-добро.

Няма техникуми, защото хората предпочитат езиковите и математическите гимназии. Но това не означава, че  няма добри ПГ - НТБГ примерно.

# 581
Не знам, кое е най-великото постижение на директорката, но е факт, че редовно 35-то е в топ 10. Ето класация за 2019:
По кой бал е класацията?
По най-високият или по най-ниският?

И пак това безумно НВО Sad

Редактирам се!
Минималният бал в 35то на 1 класиране е    427 /това е немската паралелка/ с  такъв бал са 119 , 134, НТБГ, и 37 /или нещо такова/ и Хенри Форд.
Справка има в сайта на Данибон.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 09:12 от Hope for Two

# 582
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ето точната статистика с минимален и максимален бал за София на входа:

https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1NFd9UFiSz31tdOHuQrph … 0eJX7Ho/htmlview#

НПМГ я пропуснахте май. В Седмокласната тема тази година се обсъждаше, че поради големите набори, постоянното покачване на резултатите от НВО, неоткриването на нови училища и паралелки, даже закриване на профилирани, за сметка на професионални...та с годините понятието "Топ" ще става все по-разтегливо в София. Кандидатствали са в София и около 500 деца от други градове. 2019 средният бал е с 10 т по-висок от 2018, а 2020 е с 10 т. по-висок от 2019 г.

Имайте предвид дали гледате бал по пол, дали училищата имат квота или не. Защото 1 АЕГ има, а НПМГ, 133 и 22 нямат квота.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 09:36 от gadamer

# 583
  • София
133. е с квоти, 35. имаше една паралелка без квоти.

# 584
  • София
Не съм я пропуснала - изброих ги всички тези, включитенто и НГДЕК. Нея я пропускаме, а е от най-желаните училища, просто има И допълнителни изпити като НПМГ и е извън общото класиране.

Общи условия

Активация на акаунт