Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 39 869
  • 777
  •   1
Отговори
# 75
Ние завършвахме в 11ти клас, но имахме 1 година подготве. Така че пак толкова години се учеше.

# 76
  • София
В момента кара шофьорския курс, с "интимната" мисъл като навърши 18 в средата на септември, да вземе и изпита по кормуване.

Анди, за Щатите целият документален екшън е до Нова година, ако е имал късмет на Early Admission (който е до 01.11), ще знаем още на 15.12. Изпитите (АР) държа през май, а сега на 29.08. е на SAT, който трябваше на държи на 14.03, обаче за малко "не успя" поради карантината. Езикови сертификати не ни вълнуват, има 109 на ТОЕФЛ.

Аз завърших на 19 ½, заради подгответо.

# 77
  • София
Аз завърших на 17 - 11-ти клас, без подготве. И 11-ти клас беше излишен, както сега е 12-ти за тези с т. нар. подгответа. Затова сега направиха два гимназиални етапа, като във втория се учат предимно профилиращи предмети. От гледна точка на предвидения материал вече няма да е излишен 12-ти клас, но чисто практически -отделен въпрос. И по новата програма търкането на училищните чинове на 19г. продължава да ми е безумно, ама нали трябва да се унифицираме... Smirk

# 78
  • София
И защо по новата система специално да е излишен, никой още няма опит? С голям интензитет ще се изучават избраните профили, а за това си е нужно учене. Разбира се, при условие, че се преподава като хората и се изисква съответно. Разглеждах наскоро учебника за 11 клас по мат, профилирана подготовка, доста сериозни неща ще учат всъщност. За 12 клас по новата система учебник не съм виждала, но предполагам ще се надгражда ученото в 11 клас, а значителна част от него в момента се учи във ВУЗ. Така че няма да мързелуват на дивана, ако... Повтарям това "ако", защото само при добре свършена работа, а не отбиване на номера,  наученото в 11 и 12 клас ще им е много полезно в университета. Сигурно ще е така и по други предмети, които са профил, променена е и схемата с матурите - като си профил, няма да държиш лесната матура, която досега беше една за всички..Целта на промените, за добро или лошо,  беше все пак  уеднаквяване на системата с тези на Запад.  И там учат всъщност до 12 клас, просто почват на 6. Като иска някой детето му непълнолетно да завърши, напълно възможно е и тук. WinkДъщеря ми с 12 класа завърши гимназия на 17 год и 9 месеца. Далеч по-склонна съм да приема, че 12 клас беше излишен по старата система, но дори и тогава  на места/по определени предмети/при определени учители  си имаше доста за учене..

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 19:20 от пенсионирана русалка

# 79
  • София
Моят е последния випуск по старата система, или както той казва:"Минах на косъм".

# 80
Чисто психологически на 19 да си още ученик... ми се струва ужасно. Особено пък сега децата както са по-зрели, то никой не знае дали наистина са, но все пак. Според мен най- нормалното нещо е завършването на училището да съвпада със завършването на пълнолетието.

# 81
  • София
Тогава американците и други трябва да завършват на 21.

# 82
  • София
Те колеж завършват на 22.

# 83
Анди, навремето и в България пълнолетието е било на 21, знам от баба ми, лека й пръст. Обаче според мен в наши дни това е неадекватно. Не мога да се произнеса компетентно за американското общество, тъй като не го познавам, Шарки би дала много по-адекватно мнение от мен, но никак не ми се струва нормално, дето осъдиха дъщерята на Клинтън, задето пила 1 бира на 20 годишна възраст, доколкото си спомням. Май на обществено полезен труд я осъдиха. Съжалявам, но това ми се струва много неадекватно, като подобна практика е и в АК, а в същото време по наркомании и престъпления мисля, че и до ден днешен никой не е стигнал САЩ. На това лично аз му казвам лицемерие, пред което дори и комунизма ряпа да яде.

# 84
Да споделя с Пипи , че чудесен преподавател за ПУК започва работа в БШ.
Страхотен късмет ще имат децата на които ще преподава.

# 85
  • София
Хоуп, така без име ли? Simple Smile Може да е полезно, ако кажеш коя е все пак и дали ще е на академичните или прогресивните паралелки Simple Smile

Мецане, предполагам какъв е шокът все още...
Скрит текст:
Преди години, била съм към 10-12 годишна, бяхме на плаж на Журналист. Плувахме с майка ми навътре и много рязко изкочиха вълни, тя не можеше да помръдне, аз плувах без проблем навън, явно течение я беше хванало... тя освен помощ ми крещеше да излизам навън, защото не мога я извлека и ще ме повлече с мен. Майка ми плува чудесно, а аз крещя, така че Роб Халфорд да звучи, като леко шумене, на не повече от 3-4 пред нас имаше много хора, но никой не ме чу.. изневиделица, баш като по филмите, точно до нея дойде надуваем дюшек и тя успя да се хване, аз вече бях стигнала до хората и молех за помощ....като видяха, че е на дюшек, всички се успокоиха и тя успя да излезне... така и не намерихме чии е дюшека, въпреки че обикаляхме да го върнем на хората, защото тогава такива си бяха голяма рядкост. Спасителите си драпаха мъдурковците и само махнаха да ни покажат накъде е медицинския център. Не че физически ни имаше нещо.
(Баща ми не беше на плажа с нас).
Пиша го, за да знаеш как постъпва майка, като е сама и съм сигурна, че твоята жена е мислила така. Не се обвинявай, че си я оставил и си тръгнал с детето. Случката, като такава избледнява и сега я разказваме, като "магически появилия се "спасител"", сигурна съм, че след време и при вас ще остане като "денят, в който НЕ се удавихме"

Наближава 15.09, разказаха ли какви ще са противоепидемичните мерки при вас? За Иззи- учителите ще са с шлемове, децата през часовете и когато могат да се ограничат да спазват дистанция. Повече часове навън, дезинфекция, проветряване и UV лампа (като децата не са в стаята). С готовност са и за въвеждане на плексигласови стъкла в стаите. Аз не съм много луднала на темата, но според мен ще помогне за сезонните вируси също. Никакви родители вътре.

Не че е за тук съвсем, но днес разбрах, че в ДУ липсва топла вода и сапун, но мерки има, което е абсурдно! Излишно е да казвам, че такива има в Иззи, защото според мен във всяко ЧУ има.

П.С. За Иззи на 1ва страничка малко ъпдейт. Няма 10% отстъпка при еднократно плащане и за това нека остане 9000 лв. Клубовете са от 30 до 60 лв, както и китара и пияно по 35 лв урока.

# 86
Отдавна не съм чела/писала в темата, но и двамата с ММ работим от вкъщи и с две деца не е никак лесно ..
Татко Мецан, радвам се, че ств живи и здрави! Честито за медала!
Аз искам да похваля училището , в което учи голямата ми дъщеря - Образователни технологии.
От средата на Май започна онлайн подготовка за изпит за сертификат на Кеймбридж. Изкара максимален брой точки Simple Smile Разбира се - много съм горда, защото никак нямах време да й обърна внимание , а тя много съвестно се подготвяше и благодарение на страхотната госпожа по английски - успехът е на лице Simple Smile

# 87
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Здравейте,
От два дни търся информация за Първа частна английска гимназия “Уилям Шекспир”, но уви- без успех. Ще се радвам да споделите личен опит, а също и какво сте чули от познати.
Предварително благодаря Simple Smile

# 88
Аз чакам за Британика парк скул, но е много оскъдна информацията засега .

# 89
  • София
Муцуна, Уилям Шекспир е като фантом за мен - виждала съм техни бусове по софийските улици, но никога нищо не съм чувала за тази гимназия, нямам познати /или познати на познати/ в нея, а доста следя частните училища.

Общи условия

Активация на акаунт