Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 40 602
  • 777
  •   1
Отговори
# 225
Не, Рейни питах, ама явно не съм внимавал и съм приел написаното от теб, че се отнася за Иззи 😃😅😆😄😀🤩

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 23:03 от Татко Мецан

# 226
  • София
Мецане, и аз ще се припозная, ако имаш предвид часовете по наука с 4мата "светила". Аз още почти нищо не знам за ДО, само казаха, че има възможност. Нямам идея реално как се случва изобщо. Честно казано ми се иска и да не разбирам Simple Smile

# 227
Здравейте! Интересувам се от Питагор, тази година е обявен прием за 3 паралелки ПУК и 3 паралелки 1 клас. Да не би да сменят сградата/ локацията?

# 228
Да не би да сменят сградата/ локацията?
Да.

# 229
Здравейте! Интересувам се от Питагор, тази година е обявен прием за 3 паралелки ПУК и 3 паралелки 1 клас. Да не би да сменят сградата/ локацията?
Да.
ПЧМГ ще остане в настоящата сграда.

# 230
  • София
А Питагор къде ще отидат?
Днес влязох да проверя календара за прием за 1-ви клас и ми направи впечатление, че датите са много по-рано от тези на останалите училища. Още преди декември приетите деца вече трябва да бъдат записани и да бъде платено капарото. И предишни години ли е било така?

# 231
  • София
А Питагор къде ще отидат?
Днес влязох да проверя календара за прием за 1-ви клас и ми направи впечатление, че датите са много по-рано от тези на останалите училища. Още преди декември приетите деца вече трябва да бъдат записани и да бъде платено капарото. И предишни години ли е било така?
Може и другите училища да си изтеглят по-рано приема с новата пандемична ситуация.

# 232
Аз току що влязох да видя къде е новата локация и видях датите.Че той изпита за ПУК е вдругиден.

# 233
Луда работа.

# 234
  • София
И къде ще се местят?

# 235
Бих се радвала да споделите и информация за училището като цяло и особено за ПУК, заслужава ли си?Благодаря!
П.С. изчела съм предишните теми, но беше странна година и предполагам ще има и различни отзиви.

Да.
ПЧМГ ще остане в настоящата сграда.

А знаете ли къде ще е новата сграда?
Дали ще е в същия район?

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 17:10 от Фран

# 236
Питагор се местят в Красна поляна от следващата учебна година. ПЧМГ си остават в старата сграда.

# 237
  • София
Как в други ден е изпита? Ама те сега започват малкия ПУК децата. Не е ли много рано? Странно.

Пипи къде изчезна? Да дойде да доложи как е прогресивната паралелка в Школото Simple Smile

# 238
Не намирам в сайта им информация къде ще се местят. Едва ли е тайна.Даже  със сигурност са казали на кандидатите, защото  има родители за които локацията е водеща.
Странно е толкова рано да е приема-5 октомври. Че хората като си знаят, че кандидатстването по традиция е януари, може и да пропуснат.Аз в началото на ноември се размърдах и даже се възмущавах за Азбуки, че уж нямаха места , а пък приема е вече приключил.
 Е, поне няма да има чуденки  "Приеха ме и в Питагор и в СС.Къде да се запиша?". Неприятно е това разминаване в приемните процедури  за новите пук-чета. Губи се възможността да избираш "трезво"(макар че бутилка вино винаги помагат в избора Stuck Out Tongue Winking Eye),  намесва се и финансов елемент -загуба на депозит.

# 239
  • Пловдив/София
Как в други ден е изпита? Ама те сега започват малкия ПУК децата. Не е ли много рано? Странно.

Пипи къде изчезна? Да дойде да доложи как е прогресивната паралелка в Школото Simple Smile
Пипилота ВТМЕДГ (който може, да декодира Wink докладва:

Наблюдения за изминалия месец- повечето позитивни. Откъм база и условия без забележки- 20тина пукчета в две просторни светли стаи, голям двор, салон за танци, готви се на място, качествена храна.
Откъм програма също съм много доволна- всеки ден имат английски (харесва си Мис-ката, а хем не е по езиците), танци и физическо два пъти седмично, музика 2 пъти май, и занимания по интереси два пъти- като има предложения като готварство, керамика, архитектура, много готини неща и си влизат в таксата.
Сутрин са от 8.30 до 16.45-17ч вечер. От учителите нямам лични наблюдения, но детето си харесва повечето.
Академично е рано да преценя как вървят прогресивни спрямо класически.
Откъм дисциплина обаче чувам недобри неща, вкл за горните класове. Много съм на кантар за баланса “да не пречупваме детето”, но и да има уважение и добро възпитание. Последното в единични случаи се губи, разбира се може и да не е само в прогресивните, но ми се струва, че макар и да имат правила, по-трудно се докарва ред и дисциплина, което е и плюс и минус, са се повторя.
Основните ми забележки са откъм органзацията- всичко се комуникира в последния момент, че и след него, трудна е координацията градина-училище- разбираемо с близо 500 деца, но дразнещо на моменти. Иначе са добронамерени повечето в администрацията и стискам зъби, реално лично аз не съм имала сериозен проблем, обобщавам и от други родители и общи впечатления. Ще пиша пак по-натам, че първите 6 седмици се водят уводни и не знам доколко има стойност постът ми.

Общи условия

Активация на акаунт