Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 39 783
  • 777
  •   1
Отговори
# 480
  • София
По принцип таксите за частна гимназия са по-ниски от таксите за основно училище. Винаги е било така, като основната причина е, че основното училище е целодневно, а гимназията - не. Сравнете таксите на училищата, които имат и основен, и гимназиален етап - гимназиалните са по-ниски и това е от край време. Нищо ново няма. Изключение правят АК и гимназиите с IB програма.

# 481
Ужасно ми е трудно от телефона, не можах в сайта на Питагор да намеря таксите, но ето, Аш, Лейка, дайте да смятаме, на сайта на Питагор все пак видях, че транспортът е 1300 е.

5700+1300 транспорт =7000

Таксата на СС е 6400 с транспорта, допълнителните занимания и всичко. И с учебниците по английски.

# 482
Таксата на СС е 6400 с транспорта, допълнителните занимания и всичко. И с учебниците по английски.

Учебниците по английски и в Питагор не се заплащат допълнително. Включени са в годишната такса.

# 483
  • София
Мецане, таксата на Питагор е за догодина. Таксата на СС, която цитираш, е за текущата учебната година.

В СС се заплаща малка допълнителна такса за учебници по АЕ.

# 484
  • в страната на чудесата
Така или иначе не се надскачаме дали СС или Питагор е по-скъпо освен ако за някой не е от particular interest Wink
Нали?

# 485
И все пак неприятното усещане от увеличението в годишната такса на 'Питагор' се засилва и от изключително неприятната локация на новата сграда.  Не знам как са решили изобщо да се преместят в онази част на София.

# 486
  • София
Онази част на София? Ако бяха мръднали още малко към старата част на Овча купел, направо щеше да е в хубав зелен квартал. Красна поляна не е толкова лошо, като изключим мръсния въздух на места, както и брачята, но не може да се коментира до изясняване на точната локация.

Лейка, Tropical Drink!

# 487
А там пак под наем ли ще са? Или правят инвестиции?
Иначе 7К вече ми е твърде, твърде много. АК е с такава и твърдо съм на мнение, че все още никое друго училище не предоставя такива условия като на АК за обучение, че да гони неговата такса. Говоря не само материални.

В СС се заплащат само допълнителни помагала по езика от типа "Подготвителни тестове за КЕТ" или граматиката на Мърфис.
Дали и с колко ще се увеличи таксата на СС догодина скоро ще узнаем.

# 488
  • в страната на чудесата
Оф, Спейси, дали пък ТЕ, на което така горещо беше фен, е на по-хубаво място? А?
В крайна сметка на мен горубляне и дървеница са ми онази част на София, но там има златарски и кое беше, изи-пизи? Честно и СС не ме устройва като локация. Ама на, едва ли някой се отказал щото не му се ходи по сокаците. И никой от тези, които напуснаха ТЕ не го направиха заради несъответната на локацията под далекопровода на най-мръсното място в града такса. Даже като я увеличиха.

Като има отлив та що? Ще има ако на хората не им излиза баланса. На всеки компромисът му стои различно.

Впрочем кое училище избрахте, Спейси?   

# 489
E, ако новата сграда на Питагор е училищна със съответните пригодени помещения, ще е далеч над фургоните на ТЕ или хотела на Изи.
Наистина малката схлупена къщура на ТЕ на Горнобански път е ми е топ кофти локация, заедно с тази на ЕСПА.

# 490
  • София
КО срещу КАТ, където е кола до кола, също бият класацията за тъпо място, а и сградата не е кой знае какво. Да казвам ли къде са и Веда.

# 491
  • в страната на чудесата
КО срещу КАТ, където е кола до кола, също бият класацията за тъпо място, а и сградата не е кой знае какво. Да казвам ли къде са и Веда.
Само да си посмяла Simple Smile
има спирка на метрото обаче Simple Smile и най-после, 20 години по-късно, смениха дограмите Sweat SmileJoy

# 492

Иначе 7К вече ми е твърде, твърде много. АК е с такава и твърдо съм на мнение, че все още никое друго училище не предоставя такива условия като на АК за обучение, че да гони неговата такса. Говоря не само материални.

ПЧМГ е математическа гимназия, АК не е.
На хората, които избират МГ, последен критерий им е условия и местоположение. Още повече, че в София са общо 3 броя. При езиковите има избор.

# 493
КО срещу КАТ, където е кола до кола, също бият класацията за тъпо място, а и сградата не е кой знае какво.

Тъпо, ама скъпо, точно срещу училището, просто през улицата, има затворен комплекс, в който апартаментите са по 2000 евро квадрата и от трите сгради има само един свободен и две ателиета, всичко друго е продадено и платено напълно. Таксата на КО е значително по-ниска от тази на Питагор.

# 494
  • в страната на чудесата
Таксата на КО е значително по-ниска от тази на Питагор.

Пазар и търсене.
Ако Логофетова имаше желаещите при Влъчкова и нейните такси щяха да са други.

Общи условия

Активация на акаунт