Защо той не иска да подпишем?

• 12 651
  • 375
  •   1
Отговори
# 105
Когато единият не иска брак, няма как да стане на сила.
Подобни неща трябва да стават естествено, непринудено и да са искани и от двамата партньора.
Когато някой започне да мисли за сметки - бели рокли, родата, имоти, тогава по-добре даже да няма брак. Защото в повечето случаи такива изтормозени бракове завършват с чутовни скандали и драматични разводи.
Сватбата ми беше един от най-щастливите дни в живота ми. Момента пред олара, пръстена и когато ме попитаха дали съм съгласна......беше неописуемо. Никога дотогава не съм била толкова щастлива. За мен сватбата един вид официално заявяване пред Бога, закона и обществото,  че категорично избираш този човек, да му се отдадеш безрезервно и си готов да преживееш и материални загуби (ако се наложи). Т.е. даваш всичко, безусловно. Това е без сметки. Иначе какво излиза?  Аз те обичам, но не съм готов да загубя нищо заради теб ?!? Значи, не е безусловна любовта.
Мило момиче, мъжът който те обича е готов да загуби заради теб. Не би мислил само за себе си и собственият си кеф. Твоето щастие би било приоритет. Не го натискай да се жените. Този не иска. Много му здраве. Ти трябва да направиш, каквото ти искаш за себе си. Не пренебрегвай своите желания, защото само така ще намериш точният човек за теб.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 13:13 от dety

# 106
Вярно е, че напоследък има доста жени инвестирали години в живот с половинът без брак и деца. Когато часовника започва да тиктака оглушително и поставят въпроса ребром, мъжът вдига платната и отплава към някоя 30 годишна, жени се и дете прави за 2-3 години. А 35+ годишната жена тепърва се отърсва от загубата и се чуди на къде да поеме.
Авторката трябва да реши дали коя ще е в посочения пример. Новата изгора или тази профукала времето си.

# 107
Безусловната любов между съпрузите е мит. Той трябва да търпи всякакви загуби заради теб, а ти великодушно да приемаш активите. Тия приказки ги пробутват тия, които парализират върху гърба на партньорите си като бившия ми.

# 108
Погледни в темата за ин витро в Турция и ще видиш доста такива, които се женят в делничен ден, та и без халки даже.

Я, изненада! Оказва се, че подписът имал значение... И то не само за охомотването на мамин златен с цел да му отмъкнат парите и имотите, ами и в случаите на куп житейски проблеми и неволи.

# 109
  • някъде в орбита...
Ива, тогава хич ли да не се женят, щом роднитите ще мрънкат!
Откровено не ми пука другите какво правят. Писах при мен как беше. Бяха ни приели като "сериозна двойка", но старците ми си бяха с разбирането брак=сватба. А като ми беше все тая относно брака, не виждах защо трябваше да си усложнявам отношенията с тях.

# 110
Погледни в темата за ин витро в Турция и ще видиш доста такива, които се женят в делничен ден, та и без халки даже.

Я, изненада! Оказва се, че подписът имал значение... И то не само за охомотването на мамин златен с цел да му отмъкнат парите и имотите, ами и в случаите на куп житейски проблеми и неволи.
Обикновено баш в ситуациите, които са „да не дава Господ”, има значение.

# 111
Много грозно изказване.
 Да си се замислял/а , че клетвата между двама има значение за същите тези двама? Или- да не дава Господ?

# 112
Анджък.
Забелязала съм, че против брака се изказват предимно хора, които приемат всичко като нещо леко, забавно, веселба да става и отричат и/неглижират всякакъв вид отговорност и трудности. Хора, дето ще отлетят с 200 при ситуация със средна сложност, а при ситуация 'да не дава Господ' няма дори да те познават.
На мен ми е малко странно защо човек на години би драпал за брак с подобни. На 30 години авторката би следвало да е разбрала, че този нейният не е от това тесто. Ако го чака да втаса - няма да стане. Най-много след година да пусне поредната тема що така.

# 113
След като прочетох и старите теми на авторката, мисля че тая връзка няма да я бъде. Момчето е давало заявки вече за приключване, но май не му е стигнала смелост тогава.

# 114
  • София
Авторке, за 11 години не е пожелал да имате нито брак, нито дете, т.е. не желае семейство с теб. Удобна си му  - в леглото, в кухнята, като чистачка и такива работи, но не желае семейство с теб. Още 2017г. пишеш, че е охладнял. Какво очакваш от темата? Да ти даден рецепта как да те заобичка и да поиска да сте семейство? За съжаление такава рецепта няма. Вие сте коренно различни. Ти си музикант по душа, а той не. Не гледате в една посока нито професионално, нито в семеен план. Какви са причините да отлагате още детето? Не сте малки, по старите ти постове - вече не обикаляте да свирите/пеете, каква е причината и кого от двамата "още му е рано за деца"?

# 115
  • София
Човек най-трудно се разделя с илюзиите, които е подхранвал у себе си дълги години. Как да се откаже от тях след толкова време, за да започне от нулата? Затова не прави нищо.

# 116
Много грозно изказване.
 Да си се замислял/а , че клетвата между двама има значение за същите тези двама? Или- да не дава Господ?

Я пак! Каква клетва, какви пет лева? Мен никой не ме е карал да се кълна, а само ме питаха дали съм съгласна да сключа брак с Х. Подписите нямат значение, когато всичко е цветя и рози, но имат значение, когато си на операционната маса, а половинката чака вънка и може да получи информация за състоянието ти без да се обяснява от колко време ти е конклубин.
Анджък.
Забелязала съм, че против брака се изказват предимно хора, които приемат всичко като нещо леко, забавно, веселба да става и отричат и/неглижират всякакъв вид отговорност и трудности. Хора, дето ще отлетят с 200 при ситуация със средна сложност, а при ситуация 'да не дава Господ' няма дори да те познават.
На мен ми е малко странно защо човек на години би драпал за брак с подобни. На 30 години авторката би следвало да е разбрала, че този нейният не е от това тесто. Ако го чака да втаса - няма да стане. Най-много след година да пусне поредната тема що така.
То и аз бях от тия, които твърдят, че бракът не гарантира щастие. То си е така, но той и не пречи на щастието.  Може би нямаше да ги имам проблемите, които ми се стовариха на главата покрай бившия ми, ако бях по-консервативна в това отношение.

# 117
Човек най-трудно се разделя с илюзиите, които е подхранвал у себе си дълги години. Как да се откаже от тях след толкова време, за да започне от нулата? Затова не прави нищо.
Дори така да е, от поне 3 години тя има проблем. Той няма.
Ако тя иска нещо, е редно да предприеме действия. Не искам да обиждам, но да не действа, а периодично да се оплаква и накрая да млъква ми прилича не на липса на топки, а на липса на зрялост в главата.
Според мене и тя не го обича, не знам какво седи и чака.

# 118
Тука има една потребителка, Невена Виролан, сигурно си я чела. Та тя, накратко, казва така - не влизай в съвместно съжителство без брак, ако искаш брак, защото ще поднесеш на мъжа позитивите от брака, без човекът да си даде зор и той няма да има стимул да се напъне за нищо. И няма да се ожените. Твоят случай е точно пример за това, което тя говори.
От нашите близки, които дадох нагоре за пример, нито една двойка не живееше заедно. И пак не подписаха.
Според мен това не е фактор, но без съжителство има голям риск да се изненадаш кой е до теб, дори след 11 г. връзка.

Миналата година по това време близка роднина готвеше сватба, след почти 10-годишна връзка. Малко преди подписването се разделиха, беше голяма изненада. Тази крачка, макар и чисто формална, ги накара да се замислят и да осъзнаят, че са се отдалечили и вече няма нищо м/у тях. Така че не е чак толкова излишна. Явно хората се събуждат от носенето по течението и преценяват има ли смисъл да продължат заедно. Твърде вероятно е и точно това да ги плаши.

Скрит текст:
Предбрачният договор не разбрах защо се спомена, той ли е искал?
За мен не е обиден, но не е в интрес на бъдещите дете/деца. Отговорностите в семейството са общи и често се случва единият да поема повече и съзнателно да прежали собствените си планове, за да успее другия. Да не говорим, че нещата са динамични, хората боледуват, минават през финансови кризи, издържат се един друг по време на трудни моменти и т.н. А и от атмосферата в семейството и моралната подкрепа зависи как ще се пребориш и продължиш напред, не всичко се измерва с пари. Въобще всички успехи са пряко свързани с живота на семейството. В определени години децата са лишавани финансово (в моменти на нестабилност) или емоционално (когато многото работа чисто физически лишава децата от баща/майка). От една разведена жена преди време чух - Децата ми са ги изгладували тези успехи, а сега други ползват постигнатото. Нямаше тогава предбрачни договори, но мъжът ѝ беше писал всичко на фирмата, а тя се вързала, че така било по-добре за данъците...
Следващата не допусна тази грешка и още преди смъртта му всичко беше "продадено".
С една дума, никога не бих подписала такъв, всичко придобито, докато сме заедно приемам за общо и друг вариант не съществува за мен.

# 119
НСЧ, не знам какво да кажа, освен че човек си шета на акъла и от него тегли. Тоя пост ме убеждава, че хората акъл нямат.

Общи условия

Активация на акаунт