Аз искам да ми предложи, ама не искам да ми предложи, защото аз искам да ми предложи, а да ми предложи, защото той го иска, а той всъщност не иска, та как да го накарам да ми предложи, защото той го иска, а не само, защото аз го искам

Това е шега де, но първия ти пост точно така ми прозвуча
)Сега сериозно - няма нужда от предбрачни договори. Закона позволява преди сватбата да се подпише декларация за разделност /аз и втория ми съпруг подписахме такава/. Тази декларация се вписва в регистъра за имуществени отношения. Целта й е при евентуален развод, всеки да си получи това, което си е негово. Т.е. след подписването на тази декларация всеки си е собственик на това, което е на негово име, дори и придобито след брака, и другия няма права над него. Така че, ако това чак толкова много го притеснява, дори и след 11 годишна връзка, която е повече от много бракове дори, то може да му предложиш да се запознае със съдържанието на тази декларация. Може дори и адвокат да посетите, ако така ще е по-спокоен.
Също така препоръчвам, щом толкова много искаш да сключите брак, да приемеш факта, че той не иска и да спреш с очакванията за романтично предложение на брега на морето по залез слънце. Да седнеш и да поговориш с него. Да му обясниш, че за теб това е много важно, че искаш да бъдете семейство в пълния смисъл на думата, че искаш да ви наричат сем. Едикоиси, а не Пенка Иванова и Кирил Василев, че искаш да бъдеш неговата съпруга, носеща неговата фамилия, а не просто жената, с която живее или майката на детето му и т.н.
Щом е казал, че заради теб би го направил, приеми факта, че ще го направи само заради теб, а не по собствено желания и това е.
Успех!