Лято в Албена 2020 г.! - 3

• 42 615
  • 299
  •   1
Отговори
# 165
  • В.Търново
Чакаме сега някой албенски трол да те обвини, че ти не си разбрала, че си капризна за храната, чистотата и т.н. Grinning
И аз си го помислих това последните два дена. Grinning
Ама каквот си е, такова е. Винаги съм давала подробен отчет, така както са си нещата. Grinning
Тия дни, може би утре ще дам отзив, но вече е ясен, абсолютна излагация за Албена с хотел Боряна.

Да допълня.Странното е, моята приятелка, която имаше резервация с Ник Травел през немски тур оператор Фламинго, изведнъж й пускат от Грабо вчера запитване с анонимна анкета дали е доволна от хотел Боряна. Какво общо имат Ник Травел с Грабо?

# 166
И аз имам много забележки към Мура, въпреки че обичам курорта и ми е носталгично. Преди две години сме били в Славуна и определено беше различно. Последно много дразнещо беше, когато на лоби бара ни поискаха да си плащаме за кафето, тъй като машината от която правели за гостите е развалена и сега трябвало да ни направят от другата?!

# 167
Може ли някой  да каже какъв е флагът?Не ми се бие път до там и да е червен, като вчера.

# 168

Няма нужда да ми обясняваш каквото и да било. След като не са от значение в Албена, то тогава да сравним Парадайс с Магнолия??? И други са ходили в курорта и имат представа от някои неща.
Да, не можеш. Петзвездните са си петзвездни. Но не можеш да сравниш и Магнолия с Мура или Орхидея с Вита Парк, примерно. Ралиците са 4*, но там обелени грейпфрутчета и кралски скариди не съм яла, каквито съм виждала на снимки в Калиакра. Два или три сезона Ралица Супериор беше 3*. Ми пак беше ниво над Ралица Акваклуб, да не говорим за Панорама или Елица, примерно.

# 169
Принцеса Лея
ще бъда много щастлива, ако спреш да ме убеждаваш колко по-по-най е всичко в курорта. Печелиевшата ти резервация се надявам да ти донесе хубаво лято и догодина. Но, хайде върни се и чети какво е мнението на хората. Приятен ден.
п-п. цитираш мнението ми, но умишлено пропускаш, твоето писание, че звездите на хотелите са без значение.

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 13:29 от Пролетно цвете

# 170
Принцеса Лея
ще бъда много щастлива, ако спреш да ме убеждаваш колко по-по-най е всичко в курорта. Печелевшата ти резервация се надявам да ти донесе хубаво лято и догодина. Но, хайде върне се и чети какво е мнението на хората. Приятен ден.
п-п. цитираш мнението ми, но умишлено пропускаш, твоето писание, че звездите на хотелите са без значение.
Далеч съм от мисълта да те убеждавам в каквото и да било. Обосновах моето твърдение, че "звездите в Албена не са особен критерий", т.е. написах защо мисля така (не ме кефят постовете с много цитати, грозно ми е, затова не оставих всички цитати).
Благодаря ти за пожеланието, подобно и на теб!

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 12:49 от Принцеса Лея

# 171
Може ли някой  да каже какъв е флагът?Не ми се бие път до там и да е червен, като вчера.
Току що -жълт.Пред "Гергана"

# 172
  • Русе
От четвъртък по плажа на Албена излязоха бели пластмасови ленти, днес са доста повече. А морето е доста мръсно и плуват боклуци.

Такива ленти имаше по-миналата седмица в Ахтопол и Синеморец!

# 173
Белите ленти са водорасли. Опровергаха, че е пластмаса. Късат се лесно, пробвайте 🙃

P.S. Ето репортажа:

Бели лентички изхвърля морето по плажовете на Черноморието

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 19:29 от Блю

# 174
  • В.Търново
Хотел Боряна 3*.
За цената, на която съм резервирала още през ноември месец не си заслужава хотела.
Никакво разнообразие нито на ястия, нито на десерти. От десертите само праскови, сини сливи, някой път ябълки, от онези киселите, селски ябълки, които се събират от земята, понякога грозде вместо ябълки, на няколко пъти разрязани портокали -1 портокал разрязан на 4 парчета поне, на два-три пъти имаше баклавички или толумбички, пайове със сладко, понякога торта, но никога банани, диня, пъпеш. На два пъти за закуска сутрин имаше по една тава диня. Но никога всички изброени неща не бяха наведнъж.Понякога едно нещо заместваше друго нещо. Закуската много бедна, колбаси с най-ниско качество, сирене един вид, също най-ниско качество.Понякога мръсни чинии, веднъж за 5 нощувки видях скара и то само кюфтета.Като месни ястия само пилешко и свинско. Намусени служители, някои груби, коментари по адрес на почиващи, не добро почистване на масите.Мръсен басейн, нито веднъж не видях да бъде почистван, гъбата се пуска само веднъж, два пъти на ден за по 5 минути.
Във фоайето се прави забележка на българите да слагат маски, но на румънците и руснаците-предполагам, че са украинци , не се прави забележка. При пристигането ни ни помолиха багажа ни да се отмести от фоайето и беше оставен отстрани до входната врата.А при чужденците не беше проблем багажа да стои насред фоайето.Некомпетентност на служителките на рецепция.
Не ми харесва схемата им за паркиране, супер неудобно.
Стаята не се почистваше качествено. Настанихме се във вторник.От сряда имаше паднала по-голяма троха до хладилника. Всеки ден си стоеше там.Не я бутвах, наблюдавах я и всеки ден беше там.Единствено ми харесваше как се почистваше тоалетната и банята.Винаги много топла вода. Винаги зареждаха с тоалетна хартия, като свършиха мини шампоанчетата заредиха с нови. Големите ни кърпи за баня въобще не ги смениха. Само за ръце по-малките.
Писах по-рано за супер непрофесионалното обслужване от момчетата близнаци на сладоледа следобед. Почупен фризер, едното му краче липсва, от вътре захабен. Външния бар до басейна в окаяно състояние.
Единствения плюс хубавата гледка към морето и близостта до плажа и кафе еспресо от машината им в ресторанта.
Аквапарка не е нищо особено, малко пързалки.
Хотела НЕ го препоръчвам и при това обслужване и ниво на храна и хигиена няма да го посетим отново.

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 22:54 от Русалка_1

# 175
Само за аквапарка не съм съгласен, супер си е, особено фрифол-а Simple Smile

# 176
  • В.Търново
За мен пързалките за възрастни си бяха малко.Дори в Равадиново са повече пързалките.Иначе двете пързалки са хубави, Торнадото и Мамута.Но само това, пързалката с килимчетата не ми е интересна и Камикадзето не е за постоянно пускане, пускала съм се преди години, сега не ми бе интересна.Наложи се да се пускам на детския пратер. Rolling EyesRolling EyesSatisfied
Свободното падане в басейна с 2,40м дълбочина също не става за мен, много е дълбоко.

# 177
  • София
Русалка, как така не са ви сменяли големите кърпи за баня? Още в началото на сезона казаха, че ще ги сменят ежедневно БЕЗ да е нужно да се хвърлят по пода и пр. простотии.
В Гергана ги сменяха всеки ден, ако нещо пропускаха да почистят (преди децата да спят обеден сън), ние ги търсехме и молихме за нови кърпи, връщайки им старите. Никакъв проблем.

# 178
  • Германия
И при нас не сменяха всеки ден, не знаех дори че е предвидена ежедневна смяна. Тъпото беше,  че останахме без тоалетна хартия последната вечер и малките се "спасиха" с носни кърпички. (За вилите на Акваклуб става дума)

# 179
  • Пловдив
Русалка, как така не са ви сменяли големите кърпи за баня? Още в началото на сезона казаха, че ще ги сменят ежедневно БЕЗ да е нужно да се хвърлят по пода и пр. простотии.
В Гергана ги сменяха всеки ден, ако нещо пропускаха да почистят (преди децата да спят обеден сън), ние ги търсехме и молихме за нови кърпи, връщайки им старите. Никакъв проблем.
В Акваклуб ги сменяха всеки ден, но в намаляваща прогресия - първоначално имахме х 5 бр големи и малки, от 2 ден вече ни върнаха само 4 големи, след тора 3, а предпоследния ден 2. Ние сме 5 човека. Сапун първия ден имаше 1 бр и после не сложиха никога, добре че имаме и си носим винаги. На 6 ден мъжа ми видя камериерка та и й каза за сапуна, но тя обясни, че имали нареждане да слагат по 1 сапун първи ден и да не повтарят. 4 звезден хотел... На къща за гости в Родопите, дето ходим, дават поне 5 сапун чета и шампоан. Абе тая година параноя та да пестят сериозно ги е треснала.

Общи условия

Активация на акаунт