Лято в Албена 2020 г.! - 3

• 42 618
  • 299
  •   1
Отговори
# 150
Обаче ето курорта как показва, че жените са по-висши същества от нас. Самият курорт се казва Албена, а хотелите се казват Ралица, Гергана, Нона, Елица, Боряна...
Представяте ли си ако хотелите се казваха Иван, Петър, Димитър, Стоян, а курорта да се казваше примерно, пак по Йовков, да речем Момчил, или Шибил, или Индже? Simple Smile Жив човек нямаше да стъпи там:) Grinning Grinning
А с тези хубави женски имена курортът пращи по шевовете;)
Така, така, но ето какво ме,светна преди години един шофьор на такси: чии имена,са закодирани в двете последни тройки хотели?
Боряна, Нона, Елица: Борис Николаевич Елцин.
Мура, Славуна, Гергана: Михаил Сергеевич Горбачов Blush:

74 година, когато са построени тези хотели, Елцин е бил в общи линии никой.

Храната винаги е била различна според цената на хотела. 3* хотелите граничат с мизерия в това отношение за съжаление.

# 151
Това не е съвсем вярно. Ние почиваме в Добруджа и храната беше сравнително добре. Десертите бяха два-три вида торти, сладки, кексове. Диня, пъпеш,праскови,грозде,сливи,ябълки.За основните храни имаше разнообразие , винаги включваха риба. Но за тяхната цена, толкова. Иначе хотела си е за ремонт.

# 152
  • В.Търново
Ами и цената на Боряна не е малко, но храната е под всякаква критика. Една грубичка жена, пълна, с тъмна коса, която предимно сипва салатите, та днес започва вечерята и няма кетчуп. Един от нашите хора я пита за кетчуп и тя му отговаря троснато " Другара година". Когаро румънци я попитаха и след малко изкараха в купа с лъжица. На вторият ни ден от пристигането една жена се оплакваше на рецепция от грубото отношение на една от служителките в ресторанта, най-вероятно за същата става въпрос.
Следобед днес дори гофрети нямаше. На сладоледа работят 2 момчета близнаци.Едното беше, когато с мръсни ръце щеше да ми дава сладолед в първите дни. Ами двамата плуваха в басейна. Заставам днес пред фризера и чакам някой да излезе от басейна да ми сложи сладолед. Излиза едното момче, отваря фризера. В същото време се стича вода от него  и му направих забележка да си умие ръцете. Казах му, че си има норми на обслужване и хигиена, и ще се оплача накрая. Засегна се и ми казва "Какво ви е виновен сладоледа? AnguishedRolling Eyes
Не му схванах мисълта. Той продължи да ми говори, че бил в почивка даже и си бил слагал ръкавици винаги. Тука ме излъга, защото всеки път е без ръкавици, иначе нямаше да му видя раните по ръцете. Викам, ами кой сипва тук сега, и той - аз. И аз казвам, ами тогава защо е в басейна. Сипа ми първия сладолед и изчезна, облече си тениска и се върна да ми сложи втория сладолед.
Абе луда работа. Не мога да повярвам, че има такъв недодялан персонал в Албена. Вчера един от мъжете там пита близнаците дали следващата година пак ще дойдат на работа при тях.
Тази вечер един от мъжете, които наблюдава и прави забележка за маски и отсервира не спря да коментира под носа си, че не се наяли, не се навикали... / това за клиенти/. Грозна работа.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 23:20 от Русалка_1

# 153
  • София
Хотел Боряна затваря на 31 август, явно ще се доизяжда, каквото е останало. Ние имахме резереация за Боряна от 6 до 13.09, платена още на черния петък, ще ни настанят в Калиакра. По коментрите които чета явно е по добре, макар че избрахме Боряна, именно за позитивните коментри предходните години. Ходим 4 години поред на Албена, миналата година даже 2 пъти , били сме в Компас, Арабела, Малибу и Калиакра маре. Тази година имахме пак 2 резервации едната за юли в арабела, но я отложихме за догодина. Сега тази се  надявам да я изкараме добре в Калиакра, защото Албена ни е любим курорт и искаме да подкрепим бълг. туризъм, въпреки че Гърция ни е доста по близко, като разстояние.

Да ви попитам нещо във връзка с пренасочването. Ние имаме резервация за Елица от 3 до 10 септември, но на сайта на Албена пише, че хотела затваря в края на август. Със сигурност ще ни пренасочат нанякъде, но още нямаме информация къде ще сме. На вас мейл ли ви пратиха или се обаждахте по телефона да питате къде ще сте? Аз още изчаквам, но се чудя дали да не се обаждам вече, че то останаха няколко дни само.

# 154
Здравейте от Сенди бийч.
Многократно сме почивали тук препоръчвам ви хотела. Бързо настаняване, много добро обслужване, вкусна храна и любезен персонал.
Две семейства сме, второто семейство едното дете на 5 г другото на 10 г. Никой не поиска да платим 30% за второто дете, нито за нашето нито за тяхното.
Резервирахме чрез Booking.

# 155
  • Пловдив
Хотел Боряна затваря на 31 август, явно ще се доизяжда, каквото е останало. Ние имахме резереация за Боряна от 6 до 13.09, платена още на черния петък, ще ни настанят в Калиакра. По коментрите които чета явно е по добре, макар че избрахме Боряна, именно за позитивните коментри предходните години. Ходим 4 години поред на Албена, миналата година даже 2 пъти , били сме в Компас, Арабела, Малибу и Калиакра маре. Тази година имахме пак 2 резервации едната за юли в арабела, но я отложихме за догодина. Сега тази се  надявам да я изкараме добре в Калиакра, защото Албена ни е любим курорт и искаме да подкрепим бълг. туризъм, въпреки че Гърция ни е доста по близко, като разстояние.

Да ви попитам нещо във връзка с пренасочването. Ние имаме резервация за Елица от 3 до 10 септември, но на сайта на Албена пише, че хотела затваря в края на август. Със сигурност ще ни пренасочат нанякъде, но още нямаме информация къде ще сме. На вас мейл ли ви пратиха или се обаждахте по телефона да питате къде ще сте? Аз още изчаквам, но се чудя дали да не се обаждам вече, че то останаха няколко дни само.
В потвърждението за резервацията трябва да имате линк за проверка, там като натиснете и се вижда в кой хотел сте. Ако не, обадете се на кол центъра  ще ви кажат.
Иначе, съгласна съм за персонала. Те повечето не са и българи, де, и явно не им пука. И при нас вчера жената дето сипва сладки, плодове, шоколад, кисело мляко, прясни мляко, ама 100 неща, през 20 минути изчезваше и я няма. Ама когато отидеш, няма я. Накрая мъжа ми се ядоса и отиде да сипе на хората 😀. Направиха му забележка, той казал, че не може да ходят да пушат през 5 минути (щото момчето на бара и него го хваща липсата непрекъснато), отговориха му, че не пушели. А какво правят?? Или са инструктирани просто да ги няма, за да правят икономии. Не знам колко са платили другите, но ние сме платили по 300 лв на ден, и то още януари, беше с отстъпка дори. Не бих казала, че ме хранят и за 30 лв на ден. Два дена подред вечерям сладки и хляб. Тези икономии тази година през носа ще им Излезнат.

# 156
Следя темата от 10 години и винаги е имало негативни коментари, но като тази година не е било.
Почивала съм в Нона, Славуна, Калиакра, Парадайс блу и от всички съм била доволна. Не мога да отрека, че с годините падаше качеството, хем почивахме в хотели с повече звезди.
Тази година явно ръководството на комплекса не съумя да се възползва от ситуацията и да направи така, че туристите да са доволни. Не знам кога набират персонал, но ако е било по време на извънредното положение, не са имали много възможности за избор. От друга страна пък, можеха да развържат кесиите и да привлекат българи да работят.
Албена ми е любим курорт и ми е мъчно когато чета толкова много негативни коментари.

# 157

Ако имате онлайн резервация през сайта на Албена, на самото потвръждение има файл с насочване в кои хотел сте, ако сте резервирали през телфона или през агенция, звъните на кол центъра и казвате номера на резервацията и те ви дават информация в кои хотел сте настанени. Аз звънях и те ми казаха, но после прочетох в сайта как сами да си приверим.

# 158

В потвърждението за резервацията трябва да имате линк за проверка, там като натиснете и се вижда в кой хотел сте. Ако не, обадете се на кол центъра  ще ви кажат.
Иначе, съгласна съм за персонала. Те повечето не са и българи, де, и явно не им пука. И при нас вчера жената дето сипва сладки, плодове, шоколад, кисело мляко, прясни мляко, ама 100 неща, през 20 минути изчезваше и я няма. Ама когато отидеш, няма я. Накрая мъжа ми се ядоса и отиде да сипе на хората 😀. Направиха му забележка, той казал, че не може да ходят да пушат през 5 минути (щото момчето на бара и него го хваща липсата непрекъснато), отговориха му, че не пушели. А какво правят?? Или са инструктирани просто да ги няма, за да правят икономии. Не знам колко са платили другите, но ние сме платили по 300 лв на ден, и то още януари, беше с отстъпка дори. Не бих казала, че ме хранят и за 30 лв на ден. Два дена подред вечерям сладки и хляб. Тези икономии тази година през носа ще им Излезнат.

А в кои хотел е това? Имали анимация в момента? На главната улица има ли отворени магазинчета и някакви забавления за деца, както преди?

# 159
Няма значение дали персонала има чужденци.В Боряна бяха само българи.Киселяци.Чичкото на скарата направо гледаше свирепо.Не можел да ме обслужи защото нямал чинии.Ами аз ли да му заредя?

# 160
  • Sofia
Може би е наивно, но си мисля, че тази година беше възможност хора като нас, които вече ходят предимно в Гърция, да харесат нашето черноморие. Със съвсем малко старание можеше да ни накарат другата година да се чудим. Харесва ми аквапарка, зеленината, пространството между хотелите, но всичко останало е зле. Чувстваш се прецакан през цялото време, че си напълнил нечия гуша.

# 161
  • В.Търново
Хотел Боряна затваря днес. Вече шезлонгите и чадърите са събрани от басейна, няма ги кошчетата отвън. Персонала е българи, необучени, просто си личи. Аз съм заеършила такова училище и си има строги правила и норми, които те не спазват. Закуската беше тази сутрин отбий номер.
Морето е много бурно и има червен флаг.

# 162
Ами и това не е добре.Вие не сте си тръгнали още пък те събират.Ако искате днес да сте на басейна как ще стане.До обяд ние последния ден ходим на басейн.

# 163
  • В.Търново
Рано сутринта се оказа, че и нивото на басейна е спаднало, явно го източват.

Бяхме спряли на автогарата. Питам ги снощи как става плащането, тя ми казва при тях, и чв важи щом сме влязли в 13ч на 25 август до 13ч днес. Обаче днес се оказва, че не е така. Брат ми платил на кабинка за плащане на автогарата, за да му се отвори бариерата. И от тоя момент на плащане имаме 30 мин да напуснем комплекса. Поне 3 пъти ги питахме за стъпките на плащане и напускане. Те казаха, че се плаща при тях, след като всеки път аз им казвах, че сме на автогарата. Толкова неориентирани...

Последна редакция: нд, 30 авг 2020, 15:42 от Русалка_1

# 164
Чакаме сега някой албенски трол да те обвини, че ти не си разбрала, че си капризна за храната, чистотата и т.н. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт