Лято в Албена 2020 г.! - 3

• 42 623
  • 299
  •   1
Отговори
# 135
Много добре в сравнение с Боряна. Нищо общо. Представям си в Оазис, който е 2* какво ще е.
Калиакра  Маре е 4*, няма как да го сравняваш с Боряна.
В Албена звездите не са особен критерий. Поне по отношение на храна. Ако не ме разбирате, ще се обоснова, но сега не ми се пише.

# 136
Много добре в сравнение с Боряна. Нищо общо. Представям си в Оазис, който е 2* какво ще е.
Калиакра  Маре е 4*, няма как да го сравняваш с Боряна.
В Албена звездите не са особен критерий. Поне по отношение на храна. Ако не ме разбирате, ще се обоснова, но сега не ми се пише.
Няма нужда да ми обясняваш каквото и да било. След като не са от значение в Албена, то тогава да сравним Парадайс с Магнолия??? И други са ходили в курорта и имат представа от някои неща.

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 18:27 от Пролетно цвете

# 137
Русалка, Polina238 много добре е описала храната. Аз не мога точно да кажа, но там винаги си намираме какво да ядем / а сме капризни откъм храна, дъщеря ми и още е злояда/ , а напр. в Лагуна Гардън почти гладувахме. В Калиакра маре има много повече видове салати от който и да е хотел в Албена. Който е ходил в по-вече хотели в Албена ще знае какво е разнообразието в тях. А и както по напред се писа звездите в повечето случаи нищо не означават там. Преди Добротица и Оазис бяха друзвездни, но още тогава имаше голяма разлика между тях. Както и тогава още Добротица беше по-добър от Мури, Нони, Боряни  и т.н.
И накрая да кажа че никого в нищо не убеждавам, само си казвам моето мнение.

# 138
  • В.Търново
Като се сетя 2010г какво голямо разнообразие беше в Добротица, а тогава беше 3*. Вчера имсше за вечеря скара итвън. Кюфтета. Готвача едвам се надигна от стола. Без да пита тупна по 2 кюфтета на 2 момичета преди мен, после на мен. Нито заповядайте, нито усмивка. Един мърляв, намръщен, изтормозен човек видях. Другите вечери скара не е имало. От вторник насам вчера имаше миди. Месото, което се готви е твърдо, сухо, манджите им са безсолни.

# 139
Калиакра  Маре е 4*, няма как да го сравняваш с Боряна.
Няма нужда да ми обясняваш каквото и да било. След като не са от значение в Албена, то тогава да сравним Парадайс с Магнолия??? И други са ходили в курорта и имат представа от някои неща.

Аз ще кажа, че в една и съща година половината почивка изкарах в .Ком, другата във Вита и двата хотела 3* и храната нямаше нищо общо. Ком беше тотал щета и от към разнообразие, вкус на приготвяне, и от към обслужване в ресторанта. Във Вита всичко беше идеално...

# 140
Били сме и в Оазис 2* и Добротица ( сега Калиакра маре), когато беше 2 звезди. Нищо общо м/у двата. Само броят звезди съвпадаше.Цените за Д бяха по- високи и имаше защо.
От две години не сме посещавали Албена, но следя темата, защото ни е любим курорт. Жалко, че нивото е паднало.Дано е временно, заради положението с ковид.Направо не искам да повярвам на коментарите за Боряна, но явно недостигът на персонал е факт.Били сме в хотела две поредни години ( повторихме го,защото но хареса) и тогава бяхме много доволи.

# 141
  • В.Търново

Тук мисля, че се вижда мръсотията по ръба на басейна. За всичките дни нито веднъж не видях да чистят басейна.

А това са десертите на една от вечерите.
Хотел Боряна.
Два пъти на закуска слагат диня. По е редно да е за обяд или вечеря.
Хотвла се поооразни. Никаква навалица. Плажа също не е много пълен, не знам дали заради облаците или просто няма хора.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 09:17 от Русалка_1

# 142
  • БГ
Резервирахме за Елица за уикенда, вчера ми звънят че трябва да доплатим 30% за второто дете. Гледам резервацията направила съм я както трябва чрез Booking. Едното дете е на 8 м ,а второто на 2 г и 4 м.  Какъв е този абсурд не знам. Анулирах от там и резервирахме в Сенди бийч. Нали уж деца до 12 г е безплатно?
Дано не ни провалят уикенда като кажат че и от Сенди искат да платим допълнително за второ дете.

От условията на Албена, може би ви таксуват по втория абзац?!

Намаления:

Дете от 0 до 2 ненавършени години се настанява и изхранва безплатно.
Дете от 2 до 12 ненавършени години, настанено на допълнително легло в двойна стая с двама пълноплащащи възрастни, се настанява и изхранва безплатно.

Двама възрастни, настанени с две деца от 2 до 12 години, първото дете се настанява безплатно, а второто заплаща 30 % от цената за двойно настаняване.

Един възрастен в стая, настанен с едно дете от 2 до 12 години, заплаща цена за единично настаняване, а детето се настанява безплатно.
Един възрастен в стая, настанен с две деца от 2 до 12 години, заплаща цена за единично настаняване, kато първото дете се настанява безплатно, а второто заплаща 30 % от цената за единично настаняване.

# 143
Да, ама едното дете е на 8 месеца, не попада в категорията 2 деца от 2 до 12 години. Най-добре е да се обади на кол центъра.

# 144
Като гледам десертите в Боряна и ги сравня с тези в Елица си давам сметка, че ние сме имали голямо разнообразие (имаше 2-3 вида торти, толумбички, баклавички, пай, а диня и пъпеш имаше винаги на обяд и вечеря).
Явно на фона на пандемията сме били супер откъм разнообразие на храната.
Русалка, пожелавам ви приятна почивка, въпреки всичко!

# 145

Тук мисля, че се вижда мръсотията по ръба на басейна. За всичките дни нито веднъж не видях да чистят басейна.

А това са десертите на една от вечерите.
Хотел Боряна.
Два пъти на закуска слагат диня. По е редно да е за обяд или вечеря.
Хотвла се поооразни. Никаква навалица. Плажа също не е много пълен, не знам дали заради облаците или просто няма хора.

Хотел Боряна затваря на 31 август, явно ще се доизяжда, каквото е останало. Ние имахме резереация за Боряна от 6 до 13.09, платена още на черния петък, ще ни настанят в Калиакра. По коментрите които чета явно е по добре, макар че избрахме Боряна, именно за позитивните коментри предходните години. Ходим 4 години поред на Албена, миналата година даже 2 пъти , били сме в Компас, Арабела, Малибу и Калиакра маре. Тази година имахме пак 2 резервации едната за юли в арабела, но я отложихме за догодина. Сега тази се  надявам да я изкараме добре в Калиакра, защото Албена ни е любим курорт и искаме да подкрепим бълг. туризъм, въпреки че Гърция ни е доста по близко, като разстояние.

# 146
  • В.Търново
От четвъртък по плажа на Албена излязоха бели пластмасови ленти, днес са доста повече. А морето е доста мръсно и плуват боклуци.

# 147
Това са водорасли

# 148
Здравейте! Бихте ли споделили /виждам, че има хора отсядали там/ как са мерките за безопасност в Калиакра маре и Фламинго?

# 149
  • В.Търново
Освен тия бели видорасли в морето плуват боклуци, с пяна на повърхността, това не са природни боклуци, а битови. Все едно изхвърлени от мръсен канал. Бешв отвратително.
Обаче тия бели видорасли са твърди, но не съвсем като пластмаса, но не са меки и като трева.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 19:39 от Русалка_1

Общи условия

Активация на акаунт