Лято в Албена 2020 г.! - 3

• 42 996
  • 299
  •   1
Отговори
# 90
В Ралица делукс има ли стаи свързани с врата и знаете ли дали са със спаля или с отделни легла този тип ако ги има?

# 91
  • В.Търново
Предстои ни да ходум на вечеря в хотел Боряна Албена. Ако заваря същото като обяда или следобедната закуска ще се замисля дали да платя резервацията за Калиакра Маре. На обяд, никакво разообразие, никакво, салатите, зеле, лук, домати и краставици. Обаче нарязани на по-големи толупи и от тези в хотел Нева Китен. Никаква естетика. Дори в студентските столове им е по-подредена храната.
Десерти, скадки дребни, пай, някаква торта и праскови. Нито диня, нито пъпеш, нито банан, нищо. Следобед-гофрети, зад момчето което сипва сладолед, и някакви сандвичи с дребни сладки от обяд останали . Обаче гофретите без нищо, нити сладко, нито шоколад. Идва моя ред за сладолед. Момчето имаше някакви рани по едната ръка, сипваше без ръкавици. Реши, че ще си намества фризера с дървено трупче. Хваща отдолу мръсния фризер, трупчето не се пъхна и го остави. Посегна да хваща вафлената фунийка и демонстративно направих жест за миене на ръце. Той ги уми с вода и без да се обърше взе фунията. В този момент извадиха новите гофрети. Попитах другия мкадеж къде е шоколада и той с ехидна усмивка "Свърши". През цялото време не са вадили шоколад, няма как да свърши. Казах му, че това е много лошо и не трябва да се случва. След минута, две извади голям буркан със сладко и два топинга. Това беше. Просто съм потресена как всичко се прави през пръсти. Няма есетика, няма чистота, шезлонгите разхвърляни, мръсни покрай басейна. Покрая, къдедето е ръба на водата е жълто по плочките. Поне басейна в хотел Нева в Китен беше безупречно чист.
Хубавия плаж не е достатъчен, за да си доволен от почивката. Стаята е малка, банята добре почистена. Но е започнала лека амортизация в стаята.
Разходихме се по плажа по посока към Гергана, но стигнахме до последния хотел от първата тройка. Средния хотел, май Елица ли беше не е отварял. Като призрак е. По плажа няма много хора. Морето е бурно днес. Ще пиша пак.

# 92
Знаех си че ще си много по подробна от мен и няма да ти хареса.Такова мазало като в този ресторант никъде не съм виждала.Даже и храната която ни харесваше на вкус изглеждаше ужасно.

# 93
Здравейте,

Някой да си е забравял или губил нещо (извън хотела)?
Знаете ли къде мога да се обадя да попитам дали случайно не е намерено? На кол центъра ли? Вече не сме в Албена.

Благодаря!

# 94
Русалка, при такива условия не бих си и помислила пак за почивка в Албена!!!

# 95
  • В.Търново
Чуйте сега да се смеете. Бях помолила двойното легло да е с единични легла. Бвха слепени, че ги разделяхме. Ляга сина ми на моето и цялото започва да се люлее на кяво-дясно. Ще се разпадне още малко. Викам, чакай да им кажа, че ако се разпадне леглото да не кажат, че аз съм го счупила и да плащам. На рецепция казаха, че ще пратят майстор, докато сме на вечеря. Но чуйте обяснение. Рецепционистката ми каза, че клиентите понякога си развиват крачетата на леглото, за да го регулират на височина. Естествено, леглото продължава да се клати и в момента. Grinning
Вечерята, ами избрах си пилешко с пържени картофи. На обяд и вечеря нямаше дори супа, само таратор.
При настаняване попълвахме декларация.
С тези условия май не бих почивала отново в Албена дори с 50% отстъпка.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 22:58 от Русалка_1

# 96
Предстои ни уикенд в комлекса, резервивахме в Елица. Преди години почивахме там инресесува ме как е сега.
Помня че храната не беше кой знае какво, но е на първа линия.
В целия комплекс ли храната ти слагат персонала в чинията?
Носят ли маски всички? Или е по ваша преценка в общите части?

# 97
  • В.Търново
Всъщност неработещия хотел до Боряна е Нона.  Искат задължително маски в общите части. Но много хора не спазват. Навсякъде е така. Много украинчета има групи. Май те спасяват положеието. Морето днес е много бурно.

# 98
  • Lost in a fairytale ...
Русалка, извинявай, в кой хотел е това?
Стана ми интересно къде предлагат инструменти за регулиране на височината на леглото, че аз не се сещам да си нося обикновено ... Joy

# 99
  • sofia
Имаме резервация в ралица супериор делукс стая. Моля да ме опътите къде трябва да отидем при настаняване-на рецепцията на супериора в основната сграда или делукс крилото има отделно рецепция?

# 100
Имаме резервация в ралица супериор делукс стая. Моля да ме опътите къде трябва да отидем при настаняване-на рецепцията на супериора в основната сграда или делукс крилото има отделно рецепция?
Рецепцията е една - в основната сграда.

# 101
Предстои ни уикенд в комлекса, резервивахме в Елица. Преди години почивахме там инресесува ме как е сега.
Помня че храната не беше кой знае какво, но е на първа линия.
В целия комплекс ли храната ти слагат персонала в чинията?
Носят ли маски всички? Или е по ваша преценка в общите части?
Аз бях в Елица 10 дни този месец. Стаята ни, която беше на 10 етаж /по мое желание/ беше семпла, но чиста и подредена. Камериерката беше рускиня на средна възраст и сменяше кърпи всеки ден, чаршафите на 3 дни, забърсваше ежедневно пода, не старателно.
Гледката от терасата-прекрасна!
Храната за мен не беше разнообразна, нито особено вкусно приготвена, но не съм била там преди и не мога да преценя дали е заради ковид или си е така. Единствената ми забележка беше, че еспресо се предлага само на лоби бара /хахаха не бях виждала такъв/ и машината се развали втория ден и повече еспресо не видях.
Накртко-изкарахме си прекрасна почивка!
Приятна почивка и на вас!

ПП - пропуснах за маските да кажа, че по това кой носи маска се познаваше, че сега е пристигнал, включително и ние бяхме така 😁. Целия персонал е с маски, туристите-не.
Храната я слага персонала, с изключение на прасковите, сливите, хляба, топлите супи. Безалкохолните и въобще всички напитки в ресторанта сами си наливахме от машините, буретата и т.н.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 09:41 от bibim

# 102
Русалка, каква декларация попълвахте?

# 103
  • Германия
В декларацията се вписват данните, дати на престой, телефон за връзка и че ако се заразиш от ковид19 сам си поемаш разходите по карантина и лечението .

# 104
  • В.Търново
Русалка, извинявай, в кой хотел е това?
Стана ми интересно къде предлагат инструменти за регулиране на височината на леглото, че аз не се сещам да си нося обикновено ... Joy
Хотел Боряна.
Моята приятелка е на 8 етаж и има директна гледка море, а през Ник Травел резервираха странична гледка на по-ниска цена. Ние сме с резервация през Съни турс за директна гледка и сме на 7 етаж, но стаите в дясно са с една стая издадени напред и скриват морето от дясно, дефакто сме със странична гледка. Малко ми в тъпо така, че стана, но няма да се разправям за това.
Стаята над моята приятелка снощи е имало голямо тропане и скачане, дъщеря й се е възмущавала и е питала какво толкова местят тези мебели 😀😀😀, ама 1 час няма как да се местят, нали се сещате. Та, ето и при нас как са се разхлабили крачетата на леглото, имало е големи труженици преди нас. 😁
Да, декларацията е за Ковид.
Кафе машина за еспресо има в ресторанта на Боряна. Отделно има и за нес кафе.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 14:26 от Русалка_1

Общи условия

Активация на акаунт