ОСМИ клас 2020/2021 - На море, на планина или пък вкъщи на дивана, до 8-ми клас време не остана!

• 28 919
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
  • у дома
Да бе да юркане-моят сладур си живееше мирно и спокойно и ми пилеше  нервите-скоро няма да го забравя...

# 691
  • София
Моето момиче взе да се напича как сега никой нямало да познава в новия клас. Успокоявам я, че вече го е преживяла (в 5 клас смени училището) и си намери приятели, пък сега класът ще е новосформиран и всички ще са нови. Ах, дано да попадне на няколко поне сродни души. Simple Smile Синът ми изобщо не се впечатли миналата година. До 7 клас беше сменил 3 училища, в осми отиде в 4 - то.
При нас е точно обратна ситуацията. Тъй като се очаква класът на Николета да е от децата записали АЕ от старите а и б класове, общо към 24 от 26 деца, реално почти няма да има непознати деца. Явно и се искаше да има и нови лица. Като бонус откри и че момичетата ще са само 8 вече, защото повечето са отишли в немската паралелка. Все пак си остават заедно с най-добрата и приятелка, както и още няколко момичета с които се разбира и реши, че няма да е зле и така. Най-малко и прави впечатление, че за пръв път от 8 години няма да е заедно със сестра си в клас Simple Smile

# 692
  • София
Ailа, близначките в различни класове ли ще бъдат?

# 693
  • София
Ailа, близначките в различни класове ли ще бъдат?
Да.
Познайте, кой не може да заспи? А имам много неща, които трябва да свърша утре.

# 694
  • софия
Айла, а Ваня как приема тази промяна (че няма да е със сестра си в един клас)?

Малко след като се записа и аз питах дали ще иска да ходим с нея първия учебен ден, с надеждата да каже "не". Досадно ми е ходенето в училище, освен това предишния ден ще ходим на РС. Да, ама тя каза, че иска, а и говорих с приятелка с по-голямо дете, която ме посъветва да отидем, защото било хубаво. Та ще пускам отпуск и ще ходим. Искаше ми се да вземе и баба си (много й се радва милата и знам, че й е събрала пари, и ако се наложи можем да разчитаме на нея за таксата), но тя нещо се дърпа. Майка ми има склонност много да обсъжда и понякога това дразни. Има време.

# 695
Не изпитвам никакви съмнения, че съм го натоварила излишно. Напротив- напоследък съм в вбесена на всички, че са големи инати, правят само това, което им харесва, а училището е последната им мисъл. У нас няма притеснени за първия учебен ден, страхуват се, че времето може да се развали и изведнъж да секнат следобедно- вечерните излизания.
Чета, че вече в Берлин в 41 училища има случаи на коронавирус, а Стаматов обяснява в интервю, че очаква между 5 и 15 деца от начален курс да се разболяват дневно. Направо ми идва да го преместя в някое малко училище ...Няма да го направя, ама нещо се изнервям напоследък на всички. .Не ги вълнува нищо, имало много време до училище:grinning:

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 08:31 от Amanda.D

# 696
  • София
Басейн имаме в къщата, която си наехме Simple Smile  Много благодаря!

И сега чакаме снимки! Satisfied

Някой спомена, че в сайта на 32-ро има списък с учебници, ама не намирам нещо. Може ли линк?
https://www.school32.com/news_469-0_bg.html
Що не ги намерих? В коя паралелка сте?

# 697
Аз ще я придружа на първия учебен ден. Това ще бъде последният първи такъв за мен. Пораснаха ми децата, може би някой ден внуци... Хубаво ме подсетихте да помислим какво ще облича, нямат униформи.
За прибирането вечер - дъщеря ми е много сговорчива, спазва си вечерния час, който е 21.15, но вече е доста тъмно, та май по-ранен ще става. Всичките й приятелки от компанията, като голяма част са по-малки, са до 22.30. Тя се прибира първа, без да мрънка. Но не ги разбирам тия родители. На 13-14 и по-малко години щом ги пускат до толкова, на 16 сигурно няма да се прибират по цяла нощ...

# 698
Моето се прибира в 21.30, но преди това стоеше навън до 22.00 и малко повече. Аз се успокоявам, че сме на село и винаги може да се намери някой, който да ме информира за нередности. Миналото лято беше сгафил с едни графити и цяла делегация ни съобщи.
И без това има постоянно снимащи какво правят младите:grinning:. Снимките се постват в една група във ФБ.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 08:16 от Amanda.D

# 699
Да бе да юркане-моят сладур си живееше мирно и спокойно и ми пилеше  нервите-скоро няма да го забравя...
Съвсем нашата ситуация.
Като получаваше подарък по случай успешното приключване баща му го попита дали да няма за мен подарък вместо за него. Sweat Smile
 Не е стъпвал в училището. Така стана, че не се записва. На такова място е, че не може да минеш покрай него, трябва да отидеш специално. И все пак ще ходи сам със съседчето, което е 11 клас там.

# 700
  • sofia
Моето се прибира в 21.30, но преди това стоеше навън до 22.00 и малко повече. Аз се успокоявам, че сме на село и винаги може да се намери някой, който да ме информира за нередности. Миналото лято беше сгафил с едни графити и цяла делегация ни съобщи.
И без това има постоянно снимащи какво правят младите:grinning:. Снимките се постват в една група във ФБ.
   Еее, ти си се уредила с частни детективи 😉
   Моят син е супер спокоен, когато го оставиш да прави, каквото е решил. Почнеш ли да го съветваш и "командваш", вади веднага пубертетския гняв. Почна втората серия от книгите за училище, очаквам реакцията от "Декамерон"😄 Той очаква новата учебна година с голям ентусиазъм заради новото училище и новите съученици.

# 701
  • София
Много съм доволна, че математиката им ще е от Архимет! Дъщеря ми учи по техни учебници от 5-7 клас и много ми харесваха. А и имам сантименти там - най-добрата ми приятелка е Паскалева. Satisfied

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 08:46 от Бендива

# 702
  • у дома...
Ние сме от ларж родителите по отношение на часа на прибиране. Въпреки, че баща ѝ е бивш полицай. В момента се прибира в 21.30, защото тогава се прибира и приятелката ѝ. Иначе имаше период, в който се прибираше в 22 - 22,30 ч. Според зависи. В наше село децата на нейната възраст се събират в двора на училището, което е на 100 м. от нас. Или на площада - на 300 м. от дома ни. И на двете места има видео наблюдение и колегата от общината пръв ще уведоми родителите, ако има нещо нередно. Това е едно от предимствата да живееш в малко градче. 15 - 16 годишните пък се събират в едно кафене на центъра. Общо взето има някаква приемственост и предаване на следващите набори на местата за сбирки.

# 703
  • София
Здравейте,
когато попитах сина ми дали да идвам с него на първия учебен ден, той ме погледна учудено и ме попита: "Как така без теб? Ти да не би да не искаш?" Така че аз съм първа кипра на откриването.
Искам да се запозная с колкото може повече родители, да видя децата, да видя учителите. Очаквам тези емоции с нетърпение, въпреки нежеланието ми да започва учебната година, която е с толкова неизвестни отсега.
За часа на прибиране - моето се прибира към 19:30-20:00 часа, точно за вечеря. После започва да играе на плейстейшън до 21:50. Това му е единствената игра за деня и я спазва стриктно. Следва къпане и лягане. Сутрин става към 7:30 бодър и свеж.
Чете в момента книги по негов избор за удоволствие. Задължителните ще ги мъчи през учебно време.

# 704
Вчера минахме на контролен очен. Само с 0,25 и то само на едното око е качила. За първа година толкова малко. При нас ДО не е повлияло на очите.
Най-накрая заявих дебитна карта (голямо мислене му ударих за сметка с под 500лв в нея Simple Smile), след 5 дни ще е готова.
Купихме и долище за фвс. Не иска клин, бил очертавал бельото или прозирал, не разбрах кое точно и не иска да играе вече с клин. Има доста бели тениски, но и с тях не искала да играе фвс. Ще чакам да чуя изискванията и ще купя разрешения цвят тениски.
При нас първи учебен ден в двора нямам идея дали ще има, все пак е строителна площадка. Бих отишла с кеф, без да се натрапвам и без да си тръгваме заедно. Тя не би имала нищо против, не сме го коментирали, ще я питам за всеки случай.
Ния много, много си пасна с едно детенце от новото училище, дано са в един клас. Снощи ги чух, че се уговаряха да си купят един и същ сборник по математика и да си дърпат по схемата на смг (изрешаване на всички задачи), който ентусиазъм много ме учуди (и зарадва), дано не стихне и дано им остава време и за това.

Общи условия

Активация на акаунт