ОСМИ клас 2020/2021 - На море, на планина или пък вкъщи на дивана, до 8-ми клас време не остана!

• 28 927
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
  • у дома...
Звънче, до 30-тата си година живях в Пловдив. Вече 15 години съм тук. Спокойствието е голяма работа. Някакси свикнах на по-тих и не толкова забързан начин на живот. Няма проблем с яслата и детската градина, училището е близо. Ако отрочето стори нещо, го разбираш още преди да се е прибрало у дома. Много по-спокойно е от големите градове. И същевременно е на 30-35 км. от София. Сега, като направят магистралата още по-бързо ще се стига до столицата. И от две години много имоти се изкупиха от столичани. А пък по време на ИП имаше дни когато сме регистрирали по 200 човека по настоящ адрес и селата бяха пълни с хора. Недостатък е, че общината е малка (населението е около 5000 човека) и финансирането на проектите става много трудно.
С маршрутката до Мото-Пфое на бул. "Сливница" е 40 мин. Наборката после има 10-на минути с метрото до "Опълченска" и е на училище. Това ще я направи още по-организирана и самостоятелна.

# 661
  • Велико Търново
Много теми изтървах....ама в дълъг отпуск бях и си дадох и-нет почивка също Wink Малко на море, малко из Родопите, и.....малко ремонт из вкъщи/всъщност, още тече/.
Докато не съм забравила обаче - Бисе, да ви е жива и здрава прекрасницата! Kissing Face Много хубава млада дама! Да бъде щастлива, все така усмихната и обичана!
Ще се връщам назад да чета, че гледам много теми сте отворили, не само предстоящия 8-ми клас Wink

# 662
  • у дома...
Аз да попитам мацките, които бяхте в Дряново - в градчето има ли читави магазини за хранителни стоки или трябва да се ходи до Габрово? Да знам след две седмици какво да помъкна от тук.

# 663
Има си съвсем читави магазини. Не знам какво обичате да хапвате, но ние карахме на месо и зеленчуци. Има много добра месарница.

# 664
  • у дома...
Има си съвсем читави магазини. Не знам какво обичате да хапвате, но ние карахме на месо и зеленчуци. Има много добра месарница.
Ето това е за нас! Някъде в центъра ли е?

# 665
Да, в центъра. Наблизо имаше сякаш някаква банка - ЦКБ, ако не се лъжа... Но градчето е малко, ще се ориентирате.
Има си и други магазини за хранителни стоки. И на басейн може да отидете,  почти няма хора през работната седмица. Не знам къде ще отседнете, но ако сте в някоя къща, това е вариант.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 15:37 от Amanda.D

# 666
  • у дома...
Да, в центъра. Наблизо имаше сякаш някаква банка - ЦКБ, ако не се лъжа... Но градчето е малко, ще се ориентирате.
Има си и други магазини за хранителни стоки. И на басейн може да отидете,  почти няма хора през работната седмица. Не знам къде ще отседнете, но ако сте в някоя къща, това е вариант.
Басейн имаме в къщата, която си наехме Simple Smile  Много благодаря!

# 667
  • София
Басейн имаме в къщата, която си наехме Simple Smile  Много благодаря!
И сега чакаме снимки! Satisfied

Някой спомена, че в сайта на 32-ро има списък с учебници, ама не намирам нещо. Може ли линк?

# 668
Момичета, освен здравно-профилактична карта, нещо друго трябва ли за новото училище? Имунизации?

# 669
Момичета, освен здравно-профилактична карта, нещо друго трябва ли за новото училище? Имунизации?
В здравно-профилалтичната карта би трябвало да са вписани по принцип.
Какви тетрадки купувате - малки, големи, от всички видове?

# 670
  • о`майна лунна нощ е
В картата/листа за профилактичен преглед са записани и имунизациите.
На нас ни го взеха при записването. Само да не ни карат да ходим и да вадим пак след началото на учебната година, че хич няма да ми е забавно. Така да мразя да вися за хартийки в поликлиниката.

# 671
Басейн имаме в къщата, която си наехме Simple Smile  Много благодаря!
И сега чакаме снимки! Satisfied

Някой спомена, че в сайта на 32-ро има списък с учебници, ама не намирам нещо. Може ли линк?
https://www.school32.com/news_469-0_bg.html

# 672
Сега класната(бившата вече) на дъщеря ми е публикувала в групата във вайбър, че се изисква бележка, че детето е записано в друго училище. Може ли да ми припомните какво правехте? Не се ли праща служебно?

# 673
  • у дома
Сега класната(бившата вече) на дъщеря ми е публикувала в групата във вайбър, че се изисква бележка, че детето е записано в друго училище. Може ли да ми припомните какво правехте? Не се ли праща служебно?
Праща се служебно-даже има и изрично писмо за напомняне на това...Аз бих пасувала-да се оправят.
Дидева,ако не е отпуска от форума може да даде линк,а и скоро му искаха на някой,та може да се отзове...

Просто майка може ли линк към къщата-може и на лични.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 18:05 от svetlaem

# 674
Цитирахме писмо на д-р Кастрева, което пък цитира Наредба 10 за организация на дейностите.

72а. (Нов - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) След реализиране на държавния план-прием по чл. 142, ал. 3 от ЗПУО директорът на училището до 20 септември уведомява писмено директорите на училищата, в които са се обучавали записаните ученици.

Иначе преди няколко дни го коментирахме с Red.

Скрит текст:
А пък нас днес ни сюрпризираха от старото училище, че 10 деца, включително и моето, не били още отписани и доколкото разбирам искат онези прословути служебни бележки.
Срокът, в който трябва да бъдат уведомени от директора на приемащото училище е 20. септември. Ти нямаш проблем, че детето не е отписано. Те, като искат, да си го водят осмокласник. Joy
Многоуважаемата доктор Кастрева прати на директорите поне две писма в тази връзка. Явно толкова си четат пощата, ако и да е от баш началника.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 18:04 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт