ОСМИ клас 2020/2021 - На море, на планина или пък вкъщи на дивана, до 8-ми клас време не остана!

• 28 938
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
А пък нас днес ни сюрпризираха от старото училище, че 10 деца, включително и моето, не били още отписани и доколкото разбирам искат онези прословути служебни бележки.
Срокът, в който трябва да бъдат уведомени от директора на приемащото училище е 20. септември. Ти нямаш проблем, че детето не е отписано. Те, като искат, да си го водят осмокласник. Joy
Многоуважаемата доктор Кастрева прати на директорите поне две писма в тази връзка. Явно толкова си четат пощата, ако и да е от баш началника.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 21:44 от Анонимен

# 286
  • София
Хахаха, Дидева 🤣
Ужасно смешно ми стана. Ми вярно - старото училище е до седми клас, но като толкова ги мързи да четат инструкции и наредби, да ги водят осмокласници.

# 287
  • sofia
Аз за градския транспорт ползвам "семеен пакет" - мойта и картата на ученика се зареждат едновременно за един и същи срок и така неговата карта за месец е 10 лв.  за всички линии.  Ако купуваме билети, това са 8 пътувания с талони, за това винаги я зареждам.
   Иначе, да са ни живи и здрави, моят тинейджър страшно много дръпна на размери, обувките вдигна с два номера, дрехите също, аз пред него вече съм като дете на височина, стигна 1,80 см и нагоре. До последно нищо няма да купувам, след всеки лагер се връща с една педя по- висок😁
    Всичко е добре, само пустия ковид 19 да го нямаше...

# 288
  • София
Изрових писмото на Началника и доволно го пляснах във ФБ групата, където се осмелиха да ни поискат бележки. 😁

# 289
Ооо, линчът на осмелилите се да не се отпишат е бил публичен? Joy

# 290
  • София
Да, а пък аз имам да си отмъщавам за маските по време на НВО (вярно, в съседната стая, не сме лично потърпевши, но аз съм гадна). 🤣 Та и аз публично и съскайки, нали.

# 291
  • у дома
При мен никой няма претенции за дрехи стига да не ги влача по магазините да мерят-добре че са стандаргни и рядко има неуспешна онлайн покупка ...дънки взимам най-често от Лидъл,защото до месец мога да ги върна и ми връщат парите-не ми се е налагало обаче.Даже дребен доизносваше до миналата година доста от дрехите на големия,но вече са почти еднакви на ръст186см и 187см,мъж ми е 185,само набора е по-лек.Мъж ми и двете деца вече носят един размер тениски,чорапи -ужас е като се разпределя прането-кое на кой е,да не казвам,че аз съм даже най-наясно с това...С чорапите разреших проблема като на всеки купувам определен цвят и май скоро ще приложа това и към тениските им...

# 292
  • София
Привет!
Ето един градски ежко от мен!

В 31во миналата година за първи срок са получавали стипендия на база НВО, 50 лв от 150- 174т и над 175т са били 60 лв. Госпожицата вече потрива доволна ръце, но да се надяваме ,че ще продължи да получава и втория срок, когато вече ще е по успех.
Днес покрай ваксината на бебето взех здравно- профилактични картони и за двете ученички ....на Ева ще правим очен на 01.09, а да ви питам в условията на Ковид как сте с профилактика на зъбите? За децата конкретно питам,  не съм се обаждала в клиниката....
И още един може би тъп въпрос...в 8 клас има ли входни нива?

# 293
  • у дома
Има си входни нива по всичко,може би по езика не,защото повечето деца го започват от азбуката-аз се замислих,че и по философия и информатика не би трябвало да има,защото не са учили предната година тези предмети...

# 294
Скоро бяхме при зъболекарката, записва часовете с по-голяма почивка между тях, за да може освен да дезинфекцира и да проветри. Последните месеци малко поизтървахме ходенето за шините, но преди училища и до там трябва да стигнем.

# 295
  • София
Ние си посещаваме лекари според нуждата.Зъболекар не е бил необходим за щастие, но сме на финала на ортодонтско лечение и ще махаме тия дни брекетите.Вярвам че в кабинетите  хигиената е на нужното ниво.
Но пък на морето, където сме от няколко дни,сякаш не са чували за ковид...

# 296
Ще вадите ли карти за ГТ на децата или е твърде оптимистично, че ще им се налага да пътуват? Wink

Ще вадя за един месец😉
И аз ще вадя месец за месец

# 297
И малкият ми син е набор 2009 Grinning

Раница има от миналата година, камуфлаж на Найк, харесва си я, а и не е мръднала. Реално е ползвана половин година Simple Smile

Чакам ги да се приберат на 1-ви септември от морето и ще пазаруваме някакви дрехи. Основно онлайн се прави това, никой не обича да ходи по магазини за мое щастие.

# 298
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
По въпроса с картите за младежите.
Не съм съвсем наясно при какви условия се издават и обслужват, но мога да споделя мен какво най-много ме изнервя в използването на услугите на Булбанк -
по стечение на обстоятелсвата съм техен клиент от години. След всяка транзакция, информацията за нея се бави много - ден, два ... понякога и повече. Получавам известията на мейл. Добре е да се има предвид.

# 299
  • София
Обаче страшно обичам да използвам турцизми - аман, сакън, хептен. Носят някакъв страхотен емоционален заряд.
И всъщност баба ги използваше понякога, та ми напомнят за нея.
И аз така. Моята баба е завършила френския колеж в Русе, но използваше такива думи.

Общи условия

Активация на акаунт