ОСМИ клас 2020/2021 - На море, на планина или пък вкъщи на дивана, до 8-ми клас време не остана!

• 28 945
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
  • София
И аз мисля, че сафари е дънково яке. Забирам не е ли да вземеш някого? Приятелка от Пазарджик го употребяваше в този смисъл.

# 181
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Да се запиша и аз, въпреки че след като 3-4 дни не съм отваряла, почти нямам шанс за изчитане.

Честита нова темичка и нека по вода, и със здраве да им върви, на всичките ни осмокласничета!

За протокола за раниците - Cool pack. Ще я носи трета година.
Лошото е, че всичко от бельо до обувки е умаляло, та ще трябва да се пазарува доста, а пазара хич не е лек.

# 182
  • София
Браво на отличниците в темата, които отговориха вярно - Cognys и milasara! 😊
А знаете ли какво е сугань?

# 183
Браво на отличниците в темата, които отговориха вярно - Cognys и milasara! 😊
А знаете ли какво е сугань?

В Източни Родопи го използват за “лук”.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 09:49 от Biserka_a

# 184
  • София
Ще вадите ли карти за ГТ на децата или е твърде оптимистично, че ще им се налага да пътуват? Wink

# 185
Ще вадите ли карти за ГТ на децата или е твърде оптимистично, че ще им се налага да пътуват? Wink

Ще вадя за един месец😉

# 186
  • София
И аз вадя месец за месец.Медицинско за училище вече имаме.Остава контролен преглед при офталмоложката.

# 187
  • о`майна лунна нощ е
Ние вече изкарахме. И за двамата, за два месеца - август и септември. Имат достатъчно други самостоятелни пътувания по лекари, зъболекари, пазаруване, виждане с приятели и изкихахме парите от сега, за да не се налага да се трупат на поредните опашки в началото на учебната година, когато пътуването ще стане ежедневно.
След 15.09 ще извадим новите уверения и ги почвам с тримесечни карти, както си процедираме по принцип.
В Пловдив ученическите карти все още са 16 лева за месец, а еднократно билетче 1 лев. Още на 8-я ден от тръгването на училище, картата е "избита" като пари, така че това ще си остане ежемесечен и на практика целогодишен разход при нас.

# 188
  • София
Ей. Това медицинско (профилактична амбулаторната карта) го бях забравила.
Карта по това време вадя за 2 месеца, за да избегна в началото на учебната година да се окаже чакащ ученическа лична карта.
Но сега е на лагер по програмиране и като се върне може и да откажат да ни издадат за 2 месеца.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 10:15 от zazu1

# 189
Днес ще отида при личната за направление за очен и ще взема здравната карта.
Карта за ГТ ще взема може би от октомври.
Все отлагам, но вече е време да ѝ изкарам банкова карта.

# 190
  • софия
Моята не може да си намери картата за ГТ, не я е ползвала от март и ще трябва да вадим нова. Сега можеше с бележника от миналата година или старата ученическата карта, нали?
Днес ще е готова л.к. и тази или другата седмица ще ходим за дебитна карта. Насочили сме се към Райфайзен. И този им продукт е по-добър в сравнение с ДСК. Други банки не сме гледали, защото сме клиенти на тези двете.

# 191
  • София
Браво, Бисе! И ти си отличничка! 😊
Вижда се, че каквито са майките, такива са ни умни и децата и обратното. 😂

Термините съм ги направила при ЛЛ на 10.9, 2ч преди РС, а на 11.9 ще го заведа на очен преглед в очна клиника Акад. Пашев.
Карти за ГТ няма да зареждам, ползвахме преди семеен пакет, идеално ни беше, но сега работя от вкъщи, а той ще ходи пеша до училището. Ако остана вкъщи и нататък, ще му вземам месечна, че той обича да си обикаля особено с метрото и трамваите.

# 192
Ние никога не сме му вадили карта за градски транспорт. Досега, ако се е налагало, е пътувал с маршрутка или баща му го е карал. Или си е купувал билети за малкото време, в което ходеше на курсове в седми клас.
 Какво е необходимо - удостоверение, че е записан ли ?
Аз съм със служебна карта за градски транспорт и хич не съм наясно с процедурите.

# 193
  • софия
В сайта на ЦГМ има подаване на електронно заявление за карта.
"Ученическият бележник / личната ученическа карта се представят в обекта при издаване на картата в оригинал."
https://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/e-bus-pass
Ще взема да пусна едно. Единствено, това че пише "учебна година: 2019 - 2020" леко ме притеснява.

# 194
На нас ни искаха само ученическа карта или бележник ( може имот миналата година).

Общи условия

Активация на акаунт