ОСМИ клас 2020/2021 - На море, на планина или пък вкъщи на дивана, до 8-ми клас време не остана!

• 29 069
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Звънче, може ли да споделиш за картата на Райфайзен.
От улугите на ДСК съм се отказала от години.

# 196
Благодаря ви. Ще ползваме тогава ученическата карта от изминалата учебна година.

# 197
  • София
Карта за ГТ ще й извадя  след като започне учебната година - сега не може. Тукашното училище все пак се води, че е в София област и децата нямат право на карта за градския транспорт. Дори и да се забавят бележките ( или там каквото трябва за изваждането й) ще си купува карта за деня. Не съм проверявала как са цените на ученическите картите  - на мен си взимам направо за 1 година и не я мисля.

Ох, тази здравна амбулаторна карта е такава глупост...Няма ли да вземат да отпаднат - и без това написаното в тях едва ли някой го чете и  проверява.

# 198
  • София
Карта за ГТ има целогодишно, заради тренировките. Активираме обаче месец за месец.
Аз се чудя, дали ще са нужни профилактични карти, за детските градини май отпаднаха, за да не се събират излишно хора по поликлиниките.

# 199
Във фег ни ги искат за първата рс.

# 200
  • София
Най-добре да се чуя с личната и да питам нея.

# 201
  • софия
Звънче, може ли да споделиш за картата на Райфайзен.
От улугите на ДСК съм се отказала от години.
Аз съм при тях само заради ДСК Директ. Всичко останало е пълна скръб.

Това, което са казали на баща ѝ (той има сметка там) за картата:
*Няма такси за обслужване и теглене на пари от банкомат на банката.
*При всяко теглене получава смс и в неговото електронно банкиране има наблюдение върху сметката на детето. Това за мен беше едно от най-важните неща. Искам да знам с какви пари разполага и какво е движението, независимо от смс-ите.
*Детето също има електронно банкиране - пасивно, само може да наблюдава сметката, не може да прави интернет плащания.
*С картата може само да се плаща на ПОС и да се теглят пари до определен лимит, които се определя при откриване на сметката.
Това е най-общо. Следващата седмица като ходим до банката ще знам, ако има и още нещо.

Обаждах се в ЦГМ - искат ученическата карта за зареждане на картата за ГТ.

# 202
  • София

Приемат обаче и карта от миналата учебна година до започване на новата. Преди можеше и със стар бележник, вероятно все още може.

# 203
  • о`майна лунна нощ е
Бележник, ама който е имал. От две години са с електронен дневник и бележник. Въпреки това няма сила на света, която да убеди лелята от бюрото за карти, че няма как да се представи бележник на хартия.

# 204
Правилно ли разбрах, че  със старата ученическа карта /бележник може  да се извади карта за ГТ и за следващата учебна година? Или само за срока до започване на новата учебна година?

# 205
  • софия
Приемат обаче и карта от миналата учебна година до започване на новата. Преди можеше и със стар бележник, вероятно все още може.
Естествено, че в момента е старата ученическа карта. Не намерих за нужно да го уточня, едва ли има деца с нови такива. За бележник не ми казаха и за това не съм написала.

Всяка година първото зареждане на картата за ГТ със стара ученическа карта/бележник е ограничено само със зареждане до месец, докато подпишат новите ученически карти/бележници от училище (София).

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 10:57 от zvаnchе

# 206
  • о`майна лунна нощ е
Не точно. Със старата може да се извади до м. Септември. След 15.09 вече с ново уверение се вадят карти до следващата учебна година, включително и през лятото.

# 207
  • София
Ние цяло лято купувахме карти, че младежа ходеше на тренировки. Сега нямат, но пък тръгна на плуване, че отслабва. Качи по време на ДО, а и си имаше излишни килца и преди това. И все не му достигаше воля да се ограничава, но сега вече твърдо е решил. Даже днес ще зареждам отново.

# 208
Благодаря, ТуиГ. На него сега не му трябва. Той никъде не ходи, общува само с деца от селото.
Ще го мислим след тръгване на училище.
Аз реших, че подготвяте децата за новата учебна година.

# 209
  • София
Мисля, че Туиг говори за Пловдив. В София няма ограничение до 15 септември, поне в пункта, където зареждаме ние.

Общи условия

Активация на акаунт