ОСМИ клас 2020/2021 - На море, на планина или пък вкъщи на дивана, до 8-ми клас време не остана!

• 29 072
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Звънче, може ли да споделиш за картата на Райфайзен.
От улугите на ДСК съм се отказала от години.
Това, което са казали на баща ѝ (той има сметка там) за картата:
*Няма такси за обслужване и теглене на пари от банкомат на банката.
*При всяко теглене получава смс и в неговото електронно банкиране има наблюдение върху сметката на детето. Това за мен беше едно от най-важните неща. Искам да знам с какви пари разполага и какво е движението, независимо от смс-ите.
*Детето също има електронно банкиране - пасивно, само може да наблюдава сметката, не може да прави интернет плащания.
*С картата може само да се плаща на ПОС и да се теглят пари до определен лимит, които се определя при откриване на сметката.
Това е най-общо. Следващата седмица като ходим до банката ще знам, ако има и още нещо.
И аз извадих карта от Райфайзен, това са условията, доволна съм Simple Smile

# 211
грейпфрут, благодаря и на теб.
Дано да няма ограничение в пункта в подлеза на СУ, защото там ми е най-удобно да му направя карта. Най-често минавам.
А банкови карти заради стипендии ли вадите? Или искате децата да имат възможност да пазаруват с карти?

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 11:21 от Amanda.D

# 212
  • софия
грейпфрут, благодаря и на теб.
Дано да няма ограничение в пункта на подлеза на СУ, защото там ми е най-удобно да му направя карта. Най-често минавам.
А дебитни карти заради стипендии ли вадите? Или искате децата да имат възможност да пазаруват с карти?
Ограничението е, че със старата ученическа карта можеш да заредиш за месец - от 15.09., от 8.09., от когато искаш. Можеш днес да заредиш за 15.09., напр. Когато направят за новата учебна година, можеш да зареждаш за неограничен период (до 12 месеца, мисля).

Ще правим карта, за да се учи. На нея ще ѝ превеждаме седмичните пари.

# 213
Гледам картите на Булбанк (до нас има Булбанк и ми е удобно). Не виждам разлика с условията на Райфайзен. Предлагат тийн карта към моята или отделна. Като гледам общите им условия, обаче, чета че такса обслужване на "споделена" сметка е доста висока. Когато картата е към моята дали сметката става "споделена" или са си отделни сметки?
Простете лаишкия въпрос, но съм много боса!

# 214
  • софия
Булбанк, за мен, са ужасна банка. Дори по-ужасни от ДСК. Чети внимателно таксите.

# 215
  • София
Я да ви изпитам малко 😂
Що е то забирам?
Взимам някого. Аз съм от Пазарджик и бях много учудена, че не навсякъде се ползва тази дума Simple Smile Семейството ми свикна с нея, защото поне тази дума упорито продължавам да си я ползвам.
По въпроса с банковите карти за деца, моите имат от 10 годишни. Към ПИБ са, отделни сметки, но аз ги управлявам през активното банкиране. Сега като им изкарам лични карти могат да минат на тинейджърски ,но не виждам смисъл и сегашните им са с висок лимит. Държат си събраните пари от РД и роднини там, защото иначе се подмятаха вкъщи и често ги губеха. Джобните им ги превеждам по сметката началото на месеца, а те си теглят, когато и колкото имат нужда. Нямат такси за теглене.
За пътуването на децата не мисля, че има за какво да се притеснявате. Вече са големи. Моите ги оставих още в пети клас сами със съученик, които знае маршрута с метро да отидат на първият учебен ден. Бяха се справили,  а тогава бяха доста по-малки. С метрото са свикнали и обикалят навсякъде, но с рейс нямат голям опит.
Ние днес сме за здравните карти при личната лекарка, ще взема и направление за дерматолог направо за Ваня. Благодаря, че напомнихте за картите за градски транспорт, ще взема да им изкарам, тъй като има нужда.

# 216
  • о`майна лунна нощ е
Със старите уверение и карта на ученика вадим включително за месец септември, целия. Но, който не ги пази, чака началото на учебната година и вади направо с ново уверение и карта на ученика. При нас за съжаление всичко е с личен контакт и на хартия. Далеч сме още от електронно зареждане и ограничаване на контактите с бюрата.

# 217
  • София
здравейте, честита нова тема ( аз както обикновено само чета), но сега мога да се включа с нещо полезно, надявам се.
За картите за градски транспорт в София: ако имате стара може да я заредите дори до октомври ( но това е компромис, който правят, в самото бюро, където зареждат - поне при нас така стана на спирката на Съдебната палата). След това с новата ученическа карта, за да заредите отново.

# 218
Булбанк, за мен, са ужасна банка. Дори по-ужасни от ДСК. Чети внимателно таксите.
Ми пише, че няма такса.
Месечна такса за поддръжка и обслужване на сметка на лица под 18 г.   Без такса

За издаване също, изобщо за всичко си пише без такса. Къде е уловката, която не хващам?

Лимитът е 50лв на ден и до 20 броя плащания. Картата е международна, т.е. ако ни огрее пътуване до Франция през април ще се ползва Simple Smile.

# 219
Аз се притеснявам, защото моето наистина няма почти никакъв опит с градския транспорт. От нас няма директна линия на ГТ до центъра и първо трябва да ползва за пет минути едни селско-квартални автобуси, които са на интервал 30 минути. Разстоянието е много малко, но е в опасна зона, в която не може да се върви пеша. Няма място за пешеходци.  След това вече метро, трамвай или автобус.  До преди няколко месеца ползвахме само маршрутка, която ни отвеждаше от вкъщи до центъра за половин час.  И беше на интервал 15 минути. Но закриха линията на въпросната маршрутка. И сега всичко се усложнява.
Веднъж брах голям срам в един автобус, когато децата почнаха да ме разпитват къде се дупчат билети, автоматите  за какво са. Малкото беше малко, ама голямото си беше на прилична възраст, на която трябва да знае тези неща:smiley:
Ще е година на новости.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 11:44 от Amanda.D

# 220
  • софия
Ми пише, че няма такса.
Месечна такса за поддръжка и обслужване на сметка на лица под 18 г.   Без такса

За издаване също, изобщо за всичко си пише без такса. Къде е уловката, която не хващам?

Лимитът е 50лв на ден и до 20 броя плащания. Картата е международна, т.е. ако ни огрее пътуване до Франция през април ще се ползва Simple Smile.
Не знам за теб какво е важно.
Има ли такса за теглене? Каква?
Има ли интернет банкиране? Кой и какво? Какъв е достъпът на родителя да сметката на детето? Има ли такса за него? (Знам, че Булбанк много обичат за всичко да слагат такси.)
Смс известяване и такса?

# 221
  • София
Гледам картите на Булбанк (до нас има Булбанк и ми е удобно). Не виждам разлика с условията на Райфайзен. Предлагат тийн карта към моята или отделна. Като гледам общите им условия, обаче, чета че такса обслужване на "споделена" сметка е доста висока. Когато картата е към моята дали сметката става "споделена" или са си отделни сметки?
Простете лаишкия въпрос, но съм много боса!
Мисля, че в този случай не се води споделена сметка.
Аз гледам тези:
https://www.unicreditbulbank.bg/bg/individualni-klienti/bankovi- … /mladezhki-karti/
Това е все едно втора карта към твоята сметка, но с много лимити.

# 222
И аз трябва да заредя картата за ГТ, тя е с доста стара снимка, дано не е проблем. На големия не са му правили проблем, въпреки че и неговата много детска изглежда. Девойката ще пътува с автобус и метро. Пътувала е през първия срок миналата година, докато ходеше на курс в Първа английска, като дори сменяше линията на метрото. Сега няма да се налага.
Карта от банка също ще трябва да вадя, но дъщеря ми ще стане на 14 чак през декември. Ще взима стипендия, мисля, не знам в 127-мо дали на карта ги превеждат и как се процедира в нашия случай.

# 223
Пак тя, да същите гледам. Като има опция да са самостоятелни или към моята карта. Ако е към моята карта вероятно не е на нейно име сметката и ще има достъп и до моите средства. Лимитът си го има и в двата варианта.

Има ли такса за теглене? Каква? Няма за техни банкомати вкл. техните в чужбина; 1,10 лв за чужди банкомати в страната
Има ли интернет банкиране? Кой и какво? Какъв е достъпът на родителя да сметката на детето? Има ли такса за него? (Знам, че Булбанк много обичат за всичко да слагат такси.) Има булбанк мобайл. Безплатен.
Смс известяване и такса? Предлагат срещу такса 5 лв годишно и 0,15 лв на смс. Но при наличие на банкиране и ограничение на максималната сума, която може да тегли това смс известяване не бих го ползвала като услуга.

# 224
  • София
А има ли опция карта за ГТ издадена за месец, която важи до 17.09 да се дозареди за още месец преди да е изтекла, например на 14.09?
Хич не се сетих, че можехме за два месеца да извадим.

Общи условия

Активация на акаунт