ОСМИ клас 2020/2021 - На море, на планина или пък вкъщи на дивана, до 8-ми клас време не остана!

• 29 083
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Аз заредих картата за ГТ, само за метро, за 2 месеца. После вече с бележник.
Пластиката е със снимка от 1 клас, нямало проблем. Simple Smile

# 226
  • софия
А има ли опция карта за ГТ издадена за месец, която важи до 17.09 да се дозареди за още месец преди да е изтекла, например на 14.09?
Хич не се сетих, че можехме за два месеца да извадим.
Да. Може и днес да я дозаредиш.

# 227
  • София
Относно снимката на картата за ГТ, на големия е толкова различна( сигурно му е от първи клас), че сега спокойно си я менкат с брат си, защото само неговата я зареждаме през лятото, че повече щъка и никой не може да  познае кой кой е. Laughing
За дебитните карти, вчера писах в другата отчетна, като си мислех, че пиша в тази, а то днес и тук ги бистрите. Ние извадихме на големия към Уникредит-младежка. Имат и тийн програма, която е без никакви такси за обслужване и теглене от банкомат на банката в страната и чужбина. Не е нужно родителят да има сметка там. Има  ограничения до 50лв на ден, независимо дали за теглене или плащане на ПОС и до 20 транзакции седмично. Тегленето от банкомат на друга банка в БГ е 1,10лв.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 12:07 от liani

# 228
  • софия
Пак тя, да същите гледам. Като има опция да са самостоятелни или към моята карта. Ако е към моята карта вероятно не е на нейно име сметката и ще има достъп и до моите средства. Лимитът си го има и в двата варианта.
Има ли такса за теглене? Каква? Няма за техни банкомати вкл. техните в чужбина; 1,10 лв за чужди банкомати в страната
Има ли интернет банкиране? Кой и какво? Какъв е достъпът на родителя да сметката на детето? Има ли такса за него? (Знам, че Булбанк много обичат за всичко да слагат такси.) Има булбанк мобайл. Безплатен.
Смс известяване и такса? Предлагат срещу такса 5 лв годишно и 0,15 лв на смс. Но при наличие на банкиране и ограничение на максималната сума, която може да тегли това смс известяване не бих го ползвала като услуга.
При тях бих питала за какво искат такса във връзка с обслужване на тийн сметката. Имам огромно недоверие конкретно към Булбанк. Майка имаше сметка там и постоянно имаше такси за какво ли не, за неща, за които изобщо не би ти хрумнало и за които другите банки нямат.

# 229
  • София
Още нещо се сетих за картите за ГТ в София - ако и родителят ползва такава, може да се извади семеен пакет - 2 карти за цялата мрежа за 60 лв (така детската излиза 10 лв на месец). Недостатъкът е, че трябва да се активират заедно.

# 230
  • София
Още нещо се сетих за картите за ГТ в София - ако и родителят ползва такава, може да се извади семеен пакет - 2 карти за цялата мрежа за 60 лв (така детската излиза 10 лв на месец). Недостатъкът е, че трябва да се активират заедно.

Проверете какви са условията за семейния пакет. Преди доста време важеше, ако родител и дете пътуват заедно. Детето не можеше да ползва самостоятелно картата. Родителят можеше самостоятелно. Освен това беше супер неудобно, защото трябваше да се зарежда всеки месец пакетът, не можеше да се ползват отстъпките за по-големи периоди на родителската карта.

# 231
За да завърша темата за тийн картите в Булбанк. Обадих се. Потвърдиха, че няма никакви такси за тях. Тези, които са самостоятелни са с лимит 50 лв на ден, а тези към сметката на родителя - с 20 лв лимит на ден. И в двата случая родителят има достъп чрез булбанк мобайл до сметката на детето (безплатно).

Карта за ГТ съм вадила веднъж, когато беше 5ти клас. Ако намеря пластиката, мога ли да я ползвам пак или трябва да се вади нова?

# 232
  • София
Проверете какви са условията за семейния пакет. Преди доста време важеше, ако родител и дете пътуват заедно. Детето не можеше да ползва самостоятелно картата. Родителят можеше самостоятелно. Освен това беше супер неудобно, защото трябваше да се зарежда всеки месец пакетът, не можеше да се ползват отстъпките за по-големи периоди на родителската карта.
Ползаме от година такъв, няма изискване да са заедно родител и дете.
За отстъпките не знам, аз също зареждам месец за месец, там може и да има уловка, благодаря за уточнението.

# 233
  • София
Не мисля, че Булбанк имат по-високи или различни такси от другите банки. При нас (майка ми) имаше движение от Райфайзен към Булбанк, заради по-ниски такси. Мисля си, че горе долу всички банки предлагат едни и същи условия. За мен предимството на Булбанк е покритието с банкомати. Мобилното и интернет банкиране са също много удобни.

# 234
  • софия
Карта за ГТ съм вадила веднъж, когато беше 5ти клас. Ако намеря пластиката, мога ли да я ползвам пак или трябва да се вади нова?
Можеш. Ако не я намерите, отиваш в център на ГМ (на Възраждане, метростанция Сердика/СУ, на Халите, другите не ги знам къде са), подаваш заявление за загубена и ще я преиздадат. Може да вземеш с теб 1 снимка за всеки случай.

Пакетът карта за родител + дете за ГТ (за София) не е обвързан със задължително съвместно пътуване, НО двете карти може  да се зареждат само заедно за един и същи период по едно и също време.

# 235
  • София

Пакетът карта за родител + дете за ГТ (за София) не е обвързан със задължително съвместно пътуване, НО двете карти може  да се зареждат само заедно за един и същи период по едно и също време.
И тази отстъпка важи само за едномесечни карти. А годишната за възрастен е 360 лв. И е по-изгодно да се вземе такава за възрастен, ако я ползва целогодишно, а младежите да си плащат по 20 лв. месечно.

# 236
Oтносно Булбанк, за мен това е най-кошмарната банка от към осблужване и откъм такси! Не стъпвам в нея, ММ имаше служебно открита сметка там,  бяха стигнали до 6лв месечна такса.. В Райфайзен втора година не плаща нищо за обслужване на сметката (хваща някакви промоции), а стандартната такса е 1,30лв..
Постоянно бяха някакви млади стажанти, които не могат да се оправят с програмата, искаше да си внесе пари на ръка и за това му искаха пари още преди 2 г .. Бастааа!!!
В ДСК имам една кредитна заради WizzAir отстъпките, естествено тази година не мога да и избия таксата от отстъпки Sad. Там обслужването също е кошмарно! Гледам рядко да стигам до гише!

# 237

Трябва да важи. Детето има регистрация в системата. Но дори и да не я намериш, ще извадят нова пластика, за 2 лв. Може да смените снимката, но може и старата.
А за зареждането, дори до 20.09 сме зареждали със старите документи. Служителите са наясно, че докато се съберат бележниците и се подпишат , минава време.

# 238
  • София
От 2016 г ползваме само и единствено семеен пакет за ГТ. Никога ит този момент не имало подобно условие да пътуваме заедно с детето, а това никак не би било и възможно - аз отивах на работа сутрин, а той на училище - според смените.
Можете до края на септември да зареждате картите със старите бележници/ученически карти. Ако се примолите, може и октомври. След това искат да видят новите и да си сложат отметка в системата. Представяла съм новата и октомври, защото пи никой начин бе са ни били готови новите до края на септември. Основно ползвах два пункта - Метростанция НДК и метростанция Сердика, защото плащах с карта. Двата недостатъка на този пакет са - зареждане едновременно на двете карти и не може целогодишно зареждане, защото учебната година не съвпада с календарната.

За банка - питах в РББ, няма шанс за банкова карта без ЛК, а до 14 години си има време до декември. Догодина ще я вършим тая работа. Ако получава стипендия, ще мъ бъде изплащана на ръка докато получи и правото, и самата банкова карта.

# 239
  • София
Днес заредих картата за ГТ на баткото за два месеца с личната ученическа карта от миналата година. За издаване на нова (първа) искат и снимка, да припомня.
Много интересни теми сте подхванали. Бендива, тези думи ги използват и по монтанско, аз съм от там

Общи условия

Активация на акаунт