ОСМИ клас 2020/2021 - На море, на планина или пък вкъщи на дивана, до 8-ми клас време не остана!

• 29 086
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
Вижте на Фибанк картите, аз на голямата там й направих карта: Детски и тийн дебитни карти

# 241
  • о`майна лунна нощ е
Замислихте ме с тези карти, но тъй като на този етап не ни е жизнено необходима, не мисля по моя инициатива да сключвам пореден брак с банката. Достатъчно такси си скубят и сега по наличните ни карти. Идея си нямам дали ще получава стипендия, за да има периодични постъпления по тийнсметката, така че, докато ножът не опре в кокъла, няма да вадим такава.

ПП - леле като им гледам визиите на пластиките, изпадам в потрес кой е одобрил дизайните. 99% от случаите са или безумна шарения, или брутално скучни. Твърде рядко попадам на нещо, което да ми грабне погледа и да си представя как с кеф вадя картата и пазарувам.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 13:19 от `ТуиГ

# 242
  • София
Понеже на няколко пъти се спомена за стипендии, имате ли представа въз основа на какво се определят за първия срок? : годишен успех от 7-ми клас или резултати от НВО и как се смята ако е НВО? Предполагам, че тъй като се отпуска от МОН правилата са едни и същи

# 243
В нашето училище децата, които ще получават стипендия ги изпращат в определен клон, на определена банка да им издадат карта. Картата е безплатна и без такси при плащане и теглене. На голямата ѝ извадиха в осми клас.
Сега за малката силно се надявам да е пак така.

# 244
  • о`майна лунна нощ е
Не, не са. Всяко училище има възможност да заложи критерии и начален момент. Имат много общо, но и се различават достатъчно.

# 245
За малко настроение Simple Smile

"- Кой лопа тъй посряд нущя?
- Яз лопам – речи Филю.
- Въри си. Яз ни съм такваз!
- Ни си ли!? – речи Филю.

- Си чул ти някуй уйдурма...
- Съм чул ми! – речи Филю.
- Възгеч бе! Въх, чи срамута...
- Ми... срам ма й! – речи Филю.

- Да зема ся да дода вън...
- Ила, де – речи Филю.
- На портата сидиш кат пън.
- Кат пън съм – речи Филю.

- Да флезиш, ама де да знам...
- Да фляза – речи Филю.
- Ши гръмни целия мигдан!
- Ши гръмни – речи Филю.

- Виднъш да скочиш тос дувар...
- Ши скоча! - речи Филю.
- Шта праа дармадан пужар.
- Напрай ма! – речи Филю.

- Шта пусна, ама глей сига...
- Пусни ма! – речи Филю
- Шми висниш утре сигур пак...
- Шти висна! – речи Филю.

- Пък утпудир да си мълчиш!
- Ш’ мълча, ми! – речи Филю.
- Оф, аз ши стисна май учи...
- Стисни ги – речи Филю"...

# 246
Всяко училище си определя само правилата за стипендиите. Месечната стипендия също е различна за различните училища. Проверих за нашето училище. Нямат изискване за банка. 2018 година критерият е бил по успех от 7 клас. В старото училище първи срок е по бал.  В АК май бяха само първите 10, като не съм наясно като има поне 3ма от топ 10 незаписани дали отиват за следващите. За мен няма значение критерият, мисля, че и по социален критерий ще има право, така, че сметка ще трябва.

# 247
В наредбата на училището от миналата година за първия срок на 8 клас е по резултати от НВО. Покрива ги
А знаете ли дали по-рано седмица-две преди РД може да пуснем документи за ЛК и да я взема на РД ( за да я изгуби тържествено ден - два след това, както сториха половината му приятели)

# 248
  • София
Не можело ЛК преди рд, ми казаха запознати. Аз не съм ходила да питам, но месецът срок вече ни тече и трябва да отидем да подадем.

# 249
Моят ще получава стипендия независимо дали критерият ще е бал или успех от седми клас и двата са му достатъчно високи. Не съм се интересувала дали задължително трябва да има дебитна карта. Ще го мислим. Ако трябва, ще му направя, тъкмо ще направи 14 години. По принцип не му е необходима. Пари му даваме на ръка, така или иначе ние с баща му получаваме заплати в кеш, няма да тръгна джобни да му превеждам.
Имам карти в ПИБ и в УниКредит. Еднакви са им таксите, по 2.50 на месец. Само до преди 4-5 години бяха по 50ст, после постепенно 1лв и така нататък. На всеки няколко месеца по 50ст отгоре 😐 Голямо обирджийство е. Като сметна за година колко ни скубят за такси, мен и мъжа ми, сърцето ме заболява. Ама няма как без тях.

# 250
  • София
Ученическите в ПИБ са без такси.

# 251
  • София
Аз явно няма да мога да извадя на моя карта за ГТ. Няма бележник, а и няма и ученическа карта - изгуби я и на НВО се явяваше с паспорта. Здраве да е. Ще купува известно време билетчета. За дебитна карта и аз ще извадя към РББ, но ще трябва да стане на 14 г. в края на годината.
П.П. Мария, ти си голяма оптимистка за екскурзията във Франция Simple Smile. На мен хич не ми се вярва да има.

# 252
  • София
Мама Мони, може да вземете обикновена пластика за метро с билетчета - 1,20 е билета и талон за наземния транспорт - аз така пътувам, защото не пътувам често.

# 253
  • София
Мама Мони, може да вземете обикновена пластика за метро с билетчета - 1,20 е билета и талон за наземния транспорт - аз така пътувам, защото не пътувам често.

Точно такава има. Ще си кара с нея.

# 254
Е, как няма да има екскурзия? Може да не е тази година, а другата, но все ще има. Аз чакам да се върне нормалността вече.

Общи условия

Активация на акаунт