ОСМИ клас 2020/2021 - На море, на планина или пък вкъщи на дивана, до 8-ми клас време не остана!

• 29 045
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
  • Стара Загора
Обаче страшно обичам да използвам турцизми - аман, сакън, хептен. Носят някакъв страхотен емоционален заряд.
И всъщност баба ги използваше понякога, та ми напомнят за нея.
И аз така. Моята баба е завършила френския колеж в Русе, но използваше такива думи.
Аууууу тези думи и аз от бабчетата ми ги знам, за жалост вече не са сред нас жениците.
А знаете ли думата - мизлич? ахахахха Присетих се ония ден, но имах работа и все забравям да влизам във форума.
Кльопам и забирам също ги ползвам.
За дрехи онлайн, за мой ужасТ няма как да се случи. Не е стандартен размер големия и хич не ми се получават нещата там. С малкия имам по-добри попадения онлайн:)))
Големият и на баща му бельото е един размер вече и тениските и чорапите....изпадам в ужас. След пране оставям бельото и чорапите да си ги оправят. Добре, че ММ е по наясно кой чорап е негов и кои боксери, че иначе ще стане мазало. Наборът просто взема каквото е останало ахахаххах
Относно картонът медицинския - когато взема свидетелството си за завършване на старото училище му дадоха неговия си здравен картон от едно време още.....нали него трябва да дам в новото училище? Вие защо от ЛК ги вземате? Или аз пак не съм разбрала.....
Отивам да събирам багаж....с големия ще се качваме на Рилските езера утре. Надявам се да оцелея....аз съм много пишман турист:))) Ама като кажа много, наистина е много пишман. Дано оцелея....и езерата също ахахха
Водим спор....той иска по къси гащи да се качва....аз като една винаги премръзнала госпожа мърморя. Но аз съм зиморничева, а той хич не е. Добре,че проговори по-бързо,че още щях да го навличам както обличам себе си

# 301
Здравно профилактичната карта се вади всяка година. Ние вчера отидохме до личната и я попълни. Взех и ваксините и 2 направления - за очен и за ендокринолог. Обясни ми за диспансеризацията и ще си я диспансеризирам.
После минахме през булбанк. Чакахме близо час! Издивях. И попаднах на служителка, която досега не била вадила такава карта и ми предложи да почакам още, докато се освободи друг колега, който имал опит. Този на съседното бюро също не бил вадил и тя започна да се самообучава... и след още 10 минути престой в банката каза, че трябвало да й дам оригинал на акта за раждане, не можело копие. Казах й, че просто няма начин да стана неин клиент и си тръгнах.
Минахме през книжарницата на мола, да си оправим настроението. Ния си избра 2 книги, а аз се зарових при учебните помагала. Взех Христоматията на Просвета, а за мое голямо учудване, Ния поиска сборника на Коала по математика, защото й харесвал как бил организиран (от 5 ти клас решават всичко на Просвета и Коала, аз Просвета харесвам повече).
После майсторът за кухнята на майка ми отново ми върза тенекия, та обикаляхме по мебелни и нищо не свършихме.

# 302
  • Стара Загора
Здравно профилактичната карта се вади всяка година. Ние вчера отидохме до личната и я попълни.
Ясно. Благодаря. Нямам спомен друга година да съм правила такава карта.

# 303
Много високи младежи си имате. Над 180 см. би трябвало да си изглеждат като истински мъже.
Моят не е с такава впечатляваща височина, но не е и нисък. Баща им е висок, аз съм дребосък - 165- 166 сантиметра и се надявам да са наследили неговите гени. Вече е доста по-висок от мен, но не знам колко точно е.
Носи шарени чорапи, та лесно ги различавам от тези на останалите мъже в къщата.
Вчера успях да видя компанията му отблизо на връщане от разходката с кучето . Много съм доволна. Една спортна групичка са се събрали, тичат по полето, правят стрийт фитнес. Момичетата са страхотни млади дами, даже едното мина преди малко покрай нас, правейки сутрешен крос. Дано да остане в такива компании и да не мисли за глупости.
И ние имаме Христоматията на Просвета. Прочете  ученическо издание на "Декамерон" и каза, че вече ще чете от Христоматията. Накарах го да ми разкаже "Декамерон", за да се убедя, че не ме лъже. Но получих сбит преразказ - чума, размисли на жени и  хора, които бягат. Питах го от какво бягат, а той ме посъветва да я прочета, ако се вълнувам.
Ваденето на здравна карта повече ме изнервя с намирането на карта, а не толкова с попълването й. Иначе ЛЛ е доста експедитивна.
На планина ходя с дълги панталони, защото ми се струва по-безопасно. Но пък познавам доста по-добри планинари, които винаги са с къси гащи. Не ме притеснява премръзване, а змии, места с повече растителност, подхлъзване и т.н
Аз също ползвам доста турцизми, но летата ми в детството преминаха в район с доста турци, мама е от Търговище.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 08:03 от Amanda.D

# 304
При нас здравно профилактична карта, си е един лист принтиран от компютър на който пише разни неща за детето- ваксини дали са сложени, размери им мери като ходим, сигурно и тях пише, не съм се заглеждала Simple Smile)) Но нищо никога не съм купувала предварително. Всяка година ни искат в училище!

# 305
  • софия
Здравно профилактичната карта се вади всяка година. Ние вчера отидохме до личната и я попълни.
Ясно. Благодаря. Нямам спомен друга година да съм правила такава карта.
Всяка година, началото на учебната година, се изисква такава карта и се дава на сестрата в училище. В нея отразяват кг, височина, общо състояние, а миналата година имаше изрично изискване да бъдат нанесени и ваксините.
При приключване на тази учебна година сестрата от училище ни върна 7 бр. карти.

# 306
Ние търсим от малки будки за вестници около поликлиниката, но вече не знам дали останаха  РЕП- ове. Не съм ходила, да чукам на дърво, от много време в поликлиниката

# 307
  • о`майна лунна нощ е
А така "искат я в началото на учебната година". Обаче наше приятелско дете е родено в края на годината, баш на Коледа. Личната лекарка не дава по-рано въпросните профилактична карта и са вечните разправии между исканията на сестрата в училище и педиатъра. Не знам кой е прав в случая, но мен би ме изнервило много седем години да ме дъвчат от две страни заедно с детето за едно и също и да ме обвиняват, че не оказвам съдействие, а всъщност от мен да се изисква само преносът на въпросната хартийка.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 09:31 от `ТуиГ

# 308
Тя няма нищо общо с навършени години. И моя малкия е в края на годината, но проблем с вземането не сме имали. Картата отразява състоянието на детето в момента на попълването, има дата и години(дата на раждане) и се знае какви ваксини трябва да е минало. То инъче, тези които почват училище 6 годишни, какво щяха да правят?

# 309
Е, какво общо има кога си роден? Това е здравна карта за учебно заведение и датата свободно се пише. Към дата 10.09 детето е 50 кг, 165 см и клинично здраво. То това е инфото в нея. А на листа с ваксини пише от дата до дата.
В офис 1 има такива карти. И в кварталната книжарница до медицинския център винаги имало.

# 310
Мария, вие сигурно сте в центъра. Нашата районна поликлиника е в Дружба,. Наоколо няма книжарници. Близкият офис 1 също го махнаха. Но ще й се обадя утре да я питам къде в близост има .

# 311
При нас здравно профилактична карта, си е един лист принтиран от компютър на който пише разни неща за детето-
И нашите са такива. Личната ми ги даде още в края на юли месец.
Аз сега трябва да записвам и нов личен лекар, само се ослушвам, но време не остана.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 08:43 от Дикси

# 312
В периферията на центъра, почти до 18-то Simple Smile. То не ти е спешно, като слизаш "до града" можеш да вземеш от всяка книжарница.

# 313
  • Пловдив
Хм, и аз не купувам, ЛЛ ми я принти с данните. Всяка година до сега ми я дава още август месец, ама сега нямам път август, Та дано септември няма Много хора. Много мразя да ходя при джипито, такава е тежка гемия 😥, а ми е неудобно да я сменя, че уж е позната на родителите ми. Ще се обиди. Чакам да се пенсионира и да се насоча към някой, който си е гара разпределителна, без да мрънка. Така и така не очаквам да ни лекува, поне да няма хиляди хора опашки всеки път. Но поне за направление не ми прави проблеми, но аз реално за мен никога не съм ползвала, а за децата само за едното, просто от немай къде, иначе сме абонати на детска клиника, но смятам и това бреме да го прекъсна, децата са големи вече и не се разболяват толкова често и не си заслужава близо 500 лв, които се получават за годината.
Още не съм купила хростоматията, май е време, синковеца отказва друго да чете. То и нея не знам дали ще прочете, но поне да няма оправдание.
Много бързо минава това лято, уфф.

# 314
  • София
На зъболекар ходим профилактично веднъж годишно - обикновено преди началото на учебната година, ако няма нещо за правене/оплаквания.
Профилактичната здравна карта педиатърката я разпечатва направо и не купуваме нищо.
Раница си има от миналата година. По спомен беше на Белмил. Много съм доволна от марката. Мисля, че са сръбски. Изкарват с години.
Още нищо не сме купували за училище. Каза, че можел да си намери от някъде учебниците. Ако не успее, ще вземем от Алея на книгата тези по БЕЛ, че са преиздадени с някакво допълнение и втора ръка останалите.

Общи условия

Активация на акаунт