Гримиране - идеи и техники. Тема №80

• 52 527
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Agent , и четирите жени са с  естествено кестеняви коси, моята естествена коса е около 3-ката. Веждите ми са абсолютно черни също. Мисля, че се доближавам най-много до заспалата госпожица Кабейо

и любима моя Пенелопе

# 571
Agent Provocateur, Много полезни снимки на червилата, но гледам за много от тях на първо място МАС. За мен това са червила с качество, равняващо се на дрогерийните марки. Веднъж съм пробвала и оттогава - не!
Просто този, който е компилирал примерите е използвал МАС, т. като те са професионални и изключително популярни на 5 континента червила. Всеки цвят на MAC има безброй копия във всяка друга марка и във всяка ценова категория, никой не е задължен да си купува продукт, който го е разочаровал, макар, че и аз споделям мнението на Денси, че от един опит не е добра идея да се правят генерални заключения. Фактът, че МАС са професионални продукти и средно около 2 пъти по-евтини от да речем "френския лукс" също помага, все пак не всеки може да си позволи $38 за един Диор да речем. A аз си позволявам да не се съглася с вас относно "качеството на дрогерийните червила" - сред тях има изключително качествени продукти, както има и боклуци сред скъпите също.

Само като пример ще гугълна "копия на МАС Дива" - "MAC Diva dupes"
Резултати:
https://www.google.com/search?q=MAC+Diva+dupes&rlz=1C1CHBD_e … =2039&bih=987

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 03:28 от Agent Provocateur

# 572
Калина, каква красавица! Надявам се по-често да ни радваш с гримове ☺

Понеже сме на вълна червено пускам обещаната снимка на Лисеното червило. С молба да не бъда цитирана.

Впечатленията: нанася се изключително лесно. На снимката съм без молив. Минах го днес през обяд и кафе, след 4-5 часа стоеше сякаш съм го нанесла преди 20 минути, не се беше разляло. Изтрива се доста бавно и не се събира грозно. Както казах и преди стои много леко, подозирам, че понеже текстурата му е подобна на гланц за устни, точно това му пречи да се събира подобно на другите матови червила и да изсушава устните. На снимката не си личи, но на живо стои сякаш е блърнато, матово, но в никакъв случай онзи сух типичен мат, има някакъв загадъчен блясък. Общо взето съм страшно доволна и може би ще пробвам скоро и други цветове.

Успях да заснема и текстурата на другия цвят, който имам, пускам и него:

Само да добавя, че съм много приятно изненадана от маркетинга на Лиса. На кутията има послание да бъде рециклирана заедно със всички хартийки, пазещи стоката. Също така Лиса подканва потребителите да я тагват на снимките, които си правят с червилата, като след това тя ги качва на сторита /така реално придобиваш впечатления за цветовете на червилата и начина, по който стоят на различните цветотипи/.

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 07:45 от illlzy

# 573
MAC имат и страшно много ментета. Познавам хора, които така купуват от ОЛХ или Базар, за да им е по на "оферта" и после викат: "Ами не стават". Ми как ще стават, като нямат нищо общо с оригиналното качество. Аз лично имам няколко червила на МАС и съм доволна откъм трайност, консистенция, всичко. 👌

# 574
Simple Smile))))))))))))))))) ОК, нека да е прекрасната Пинелопи!

Нея най-често я класифицират като "тъмна зима", макар, че съм виждала да я класифицират и като "тъмна есен". Следват примери за червила, подходящи за нейния тип + нейни снимки с червено, етц. Grinning

http://www.bestdressed.us/blog/2019/8/10/the-best-dark-winter-lipsticks
(отвори линка за да ги видиш отблизо... след това можеш да гугълнеш копия (dupes) на всяко едно от тях)

Тъмната зима се прелива и е много близка като цветотип с тъмната есен, та понякога ще видиш, че можеш да ползваш някои от по-топлите червени на есента и да ти харесват. От предишните примери Кира Найтли също може да т е добър ориентир! Опасява, се, че твърде ярките и доматени ще трябва да ги заобикаляш...

A това е забавен пример на 2 приятелки, едната тъмна зима, другата тъмна есен, които споделят кои червила им отиват и на двете Simple Smile Линкът е отдолу, хвърли му един поглед - другото интересно (за мен) в този пост е как едно червило на една и съща светлина, снимано от една камера на 2 силно подобни лица може да даде различен цвят!

https://alicesbeautymadness.com/2016/07/the-color-analysis-wars- … -ambivalent-reds/

# 575
Агент, много е досадно, да. Утре като се прибера и ако не забравя, ще направя суоч на кожата ми, а и ако съм забравила някой цвят, ще го добавя.
Последният Диор го купих пролетта и да си призная, нямах търпение да дойде есента и да го нося. Обаче в момента нося шини😄, както и маски, та не го ползвам, за огромно мое съжаление.
МАС и аз не харесвам, бях си купила 3-4 червила, топ цветове бяха наистина, обаче формулите бяха бич за моите устни. Предпочитам в пъти Лореалските червила или на Кико.
Най-най-най-любимито ми и използвано червило е това Kiko 05 Scarlet red ♥

Изхабила съм 5-6 опаковки, вкъщи си имам и 2 резервни. Пия много вода, кафета, похапвам, пуша и не мърда поне 8-10 часа от устните, когато тръгне да се изтрива е равномерно и красиво.

# 576
Лолла, мерси, ще ми е много интересно!

Илзи, прекрасно ти стои това червено, много благороден и красив цвят, а ти съвсем си изпипала визията с тази идеална очна линия! Перфектно!!!

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 05:33 от Agent Provocateur

# 577
Агент има ли такъв борд и за тъмнокоси с черни вежди и пъстри очи?
Много ме впечатли Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 10:44 от Lale_Lili

# 578
Лаленце, всичко има в нета, ако търсиш и аз с голямо удоволствие ще си поиграя да събера за теб, но сега имам куп задачи и излитам от нас. Моля те, помогни ми с 1. Актриса, на която приличаш като очи/кожа...  2. Няколко твои снимки на различна светлина ... по принцип тези анализи не трябва да се правят по снимки! Процентът грешка и различно калибрирани монитори е огромен!

# 579
Актриса на която приличам като очи за мен е Скарлет Йохансон. Но веждите са ми като на Камила К и П. Круз.

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 10:44 от Lale_Lili

# 580
Agent, хиляди благидарности за това, че си се занимавала специално заради мен! 😘
Ще разгледам подробно всичко, но на пръв поглед ме привлякоха много YSL Rouge Vinyle, Smashbox Be Legendary Fig и Bobbi Brown Plum Rose.

Lele, комбинацията при теб между коса и очи ми е адски любима, прекрасна си!

# 581
Привет! Днес не мога да Ви чета, но утре ще прелистя страниците назад. Но да се покажа и аз с грим.

И в кръга на шегата.... викат ми Баница! Щото съм точна и печена!

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 21:49 от AnMary

# 582
Добре де, една кофти изглеждаща жена с реална нужда от макиаж ли няма в тази тема! Прекрасни сте!
Pink, виждала съм и други твои снимки, мисля сме посестрими по deep set eyes, вежди и коса (цветово, моята е колкото за една мартеница). Харесват ми очите, обаче според мен червилото трябва да е мааалко по-студено за тази визия.
Илзи, много си Долна значи, тамън сложих край на пазара на червила. Ще се поръчват. Гримът ти е изключителен- brava!

# 583
Любимите ми червени червила. Когато се гримирам слагам почти само такова, много рядко едно лилаво също ползвам.
Показах ли веднъж Shiseido 516 номер? Влюбена съм в това червило. Трайно, много меко се нанася.
Пускам една , снимана вечер , вървейки. и една уж срещу светлина ( не съм сигурна още как да се снимам). Всякак изпъква този цвят. Кефя му се много. Имам и мак рашън ред, Еми това ми е по-хубаво.
Много пъти съм слагала червени червила, все обаче нещо явно не им беше наред и не бяха моите, то и тук исках съвет какъв цвят точно да избера за мен. Когато взех това всеки път ми казват колко ми отива .
Не мога със сенките под очите нормално да се справя и скрия. Но и до там ще стигна.

Скрит текст:
махам ги вече

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 09:37 от sparkling eyes

# 584
Показах ли веднъж Shiseido 56 номер? Влюбена съм в това червило. Трайно, много меко се нанася.
Пускам една , снимана вечер , вървейки. и една уж срещу светлина ( не съм сигурна още как да се снимам). Всякак изпъква този цвят. Кефя му се много. Имам и мак рашън ред, Еми това ми е по-хубаво.
Много пъти съм слагала червени червила, все обаче нещо явно не им беше наред и не бяха моите, то и тук исках съвет какъв цвят точно да избера за мен. Когато взех това всеки път ми казват колко ми отива .
Не го показа, Спарклинг, попита ни, купи няколко, наруга Рашън Ред и изобщо не ни показа колко страхотно ти стои Шисейдо 516 Exotic Red. Обаче аз си го купих, че да знам за какво говориш Grinning А косата ти на 2-рия кадър е веднъж!

Стрино Калино - и ти и Спарклинг Айз сте в една цветова категория, та обърни поглед и на този цвят (има и мини размери от негo!)
https://www.shiseido.com/us/en/modernmatte-powder-lipstick-9990000000171.html
https://www.ebay.com/itm/NIB-Shiseido-Modern-Matte-Powder-Lipsti … :RQAAAOSwVldb~3c0

Петрова, не съм забравила, но чаках да седна на десктоп, че да си напиша фермана!

Има 2 основни типа палитри с червила - едните са с конкретни цветове на дадена марка (обикновено нашумели бестселъри), чиято основна цел да е да "зарибят" клиент и да му дадат опцията да тества, преди да купи пълноразмерни продукти и 2-ти тип, който е по-скоро предназначен  за работещи МУА, които съдържат (и) чисти цветове и сиво/черно/бяло за да се създават си смесват нови цветове/тонове/тинтове в зависимост от това какъв точно цвят му трябва на артиста.
Примери за тип 1:

Тип 2:

Излишно е да казвам, че като препускаш за работа последното нещо с което ти се занимава е да си смесваш уникален и неповторим цвят, та и двата типа имат място в колекциите ни. Хубаво е освен цветовете да се гледат и финишите, защото може да се окажеш в забавна ситуация като мен, че евтината ми Смашбокс палитричка удря в земята претенциозната Шанелска просто защото е пълна с прости матови червила, които издържат и на кафепитие и на масконосене. Съгласна съм , че е съвсем различен кеф да извадиш красива гилза и да си сложиш червило вместо да смесваш или взимаш продукт с четка от палитра, но всяка, която си търси "идеалния цвят" може да си купи евтина дрогерийна и да си го открие преди да инвестира в "профи" или "лукс" бранд.

Иначе на пазара има от пиле мляко във всички ценови категории!

A ето така се прави "custom" палитра, когато се окажеш с 2 шепи червила, които почти не ползваш, но ти е жал да изхвърлиш, а заради Ковида не върви и да подариш:

Скрит текст:
Hmmm?! Е, не съм знаела, че има и такова червило...

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 05:24 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт