Любители на Котки - Тема 148

• 31 204
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • на брега на морето
Симантро, мерси. Още не съм капала и на децата не дадох заради горещините.

Вчера бил денят на рижавата котка. Да е честит празника на всички рижави, рижаво-бели, трицветни рижави и рижаво-черни. Gift Heart

# 556
  • Стара Загора
Момичета, благодаря че питате Hug
Чумито пак е злобна, всичко е наред Heart

# 557
Пак е злобна вика. JoyHeart
Много ми е на сърце това малко дяволче.
Ушатото повърна, вече сме сигурни - лакомия, толкова бързо яде, че поглъща всичко както му го сложиш, докато се храни само се оглежда, да не би някой да реши да му изяде яденето, горкия ми той.

# 558
  • на брега на морето
Когато Рафаела повръща след хранене гранулите ВИНАГИ са цели. Значи лакомо ядене е било. Дали да не му купиш от онези хранилки, с които трябва да се бори за всеки залък?

# 559
Добре дами, ама като няма избор какво да направя. Аз имам кучета няколко /не са породисти/, които прибрах. Няма никаква възможност котката да живее и тя там. И затова намерих някакво решение за да не го приспивам. Дайте решение да видим. Иначе добре е, че давате акъл и се възмущавате.

# 560
Събирам идеи как диването ни да не ни хапе по палците нощем Grinning като види отвити крака, почва да напада и е ужасно да се сепкаш така рязко в съня си. Не отбира от каране или пръскане с вода, само се озлобява и става по-лошо.
Мислех да си мажем краката с някакъв крем, чиято миризма ги отблъсква. Идеи?

# 561
Добре дами, ама като няма избор какво да направя. Аз имам кучета няколко /не са породисти/, които прибрах. Няма никаква възможност котката да живее и тя там. И затова намерих някакво решение за да не го приспивам. Дайте решение да видим. Иначе добре е, че давате акъл и се възмущавате.
Решението го написахме многократно - разпространи обяви за котето със снимка и информация за него. В групите във фейсбук, в ОЛХ, в Базар.бг, обява в местния вестник, пиши на всяка една организация, за която се сетиш, кажи на съседи/колеги/приятели, разлепи обяви в зоомагазини и при ветеринарите в града.
Всичко това е в пъти по-добър вариант пред това да накараш ветеринар да наруши закона.

# 562
Milasara, Рижко е одрал кожата на майка си. Много си приличат. Тя е една миличка, нежничка и дребна. Той май не е пораснал много?

# 563
  • София
Момичета, възможно ли е тестисите на кастриран котак да изглеждат като тези на некастриран? Става въпрос за един уличен младеж, който миналата година по това време често засичах из квартала. Не знам от къде се появи. Тогава беше около 6-месечен. Храних го няколко пъти и веднъж говорех с детето как трябва да намеря начин да го кастрираме, а една жена ме чу и каза, че тя вече е организирала кастрацията му. Виждала съм я да храни кварталните котки и затова приех думите й като чиста монета. После младежът изчезна за известно време и си помислих, че го е завела да го кастрират, но когато се върна си беше със същите тестиси, а тази жена повече не съм я засичала из квартала. Може би все пак не е имало кастрация... Thinking

# 564
Ох, Котьо, не знам вече, ще купя, сега ще ги разгледам, но при него гранулите не са  основно хранене, те така за разнообразие, с месото и паучовете какво ще правя.. Повърна месо този път, Топче беше капризен и нищо не харесваше, това е като прахосмукачка.

# 565
  • София
Open MouthИ Елза повръща храна понякога. Предишният ни кот сякаш дъвчеше някак. Наблюдавала съм го специално с гранулите - премяташе ги в устата си няколко пъти преди да преглътне. Елза не премята нищо. Лапа и гълта, пълнеж да има. После повръща и ако не видя да го изчистя веднага, си го изяжда отново. Open Mouth

# 566
  • София
Pandachina - може да има, но не трябва да са изпълнени, така да се каже. По-спихнати изглеждат при кастрираните.

# 567
  • София
Благодаря! Ще се опитам следващия път да погледна по-обстойно под опашката. Дано само не ме види някой. Laughing

# 568
И да те види кво ти пука. Joy
И Ушатото има, ще използвам израза на Руми, но не са така изпълнени.
Гладен е, ще му дам един пауч след малко, сам си го избра. Joy

# 569
  • София
mamafoli, не мисля, че някой от тази тема ще иска да вземе поредна котка.
И все пак, питах кой се грижи за стопанина. Близък ли е? Разбирам, че не е лесно, но е част от полагането на грижите, според мен. С кои от организациите, които вече бяха предложени, се свързахте? Какъв ангажимент поехте (или роднините, ако човекът не е лично близък)?
Не ми е удобно да го пиша, но често съм попадала на обяви от типа "Подарявам, понеже стопанинът почина и апартаментът се продава." Някой не се свени да продаде апартамент, ама не може да се погрижи поне да намери стопани на животното?! Ако конкретен близък не може да го вземе, да разпита, да предложи заплащане за гледане...
Едва ли някой има как да ти даде конкретно решение. И наистина звучи като изнудване тук многократно повторенто, че ще го приспите. Ами екстра! Какъв е смисълът още да се натъртва? Няма котка, няма проблем. Колко му е? Всеки обаче си носи последствията от решенията.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 18:09 от Simantro

Общи условия

Активация на акаунт